Πλεύση Ελευθερίας: Σπύρος Μπιμπίλας και Τζώρτζια Κεφαλά μπαίνουν στη Βουλή

Πλεύση Ελευθερίας: Σπύρος Μπιμπίλας και Τζώρτζια Κεφαλά μπαίνουν στη Βουλή

Οκτώ βουλευτές εκλέγει η «Πλεύση Ελευθερίας» της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Η «Πλεύση Ελευθερίας» συγκέντρωσε στις εκλογές της 25ης Ιουνίου ποσοστό 3,17% και μπαίνει για πρώτη φορά στη Βουλή.

Με αυτό το ποσοστό το κόμμα της «αγάπης» , όπως διατυμπανίζει η ίδια θα βρίσκεται στη Βουλή με 8 έδρες, τις λιγότερες από κάθε άλλη παράταξη που εξελέγη χθες.

Πάντως το αριθμητικό μειονέκτημα δεν φαίνεται να «αγχώνει» την Κωνσταντοπούλου που με περίσσιο αυτοθαυμασμό δήλωσε χθες πως η ίδια ισοδυναμεί με 100 βουλευτές. «Κι αν είμαστε 8 ή 9 βουλευτές εγώ κάνω για 100 και οι υπόλοιποι κάνουν ο καθένας τους για άλλους 20. Θα αντιμετωπίσουμε κάθε αντιξοότητα, κάθε κυβερνητική καταχρηστική πρωτοβουλία, θα αντιμετωπίσουμε κάθε εμπόδιο με χαμόγελο, πυγμή και αποφασιστικότητα», δήλωσε χθες βράδυ.

Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει κατά την προεκλογική περίοδο, οι στόχοι της είναι δεδομένοι στη Βουλή. «Θα τους αλλάξουμε τα φώτα», ήταν το ξεκάθαρο μήνυμά της λίγες ημέρες πριν εν μέσω αντιδράσεων και εσωτερικών αντιστασιών εναντίον της καθώς φαίνεται να «έκοψε» αρκετά ονόματα από το ψηφοδέλτιό της σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου βλέποντας πως υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να εκλεγεί.

Οι «κομμένοι», οι επιλογές και οι αντιδράσεις

Αρκετές αντιδράσεις έφεραν οι αλλαγές στις σειρές των ονομάτων του ψηφοδελτίου του Ιουνίου για την Πλεύση Ελευθερίας καθώς εκείνοι που πρώτευσαν είτε υποβιβάστηκαν, είτε βρέθηκαν εκτός λίστας.

Στην Α’ Θεσσαλονίκης πρώτη τον Μάιο είχε έρθει η Ελένη Σαπουνίδου με 6.788 σταυρούς η οποία δεν συμμετείχε καν στο ψηφοδέλτιο του Ιουνίου. Εκτός ψηφοδελτίου έμεινε και ο Μιχάλης Δάμαρης που είχε έρθει δεύτερος με 4.526 σταυρούς. Την ίδια ώρα στη Β’ Θεσσαλονίκης η πρώτη σε σταυρούς στις εκλογές του Μαΐου Νικολέττα Μπουραζάνη (είχε πάρει 3.362 σταυρούς) τοποθετήθηκε αιφνιδίως και απροειδοποίητα στην τελευταία θέση με αποτέλεσμα να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. «Ντόρος» έγινε και με την υποψήφια στο Νότιο τομέα Αθήνας Όλγα Δάλλα η οποία αποχωρώντας κατήγγειλε την ηγεσία του κόμματος για εκκαθαρίσεις.

Η κυρία Δάλλα ήταν υποψήφια στις εκλογές του Μαΐου και κατετάγη πρώτη για το κόμμα της συγκεντρώνοντας 6.168 «σταυρούς». Ωστόσο, η ηγεσία της Πλεύσης Ελευθερίας την τοποθέτησε στην τρίτη θέση της λίστας για τις εκλογές του Ιουνίου τοποθετώντας στην πρώτη θέση τον γνωστό ηθοποιό Σπύρο Μπιμπίλα και στην δεύτερη τον κ. Ευθύμιο Μαυράκη. Οι «αντιστασίες» της Ζωής Κωνσταντοπούλου έδωσαν μέχρι και συνέντευξη Τύπου μέσα στην εβδομάδα για να δηλώσουν τις θέσεις τους.

