Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Το φραστικό επεισόδιο με τη Μάγδα Φύσσα

Ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Το φραστικό επεισόδιο με τη Μάγδα Φύσσα

Απορρίφθηκε το αίτημα αναβολής

Tο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών κατά την σημερινή ακροαματική διαδικασία απέρριψε, το αίτημα αναβολής που υπέβαλε μέσω του συνηγόρου του ο Νίκος Μιχαλολιάκος και η δίκη της Χρυσής Αυγής, συνεχίζεται στις 28 Σεπτεμβρίου.

Στο εδώλιο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κάθισαν τέσσερις κατηγορούμενοι. Ανάμεσά τους και ο Ιωάννης Λαγός, ο οποίος και πάλι δήλωσε πολιτικός κρατούμενος, ενώ υπήρξε ένταση μέσα στη δικαστική αίθουσα όταν οι συνήγοροι έκαναν λόγο για «δικονομική αταξία», όπως αναφέρει το Law and Order, με αποτέλεσμα η πρόεδρος να ζητήσει την παρέμβαση των αστυνομικών.

Δικηγόροι διαμαρτυρήθηκαν έντονα φωνάζοντας «ντροπή» και «να φέρετε τα ΜΑΤ», ενώ και ο Κ. Παπαδάκης σχολίασε πως «η αστυνομία δεν είναι για τους συνηγόρους». Λεκτικό επεισόδιο διαδραματίστηκε επίσης με την Μάγδα Φύσσα να απαντά στον κ. Παπαδέλη να μην απειλεί.

Τέλος, στη συνεδρίαση ετέθη επίσης το ζήτημα αποχής λόγω της απόφασης της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων με την πλειοψηφία της υπεράσπισης να υποστηρίζει πως δεσμεύεται από την απόφαση αυτή. Αντίθετα, ο Γιάννης Λαγός -ένας από τους μόλις τέσσερις κατηγορούμενους που προσήλθαν σήμερα στο δικαστήριο- ισχυρίστηκε μέσω του συνηγόρου του, Κωνσταντίνου Πλεύρη, πως πως η δίκη έχει πολιτικοποιηθεί και θίγεται το δικαίωμα της ελευθερίας του.