Ράνια Τζίμα: Ο πραγματικός λόγος που κάνει τo Twitter να… τρελαίνεται!

Ράνια Τζίμα: Ο πραγματικός λόγος που κάνει τo Twitter να... τρελαίνεται!

Η Ράνια Τζίμα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει

Η Ράνια Τζίμα έχει καταφέρει να ξεχωρίσει τη φετινή σεζόν, περισσότερο γιατί δεν… χαρίζει κάστανα όταν έχει στριμώξει κάποιον πολιτικό καλεσμένο της, παρά για οτιδήποτε άλλο.

Μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη έχει αναλάβει εδώ και περίπου τρία χρόνια το τιμόνι της παρουσίασης του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega και έχει ξεχωρίσει, όχι μόνο γιατί κάνει ερωτήσεις to the point στους καλεσμένους πολιτικούς αλλά και γιατί όταν δεν της απαντούν ξαφνικά καταφέρνει να ηλεκτρίσει την ατμόσφαιρα και να αγχώσει τον συνομιλητή της τόσο ώστε να αναγκαστεί να της απαντήσει!

Έχουν περάσει στην… ιστορία ακόμα και ατάκες της στον σύντομο σχολιασμό κάποιου θέματος της επικαιρότητας ενώ ξέρει πώς να… στριμώξει τον απέναντί της απαιτώντας να μάθει επί τόπου αυτό που ρωτάει!

Και να σκεφτεί κανείς ότι η 42χρονη δημοσιογράφος ξεκίνησε από ταξιδιωτική εκπομπή, όμως πάντα την έλκυε ο κόσμος του πολιτικού και οικονομικού ρεπορτάζ. Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως, θα πρέπει να πούμε ότι η Θεσσαλονικιά Ράνια ξεκίνησε δειλά δειλά τα πρώτα της βήματα στην ΕΡΤ 3.

Συνέχισε από τη Θεσσαλονίκη να κάνει ελεύθερο ρεπορτάζ για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, όμως αφού παρουσίασε την ταξιδιωτική εκπομπή με τον Δημήτρη Γιαγτζόγλου, αποφάσισε πως έπρεπε να κατέβει στην Αθήνα για να ανθίσει στον κόσμο της δημοσιογραφίας και γενικότερα της τηλεόρασης.

Το 2011 έγινε πολιτική συντάκτρια του Mega και ύστερα μεταπήδησε στο οικονομικό ρεπορτάζ στον Alpha για να γίνει συμπαρουσιάστρια αργότερα σε ενημερωτική εκπομπή. Πλέον την απολαμβάνουμε στο τιμόνι της ενημέρωσης του Mega, έχοντας δίπλα της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Όσο για τον λόγο που η Ράνια Τζίμα καταφέρνει συχνά να κάνει το Twitter να τρελαίνεται, δεν είναι άλλος από την ικανότητά της να ρίχνει ατάκες «φωτιά» στους ανθρώπους που έχει απέναντί της, αγνοώντας ή ξεχνώντας συχνά το αξίωμά τους. Η αυθεντικότητά της και ο μαχητικός τρόπος που διεκδικεί απαντήσεις σε φλέγοντα ζητήματα της επικαιρότητας την κάνουν συχνά και δικαίως, το πρώτο trend στο Twitter.