Σωτήρης Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς

Σωτήρης Τσαφούλιας: Οι Έλληνες δεν είμαστε καλοί γονείς

Και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν, τόνισε - Δείτε βίντεο

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας μίλησε για την πορεία του στη σκηνοθεσία, την οικογένειά του και όσα τον προβληματίζουν στην ελληνική κοινωνία.

Ο σκηνοθέτης ήταν καλεσμένος στο «Καλύτερα Αργά» και μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε αν οι Έλληνες είναι καλοί γονείς. Σε αυτό, ο ίδιος απάντησε: «δεν είμαστε καλοί γονείς» και εξήγησε: «Γιατί αρχικά, και να θέλαμε, δεν μας αφήνουν. Όταν έχει γίνει πλέον απαραίτητο να δουλεύουν και οι δύο από το πρωί μέχρι ο βράδυ. Δεν έχεις και τις αντοχές να ασχοληθείς τόσο ποιοτικά όσο θα ήθελες».

Δείτε το βίντεο

Αναφερόμενος στην ιδιότητά του, ο Σωτήρης Τσαφούλιας δήλωσε: «Ένας σκηνοθέτης πρέπει να είναι παντού αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι το κείμενο. Μπορείς να το διορθώσεις, να ζητήσεις εξηγήσεις και να το κατανοήσεις. Δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να κάνω μία υπερπαραγωγή αλλά ιστορίες που αξίζει να τις μοιραστώ με τον κόσμο. Δεν έχω καλλιτεχνικά απωθημένα».
Στην πορεία, αναφέρθηκε στην αλληλεπίδρασή του με τον κόσμο και τους συναδέλφους του, ο Σωτήρης Τσαφούλιας, είπε: «Δεν μπορώ καθόλου τη φασαρία αλλά χαίρομαι τις κουβέντες και την επαφή που έχω με τον κόσμο στον δρόμο. Στον καλλιτεχνικό κόσμο υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ. Εγώ δεν αντιπαθώ κανέναν, ίσως υπάρχουν όμως κάποιοι που με αντιπαθούν».