Δείτε ποιοι είναι οι τρεις σημαντικοί λόγοι που δεν θέλετε να κάνετε σεξ

Δείτε ποιοι είναι οι τρεις σημαντικοί λόγοι που δεν θέλετε να κάνετε σεξ

Με ποιον τρόπο θα φέρετε την επιθυμία και την οικειότητα πίσω στη σχέση σας

Το σεξ όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι αρκετά απολαυστικό και μάλιστα έρευνες έχουν δείξει ότι έχει οφέλη για την υγεία, ωστόσο, υπάρχουν τρεις σημαντικοί λόγοι οι οποίοι σας εξωθούν στο να… απέχετε.

«Χωρίς σεξ, εσείς και ο σύντροφός σας είστε απλά… συγκάτοικοι» τονίζει ο πιστοποιημένος βελονιστής, ιδρυτής του Κέντρου YinOva στη Νέα Υόρκη και συγγραφέας του «Σεξ ξανά: Επαναφορτίστε τη λίμπιντο σας».

Η αλήθεια είναι ότι βλέπει χιλιάδες ζευγάρια στη κλινική του και ξέρει πώς η απουσία του σεξ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά μια σχέση.

Ο Μπλέικγουεϊ αναφέρθηκε στο γιατί τόσα πολλά ζευγάρια σταματάνε να κάνουν σεξ αλλά και με ποιον τρόπο θα φέρουν την επιθυμία και την οικειότητα πίσω στη σχέση τους.

Λόγος Νο 1: Εξάντληση

Όταν εργάζεστε σκληρά όλη την ημέρα, ένα καλό βιβλίο πηγαίνοντας στο κρεβάτι είναι το μόνο πράγμα που ακούγεται συναρπαστικό. Σωματική δραστηριότητα; Σχεδόν καθόλου.

Σταματήστε να σκέφτεστε ότι το σεξ πρέπει να γίνει μόνο τη νύχτα. Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει το πρωί ή έστω κάποια στιγμή που θα ταιριάζει καλύτερα σε εσάς. Σίγουρα, δεν θα κάνετε σεξ τόσο συχνά όσο στην αρχή της σχέσης σας αλλά τουλάχιστον θα βρίσκατε ξανά την χαμένη οικειότητα.

Λόγος Νο 2: Στρες

Στρεσογόνοι παράγοντες δεν σας αφήνουν ελεύθερους να νιώσετε πως το σώμα σας αισθάνεται, με αποτέλεσμα να αντί να χαλαρώνετε να συσσωρεύεται μεγαλύτερη πίεση και ένταση.

Ο Μπλέικγουεϊ συνιστά τον βελονισμό, διότι βοηθά τη ροή του αίματος, ενώ προτείνει γιόγκα ή διαλογισμό για να βοηθήσετε την εκτροπή του στρες και να παραμείνετε ήρεμοι.

Λόγος Νο 3: Η εικόνα του σώματος

Οι γυναίκες βομβαρδίζονται με εξωπραγματικές εικόνες σώματος, είτε είναι μέσω της πλαστικής χειρουργικής, Photoshop, ή ακόμα και την πορνογραφία. Όταν αυτές οι εικόνες παρουσιάζονται ως ιδανικές για το σωματότυπο, είναι εύκολο αυτές να αισθάνονται άσχημα για τον εαυτό σας.

Ο Μπλέικγουεϊ προτρέπει να κάνετε ένα διαχωρισμό. Η πορνογραφία είναι μια παράσταση, ενώ το σεξ με το σύντροφό σας είναι πραγματικότητα και είναι μόνο για εσάς. Προσπαθήστε να αναδείξετε τα μέρη του σώματός σας με τα οποία εσείς αισθάνεστε καλά.