Πατήρ Αντώνιος: Λήγει σήμερα η προθεσμία να εγκαταλείψει τις δομές της Κιβωτού του Κόσμου

Κιβωτός του Κόσμου: «Τα κυκλώματα δεν χώνεψαν όσα κατάφερε ένα φτωχόπαιδο» λέει ο αδελφός του πατέρα Αντώνιου (VIDEO)

Μετά από εισαγγελική εντολή

Προθεσμία να απομακρυνθεί από τις δομές του Κιβωτού του Κόσμου έλαβε από τις αρχές ο πατέρας Αντώνιος μετά από εισαγγελική εντολή, την ώρα που βρίσκονται σε εξελίξεις έρευνες τόσο για τις καταγγελίες κακοποίησης, όσο και για τα οικονομικά.

Σύμφωνα με την εντολή, στον πατέρα Αντώνιο δόθηκε διορία 24 ωρών να εγκαταλείψει την δομή. Οι πληροφορίες του protothema.gr ήθελαν τον ιδρυτή της Κιβωτού να βρίσκεται, μέχρι αργά τη νύχτα, στη δομή της οδού Σαρπηδώνος στον Κολωνό, όπου διατηρεί μία από τις κατοικίες του.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να έχει ήδη απομακρυνθεί, καθώς σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες αποχώρησε εχθές προς άγνωστη κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο εισαγγελείς Ανηλίκων, που ερευνούν την υπόθεση καταγγελιών, εξέδωσαν διάταξη με την οποία απαγορεύουν στον πατέρα Αντώνιο και άλλα τρία πρόσωπα να εισέρχονται σε δομές της Κιβωτού του Κόσμου.

Σύμφωνα αυτή, ο πατέρας Αντώνιος και τα άλλα τρία πρόσωπα δεν μπορούν να πλησιάζουν σε εγκαταστάσεις του ΜΚΟ με βάση τις διατάξεις του αστικού κώδικα που αφορούν την προστασία ανήλικων παιδιών.

Η διάταξη έχει ισχύ για 90 ημέρες και κατόπιν του διαστήματος αυτού, για τη διατήρησή της θα πρέπει να επικυρωθεί με δικαστική απόφαση. Σκοπός της απόφασης των δύο εισαγγελέων είναι να παραμείνουν τόσο ο ιερέας όσο και τα άλλα τρία ελεγχόμενα πρόσωπα, μακριά από ανήλικα που φιλοξενούνται στη δομή ώστε να μην έχουν τη δυνατότητα να τα επηρεάσουν.