Αν είσαι γύρω στα 50, αυτά είναι τα 3 πράγματα που σιγά σιγά θα συμβαίνουν στο πέος σου

Αν είσαι γύρω στα 50, αυτά είναι τα 3 πράγματα που σιγά σιγά θα συμβαίνουν στο πέος σου

«Δεινόν το γήρας, ου γαρ έρχεται μόνον...» γι' αυτό έχει μαζί σου κανένα μπλε χαπάκι

Γράφει η Έλενα Φάκου

Η σχέση ενός άνδρα με το πέος του περνάει από διάφορες φάσεις: Ξεσαλώνουν μαζί άγρια στη δεκαετία των είκοσι, γίνονται πιο επιλεκτικοί στη δεκαετία των 30, ηρεμούν στη δεκαετία των 40 και μετά, έρχονται τα 50 στα οποία αρχίζουν να διαπιστώνουν ότι η αυτοκρατορία αρχίζει να παρακμάζει, κάτι το οποίο είναι απολύτως φυσιολογικό και συμβαίνει σχεδόν σε όλους. Από κει και πέρα, είναι στο χέρι του κάθε άνδρα-και στο πέος του επίσης- το πως θα διαχειριστεί αυτή τη φυσική φθορά και πως θα την αποδεχθεί ή και δεν θα την αποδεχθεί αλλά θα κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει το ηθικό- και το πέος του- ψηλά.

Εδώ να τονίσουμε ότι και στις γυναίκες αντίστοιχα γύρω στα 50 έρχεται η φάση της εμμηνόπαυσης, οπότε στα ζευγάρια που έχουν την ίδια ηλικία ή είναι πολλά χρόνια μαζί οι αλλαγές αυτές συμβαίνουν ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα η σεξουαλική τους ζωή να περνάει από τα ίδια πάνω κάτω λούκια οπότε δεν δημιουργείται κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Εκεί που ο άνδρας αισθάνεται μειονεκτικά είναι αν η σύντροφός του είναι μικρότερη και έχει ακόμη τεράστια όρεξη για σεξ ή βρίσκεται σε μια καινούρια σχέση που ακόμη υπάρχει χώρος για έντονη σεξουαλική δραστηριότητα, κάτι στο οποίο αισθάνεται πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί-αν και αυτό δεν είναι και απολύτως αλήθεια, πολλοί άνδρες εξακολουθούν να είναι και ενεργοί σεξουαλικά και πολύ καλοί εραστές τόσο μετά τα πενήντα όσο και μετά τα εξήντα τους χρόνια.

Αν είσαι γύρω στα 50, αυτά είναι τα 3 πράγματα που σιγά σιγά θα συμβαίνουν στο πέος σου

Αν συνυπολογίσουμε την εμπειρία, ένας άνδρας στα 50 του είναι πιο “σοφός” σεξουαλικά απ’ότι ήταν στα 30 του, το θέμα είναι αν τον βοηθάει το σώμα του να μοιράσει αυτή τη σοφία του στις γυναίκες. Σε ένα stand up comedy, μια γυναίκα κωμικός είχε πει πως “ το να κάνεις σεξ με έναν άνδρα πάνω από τα 35, είναι σα να περιμένεις το λεωφορείο: Θα έρθει όποτε θέλει αυτό και εσύ θα πρέπει να βρεις έναν άλλο τρόπο για να φτάσεις σίγουρα και εύκολα στον προορισμό σου”. Το χιούμορ ήταν πετυχημένο και η παρομοίωση εύστοχη, γιατί πράγματι, κάθε άνδρας αν όχι μετά τα 35, σίγουρα μετά τα 45, έχει αρχίσει να μην ορίζει αυτός το πως θα λειτουργήσει το πέος του αλλά το πέος του πως θα λειτουργήσει αυτός. Ας κρατήσουμε ότι σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες το 91% των ανδρών παραμένουν ενεργοί σεξουαλικά στα πενήντα τους και πάμε να δούμε ποιες είναι οι αλλαγές τις οποίες επιφέρει η μέση ηλικία στην απόδοσή τους:

