Πόσο κοστίζει μια φωτογράφιση με «ιπτάμενο» φόρεμα στη Σαντορίνη

Ματίνα Παγώνη: Αποκάλυψε ποιος είναι ο αγαπημένος της τραγουδιστής (VIDEO)

Είναι η νέα τάση

Δεν νοείται influencer που να σέβεται τον εαυτό της και να μην έχει φωτογραφηθεί με το viral «ιπτάμενο φόρεμα» στη Σαντορίνη. Πρόκειται για μια νέα βιομηχανία που έχει ξεφυτρώσει πρόσφατα και αποφέρει εκατομμύρια δολάρια, όπως σημειώνει το Bloomberg.

Σκρολάροντας στα Instagram των influencers πέφτεις πολλές φορές πάνω σε κάποιες μαγευτικές φωτογραφίες με ένα μοντέλο να ποζάρει με ένα αέρινο φόρεμα, σε κάποιο από τα πιο γραφικά σημεία του νησιού.

Πόσο όμως κοστίζει;

Όπως γράφει το δημοσίευμα, τα τελευταία χρόνια οι φωτογράφοι της Flying Dress Photo στη Σαντορίνη περνούν τα καλοκαίρια τους απαθανατίζοντας την ίδια εικόνα ξανά και ξανά: τουρίστριες που ποζάρουν με φόντο τα ασβεστωμένα σπίτια και τους μπλε τρούλους φορώντας πολυτελή σατέν φορέματα με εξαιρετικά μακριά ουρά.

Με κατά μέσο όρο οκτώ φωτογραφίσεις την ημέρα, η κάθε μία από τις οποίες κοστολογείται πάνω από 550 ευρώ την ώρα ανά άτομο, αυτή η μία μικρή επιχείρηση -της οποίας ολόκληρο το μοντέλο βασίζεται στην παροχή ενός και μόνο τύπου φωτογραφιών που μπορούν να γίνουν viral στο Instagram- μπορεί να αποφέρει σχεδόν μισό εκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις σε μόλις τέσσερις μήνες.

Κι αυτή, σημειώνει το δημοσίευμα του Bloomberg, είναι μια συντηρητική εκτίμηση: Οι πελάτες τείνουν να επιβαρύνονται με πρόσθετες υπηρεσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν τη μεταφορά από και προς την τοποθεσία της φωτογράφισης (90 ευρώ), το μακιγιάζ και το styling των μαλλιών (300 ευρώ) και έναν προσωπικό βοηθό που θα βοηθήσει να πετάξει την ουρά του φορέματος στον αέρα (50 ευρώ).

Μέσα στην τιμή περιλαμβάνεται η ενοικίαση του φορέματος, ωστόσο, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε περισσότερα από ένα, θα σας κοστίσει επιπλέον 120 ευρώ. Για έναν πελάτη που κλείνει το πλήρες πακέτο, η φωτογράφιση κοστίζει συνολικά 1.500 ευρώ.

Και δεν είναι μόνο η Σαντορίνη όπου οι επιχειρήσεις φωτογράφhσης γνωρίζουν τεράστια άνθηση. Στο Ντουμπάι, στην Αρούμπα αλλά και στην Καππαδοκία υπάρχουν παρόμοιες επιχειρήσεις έτοιμες να εξυπηρετήσουν τουρίστες που θέλουν να σπαταλήσουν εκατοντάδες δολάρια σε φωτογραφίες διακοπών.