Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές: Τα 256 εκατομμύρια του Ρονάλντο και η θέση-έκπληξη του Αντετοκούνμπο!

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές: Τα 256 εκατομμύρια του Ρονάλντο και η θέση-έκπληξη του Αντετοκούνμπο!

Στην κορυφή του πίνακα των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του πλανήτη στρογγυλοκάθεται ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ποια η θέση του Μέσι, του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Λεμπρόν Τζέιμς

Η «βόμβα» έσκασε τον Δεκέμβρη του 2022, όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει την καριέρα του στη Σαουδική Αραβία και την Αλ Νασρ. Και μπορεί κανείς να ισχυριστεί πως ποδοσφαιρικά η συγκεκριμένη κίνηση ίσως να μην αποφέρει πολλά στον CR7, ωστόσο δεν είναι ισχύει το ίδιο και για την οικονομική πλευρά του θέματος.

Ο Πορτογάλος υπέγραψε συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές που αγγίζουν τα 200 εκατομμύρια, γεγονός που… εκτόξευσε τα συνολικά του έσοδα! Αρκετά για να τον στείλει μάλιστα, στην κορυφή της λίστας των πιο ακριβοπληρωμένων αθλητών του πλανήτη για το 2023!

Μέσι - Κριστιάνο

Σύμφωνα με το Sportico, το οποίο εκτός από τα συμβόλαια, υπολογίζει και τις χορηγίες και τις λοιπές εμπορικές συμφωνίες, ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν… βλέπει κανέναν οικονομικά με ετήσια έσοδα στα 256 εκατομμύρια! Ο παίκτης του γκολφ, Τζον Ραμ, τον ακολουθεί με 188, ενώ το βάθρο συμπληρώνει ο Λιονέλ Μέσι με 121 εκατομμύρια τον χρόνο.

Σχετική εντύπωση προκαλεί πάντως η θέση του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Έλληνας σταρ βρίσκεται στο… τσακ στο Top-10 με 82 εκατ. ευρώ, ενώ ο Λεμπρόν Τζέιμς (116 εκατ.) στην 4η θέση εξακολουθεί να είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος μπασκετμπολίστας.

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές

  1. Κριστιάνο Ρονάλντο – 255 εκατ. ευρώ
  2. Τζον Ραμ – 188 εκατ. ευρώ
  3. Λιονέλ Μέσι – 121 εκατ. ευρώ
  4. Λεμπρόν Τζέιμς – 116 εκατ. ευρώ
  5. Κιλιάν Μπαπέ – 115 εκατ. ευρώ
  6. Νεϊμάρ – 112 εκατ. ευρώ
  7. Στέφεν Κάρι – 91 εκατ. ευρώ
  8. Γιάννης Αντετοκούνμπο – 82 εκατ. ευρώ
  9. Κέβιν Ντουράντ – 80 εκατ. ευρώ
  10. Πάτρικ Μαχόμες – 78 εκατ. ευρώ