«Μαύρα» στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα – Συγκλονίζουν τα δύο τελευταία περιστατικά

«Μαύρα» στοιχεία για την ενδοοικογενειακή βία στην Ελλάδα - Συγκλονίζουν τα δύο τελευταία περιστατικά

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις από τις υποθέσεις των Αγίων Αναργύρων και της Γλυφάδας

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις από τις υποθέσεις των Αγίων Αναργύρων και της Γλυφάδας.

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τη γυναικοκτονία της Κυριακής στους Αγίους Αναργύρους, μάλιστα λίγες ώρες μετά το νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Αττική, όπου 29χρονος χτύπησε τη σύντροφό του και μετά αυτοκτόνησε.

Η Κυριακή είχε πάει στο ΑΤ με φωτογραφίες του δράστη

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του πατέρα της Κυριακής, η άτυχη κοπέλα πήγε στο Α.Τ. έχοντας εκτυπωμένες φωτογραφίες του.

«Φοβούμενη για τη σωματική ακεραιότητά της, είχε τις φωτογραφίες στην τσάντα της για να της παραδώσει στην αστυνομία για να εντοπιστεί ο δολοφόνος όπως εξελίχτηκε η κατάσταση και να προστατευτεί. Δεν υπήρχε άλλος λόγος για να έχει τις φωτογραφίες στην τσάντα της» είπε στο OPEN η Ελένη Μαζαράκη.

«Η Κυριακή προσερχόμενη στο ΑΤ, ο σκοπός γνωρίζει πως υπάρχει απειλή. Οπότε κατεβαίνοντας η Κυριακή, έπρεπε να έχει την προσοχή του», ανέφερε επίσης η δικηγόρος και προσθέτει: «Θέλω να επισημάνω πως δεν ήταν μόνο η αξιωματικός υπηρεσίας, βρίσκονταν και άλλες δύο αστυνομικοί, άκουσα την Κυριακή που τους εξέφρασε ότι φοβόταν».

Να σημειωθεί πως στην κατάθεσή του ο πατέρας της Κυριακής τόνισε αυτό το περιστατικό το οποίο προκύπτει από την ποινική δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος του δολοφόνου, αλλά και πολλά άλλα πράγματα που στοιχειοθετούν τις σοβαρές παραλείψεις των αστυνομικών τη στιγμή που προσήλθε η Κυριακή στο ΑΤ Αγίων Αναργύρων.

Νέες αποκαλύψεις για την κακοποίηση της 23χρονης στη Γλυφάδα

Την ίδια ώρα, δεν σταματούν οι αποκαλύψεις και για το τραγικό περιστατικό στη Γλυφάδα, με έναν 29χρονο να βάζει τέλος στη ζωή του, μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας.

Ο νεαρός, που ήταν γνώριμος των Αρχών, καθώς είχε σωρεία ποινικών αδικημάτων στο «βιογραφικό» του έχοντας απασχολήσει για ληστεία και ναρκωτικά είχε κακοποιήσει πριν από περίπου ένα μήνα ξανά την 23χρονη σύντροφό του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην κατάθεσή της: «Όταν έμπλεξε με τα ναρκωτικά και μπήκε φυλακή τότε ξέφυγε η κατάσταση. Όταν έπαιρνε χάπια έλεγε ότι θέλει να αυτοκτονήσει. Ήμασταν μαζί μόλις λίγους μήνες. Με είχε χτυπήσει ξανά πριν από περίπου ένα μήνα».

93 περιστατικά σε 24 ώρες – 356 σε 3 ημέρες

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας που συγκλονίζουν τη χώρα.

Μόνο χθες, Παρασκευή (12/4) καταγράφτηκαν περισσότερα από 93 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Play Video
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 48 συλλήψεις με αυτόφωρη διαδικασία, ενώ έγιναν 110 κλήσεις στο 100. Δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο.

Μάλιστα, τις τελευταίες τρεις ημέρες, έχουν καταγραφεί 356 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας…

Πηγή: Newsit.gr