Καματερό: 13χρονη καταγγέλλει τον βιασμό της από συμμαθητές στο προαύλιο του σχολείου

Κολωνός: Πακιστανοί άρπαξαν 17χρονη από το δρόμο - Την κρατούσαν αιχμάλωτη για τέσσερις ημέρες

Τα 3 ανήλικα αγόρια φέρονται να βίασαν από κοινού τη 13χρονη στο 2ο Γυμνάσιο Καματερού

Τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν για βιασμό κατά συναυτουργία και πορνογραφία ανηλίκων, αφού 13χρονη συμμαθήτριά τους τούς κατήγγειλε για τον βιασμό της μέσα στο προαύλιο του σχολείου όπου φοιτούσαν. Τα 3 ανήλικα αγόρια φέρονται να βίασαν από κοινού τη 13χρονη στο 2ο Γυμνάσιο Καματερού.

Όπως κατήγγειλε η ανήλικη μαζί με τους γονείς της, στις αρχές Σεπτεμβρίου 3 ανήλικοι 14, 15 και 17 ετών, την εξανάγκασαν σε ασελγείς πράξεις στο προαύλιο του σχολείου. Την ίδια ημέρα και λίγη ώρα αργότερα, ο 14χρονος εξανάγκασε και πάλι την ανήλικη στις ίδιες πράξεις, τις οποίες επιπλέον βιντεοσκόπησε και άρχισε να διακινεί το βίντεο.

«Οι τρεις ανήλικοι συνελήφθησαν στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ στην κατοχή του 14χρονου βρέθηκε και το επίμαχο βίντεο, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και μετά την απολογία τους στον ανακριτή, τους επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης», όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα το NEWS24/7.

Τα περιστατικά παραβατικότητας με δράστες ανήλικους έχουν αυξηθεί στη χώρα μας, όπως έγινε γνωστό από τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η ΕΛ.ΑΣ., το 2022. Συγκεκριμένα από αυτά προκύπτει ότι κατά την τετραετία 2016-2019 σημειώθηκε αύξηση στις παράνομες πράξεις με δράστες ανηλίκους κατά ποσοστό 58%.

Σύμφωνα με τα αρχεία της ΕΛ.ΑΣ., από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο του 2021 ξυλοκοπήθηκαν 218 ανήλικοι και άλλοι 211 ληστεύτηκαν από μέλη συμμοριών ανηλίκων οι οποίες δρουν στην Αττική και απαρτίζονται από παιδιά ηλικίας 13-18 ετών. Στη διάρκεια του 2020 η Αστυνομία συνέλαβε 5.255 παιδιά ηλικίας από 13 έως 17 ετών.

Σε ό,τι αφορά στη σεξουαλική βία μεταξύ ανηλίκων, δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε τι συμβαίνει διεθνών στις ΗΠΑ το 35,6% των δραστών σεξουαλικής βίας κατά ανηλίκων είναι επίσης ανήλικοι. «Το ποσοστό παιδιών που ασκούν σεξουαλική βία σε άλλα παιδιά είναι υψηλότερο στις ηλικίες μεταξύ 15 και 17. Περίπου ένας στους 8 ανήλικους παραβάτες είναι κάτω των 12. Η σεξουαλική βία μεταξύ ανηλίκων, μάλιστα, αφορά το 25,8% όλων των σεξουαλικών αδικημάτων», είχε εξηγήσει για τα παραπάνω ποσοστά που προέρχονται από στατιστικά στοιχεία των αρμόδιων υπηρεσιών της Καλιφόρνια, ο ψυχίατρος παιδιών και εφήβων Γιώργος Ξυλούρης, σε δημοσίευμα των Νέων.

Αυτή άλλωστε είναι μία από πολλές, δυστυχώς, παρόμοιες ειδήσεις που έχουμε δει τους τελευταίους μήνες. Στα τέλη του 2022 ένας 15χρονος από τα δυτικά προάστια της Αθήνας είχε καταγγείλει 8 συμμαθητές του για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό με αντικείμενα. Την ίδια περίοδο 14χρονη μαθήτρια στην Κόρινθο κατήγγειλε για απόπειρα βιασμού 5 συμμαθητές της. Το περιστατικό φέρεται να είχε λάβει χώρα στο προαύλιο του Λυκείου της περιοχής. Στην Κρήτη τον Ιανουάριο του 2023 12χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασαν 4 αγόρια, 3 εκ των οποίων είναι ανήλικα, μπροστά σε 15 συμμαθητές της σε μία εκ των περιστάσεων.