H στύση είναι πιο χαλαρή

Αν ένας άνδρας ξυπνάει και κοιμάται στα 25 του χρόνια με ένα πέος έτοιμο για όλα, στα 50 του χρόνια σίγουρα δε συμβαίνει το ίδιο. Ειδικά αν βρίσκεται σε ένα γάμο που το σεξ έχει μειωθεί αισθητά και το πέος του δε “γυμνάζεται” όσο θα έπρεπε, είναι ντεφορμέ και οι στύσεις του είναι πιο χαλαρές, τόσο πιο χαλαρές που μερικές φορές δεν είναι καν άξιες για διείσδυση. Ως γνωστόν ένα πέος για να είναι άριστα λειτουργικό πρέπει και να έχει στύση και να είναι έντονη αλλά και να έχει διάρκεια. Αν λείπει κάτι από όλα αυτά υπάρχει πρόβλημα. Οι πενηντάρηδες αρχίζουν να βλέπουν πως τα πέη τους δεν αιματώνονται καλά και πέφτουν εύκολα και γρήγορα, ενώ δεν τους επιτρέπουν να ολοκληρώσουν τις επαφές τους ή να κάνουν σεξ για πολλή ώρα καθώς κουράζονται τόσο ειδικά εκεί κάτω, όσο και γενικά. Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης ανάλογα με το πόσο έντονο είναι το πρόβλημα και πόσο υψηλές οι προσδοκίες. Δε θα πούμε μόνο τα τετριμμένα, δηλαδή άσκηση, διαχείριση του άγχους, περιορισμό του καπνίσματος και υγιεινή διατροφή, θα προσθέσουμε τα ερωτικά βοηθήματα όπως τα δαχτυλίδια διατήρησης της στύσης ή ακόμη και μια επίσκεψη σε έναν ειδικό για συνταγογράφηση κάποιου φαρμακευτικού σκευάσματος.

Αν είσαι γύρω στα 50, αυτά είναι τα 3 πράγματα που σιγά σιγά θα συμβαίνουν στο πέος σου

Πρόωρη ή απουσία εκσπερμάτωσης

Η τεστοστερόνη έχει αρχίσει να κουνάει το μαντήλι στα υψηλά επίπεδα στα οποία βρισκόταν τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα διάφορες δυσλειτουργίες του πέους όπως η πρόωρη εκσπερμάτωση και η αδυναμία επίτευξης οργασμού. Με λίγα λόγια ακόμη κι αν υπάρχει μια σχετικά ικανοποιητική στύση η οποία μπορεί να οδηγήσει σε διείσδυση, ένας άνδρας στα 50+ έχει να αντιμετωπίσει κι άλλα θέματα όπως το να μην μπορεί να κρατηθεί για αρκετή ώρα και να φθάνει σε οργασμό πολύ γρήγορα χωρίς να προλάβει να ικανοποιήσει τη σύντροφό του ή και να αδυνατεί να έρθει ο ίδιος σε οργασμό κάτι που έχει ψυχολογικές επιπτώσεις τόσο στον ίδιο όσο και στη σχέση του. Και εδώ οι τρόποι αντιμετώπισης είναι ακριβώς ίδιοι με αυτούς που προαναφέραμε ενώ να προσθέσουμε πως όλα αυτά που συμβαίνουν δεν πρέπει να συνοδεύονται από αίσθημα ντροπής. Αν κάποιος θέλει να τα λύσει, μπορεί, το θέμα είναι πραγματικά να το θέλει.

Αλλαγή της εικόνας του πέους

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως το μέγεθος του πέους δεν αλλάζει και έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενο άρθρο εκτενώς σε αυτό. Αλλάζει όμως το βάρος και η κατανομή του λίπους στην περιγεννετική περιοχή ή την κοιλιά με αποτέλεσμα αυτό να “θάβεται” κάτω από τη σάρκα και οι άνδρες να νομίζουν ότι συρρικνώθηκε. Αν κάποιος έχει κιλά είναι λογικό να αφαιρούν πόντους από το πέος του. Αυτό δε σημαίνει ότι το πέος του μίκρυνε, αλλά ότι μεγάλωσε η κοιλιά του και εμποδίζει τη σεξουαλική πράξη. Όσο για το σχήμα υπάρχει μόνο μια περίπτωση να αλλάξει και οφείλεται σε μια συγκεκριμένη νόσο η οποία ονομάζεται Peyronie (Περονί). Πρόκειται για μια σπάνια πάθηση που προκαλεί παραμόρφωση άρα κι αλλαγή σχήματος τους πέους. Πιο συγκεκριμένα, στην οξεία φάση της προκαλεί πόνο, καμπυλότητα, και κάμψη, συνήθως κατά τη διάρκεια της στύσης. Αργότερα, στη χρόνια φάση χαρακτηρίζεται από την μόνιμη κάμψη του πέους , η οποία όταν είναι πολύ μεγάλη, εμποδίζει την είσοδο του πέους στον κόλπο και τη σεξουαλική επαφή. Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε το 1995 από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, η νόσος του Peyronie εμφανίζεται σε περίπου 1% των ανδρών. Είναι πιο συνηθισμένο μεταξύ των ηλικιών 45 και 60, όμως εδώ μιλάμε για μια παθολογική κατάσταση που αν και σε όποιον συμβεί θα πρέπει οπωσδήποτε να τον δει γιατρός.

 

 

 

 

 

 

Αν είσαι γύρω στα 50, αυτά είναι τα 3 πράγματα που σιγά σιγά θα συμβαίνουν στο πέος σου

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.