Γιατί οι Simpsons είναι κίτρινοι; Ο δημιουργός τους δίνει την απάντηση

Γιατί οι Simpsons είναι κίτρινοι; Ο δημιουργός τους δίνει την απάντηση

Γιατί οι Simpsons είναι κίτρινοι;

Η σειρά κινουμένων σχεδίων “The Simpsons” προβάλλεται για 24 χρόνια, από τον Ιανουάριο του 1990 και μας έχουν απασχολήσει με τις μαντικές ικανότητές τους.
Οι χαρακτήρες του Homer, της Marge, του Bart, της Lisa και της Maggie έχουν γίνει αγαπημένοι στην τηλεόραση, μαζί με μια σειρά άλλων… τηλεοπτικών κομπάρσων, όπου ταυτίστηκαν με την σειρά.

Μια από τις πιο αναγνωρίσιμες λεπτομέρειες των Simpsons πρέπει να είναι το κίτρινο δέρμα τους, το οποίο μαζί με τα μπλε μαλλιά της Marge είναι συνώνυμα της σειράς.

Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί είναι αυτή η συγκεκριμένη απόχρωση;

Σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς, Matt Groening, ο λόγος πίσω από αυτή τη επιλογή ήταν η επιθυμία να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό όταν σχεδίαζε για πρώτη φορά το καρτούν.

Τότε ήταν που αποφάσισαν να δώσουν στους χαρακτήρες κίτρινο δέρμα.

«Μια animator σκέφτηκε το κίτρινο των Simpsons και μόλις μου το έδειξε, είπα ‘Αυτή είναι η απάντηση!’», εξήγησε ο Matt σε μια συνέντευξη του 2007.

Έχοντας κίτρινους χαρακτήρες έκανε τη σειρά να ξεχωρίζει και ήταν επίσης πιασάρικο για τους θεατές. «Όταν αλλάζετε κανάλια με το τηλεχειριστήριό σας και περνάει μια κίτρινη αναλαμπή, θα ξέρετε ότι παρακολουθείτε τους Simpsons».

Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό είναι τα μαλλιά της Μαρτζ. Οι χαρακτήρες έχουν μόνο τέσσερα δάχτυλα. Και μιλώντας για πράγματα που οι θεατές μπορεί να μην είχαν προσέξει, αν είστε φανατικοί θαυμαστές θα θυμάστε το επεισόδιο «And Maggie Makes Three» στην έκτη σεζόν των Simpsons, όπου η Μάρτζ λέει στον Χόμερ ότι είναι έγκυος στο τρίτο τους παιδί.

Το επεισόδιο περιέχει μια από τις μεγαλύτερες γκάφες της σειράς και εντοπίστηκε πολύ αργότερα από τον εκτελεστικό παραγωγό, Matt Selman. Πίσω το 2018, το ΕΚ δημοσίευσε στο Twitter για να μοιραστεί τη γκάφα, μια φωτογραφία της Μάγκι (μικρής κόρης της οικογένειας) στο φόντο της σκηνής της ανακοίνωσης εγκυμοσύνης.

«Η Μάγκι είναι στη φωτογραφία στον τοίχο πίσω από τη Μαρτζ και λέει στον Χόμερ ότι είναι έγκυος στη Μέγκι», έγραψε στο Twitter μαζί με ένα σενάριο του κλιπ. Η είδηση της γκάφας στο σχέδιο προκάλεσε σοκ στους θαυμαστές των Simpsons που έμειναν άναυδοι ότι είχαν χάσει την αποτυχία του μοντάζ, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά το 1996!

Πηγή: newsbomb.gr