Από την άλλη, η γνωστή δικηγόρος και πολιτικός τοποθέτησε μια μητέρα και τον γιο της ψηλά στα ψηφοδέλτια με αποτέλεσμα να εκλεγούν αμφότεροι από την χθεσινή ψηφοφορία. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την συμβολαιογράφο Αρετή Παπαϊωάννου βρέθηκε στην δεύτερη θέση της Β’ Θεσσαλονίκης, ενώ επικεφαλής του ψηφοδελτίου στην συγκεκριμένη περιφέρεια τέθηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Την ίδια στιγμή ο γιος της Μιχαήλ Χουρδάκης βρέθηκε τελευταίος σε ψήφους τοποθετήθηκε στην πρώτη θέση.

Ενώ, φυσικά τον μεγαλύτερο θόρυβο έκανε η αλλαγή στην Α’ Αθήνα που δεύτερο στη λίστα τοποθέτησε τον σύντροφό της Διαμαντή Καραναστάση.

Οι «καρδούλες» την έβαλαν στη Βουλή

Από το βράδυ των αποτελεσμάτων των εκλογών του Μαΐου η στόχευση της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν σαφής. Με λόγο κοφτό, ψύχραιμο και περιεκτικό προσπάθησε να προσεγγίσει ακόμα περισσότερους ψηφοφόρους, ενώ ξεκίνησε να λανσάρει τις «καρδούλες» με τα χέρια και το πλατύ χαμόγελο. Μια εικόνα σε πλήρη αντίθεση με το προφίλ που την είχε γνωρίσει το ευρύ πολιτικό κοινό, ως μια οξύθυμη και δυναμική πολιτικό.

«Θέλω να σας πω ότι έχω υψηλό αίσθημα ευθύνης γιατί αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι πολύ δύσκολο αλλά εμείς είμαστε για τα δύσκολα. Αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι αυτό που δεν θα κάνει κανείς στη Βουλή. Θα φέρνουμε τους πολίτες στη Βουλή με αμεσοδημοκρατικό τρόπο όποτε μπορούμε στη Βουλή. Αυτο που ξεκινάει σήμερα είναι μόνο η αρχή», είπε χθες.

Επίσης, ευχαρίστησε τους συνεργάτες της, οι άνθρωποι που έδωσαν μαζί τη μάχη, χωρίς χρηματοδότηση, χωρίς δυνάμεις, αλλά με μεγάλη αγάπη, με την οποία θα φτιάξουμε τη χώρα μας και θα αλλάξουμε τον κόσμο. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκλεισε την ομιλία της κάνοντας και γροθιά και καρδιά.

Μπιμπίλας και Τζώρτζια από τους Μπλε στη Βουλή

Με τις συνθήκες που δημιούργησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου στα ψηφοδέλτια, οι 8 της έδρες απαρτίζονται από άτομα που επέλεγε η ίδια καθώς πέρα από την ίδια στη Βουλή θα είναι ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας (Νότιο Τομέα Αθηνών), αλλά και η τραγουδίστρια Τζώρτζια Κεφαλά (Δυτικό Τομέα Αθηνών). Εξελέγη επίσης ο σύντροφος της επικεφαλής του κόμματος, Διαμαντής Καραναστάστης (Α’ Αθηνών), όπως και η Αρετή Παπαϊώαννου ( Β’ Θεσσαλονίκης) και ο γιος της Μιχαήλ Χουρδάκης (Α’ Θεσσαλονίκης).

Οι υπόλοιποι είναι οι Χρήστος Αριδάς από την Β’ Πειραιώς και η Ελένη Καραγεωργοπούλου από την Ανατολική Αττική.