Μέγκαν – Χάρι: Πώς γιόρτασαν τα γενέθλια του γιου τους Άρτσι – Η σύμπτωση με τον βασιλιά Κάρολο

Μέγκαν - Χάρι: Πώς γιόρτασαν τα γενέθλια του γιου τους Άρτσι - Η σύμπτωση με τον βασιλιά Κάρολο

Γενέθλια για τον γιο τους

Ο πρίγκιπας Άρτσι έγινε 5 ετών χθες στις 6 Μαΐου και η οικογένεια γιόρτασε τα γενέθλιά του ιδιωτικά πριν ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ ξεκινήσουν μία σειρά από προγραμματισμένα ταξίδια.

Ο πρίγκιπας Χάρι πηγαίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή την εβδομάδα για τους εορτασμούς για τη 10η επέτειο των Αγώνων Invictus και η Μέγκαν, πρόκειται να συναντήσει τον σύζυγό της αργότερα μέσα στην εβδομάδα για μια επίσκεψη στη Νιγηρία, δίνοντας έμφαση στον αθλητικό ανταγωνισμό.

Τα πέμπτα γενέθλια του Άρτσι συνέπεσαν με την πρώτη επέτειο της στέψης του παππού του, βασιλιά Καρόλου. Ο πρίγκιπας Χάρι είχε παραστεί στην τελετή στέψης του πατέρα του πέρυσι, σπεύδοντας στο αεροδρόμιο λίγο μετά την εκδήλωση για να επιστρέψει στην Καλιφόρνια για το πάρτι γενεθλίων του γιου του.

Η Μέγκαν έχασε τη στέψη, μένοντας στις ΗΠΑ, όπου μετακόμισαν το 2020 αφότου αποχώρησαν ως ενεργά μέλη της βασιλικής οικογένειας, με τον πρίγκιπα Άρτσι και την πριγκίπισσα Λίλιμπετ, η οποία είναι σήμερα 2 ετών.

Μια πηγή είπε στο PEOPLE πριν από τα γενέθλια του Άρτσι ότι είχε προγραμματιστεί ένα πάρτι «χαμηλών τόνων» στο σπίτι της οικογένειας. «Θα έχουν φίλους γύρω τους και η μαμά της Μέγκαν, η Ντόρια [Ράγκλαντ] θα έχει σίγουρα κομβικό ρόλο αυτό το Σαββατοκύριακο», είπε η πηγή.

Η μικρή αδερφή του Λίλιμπετ θα είναι επίσης στο πλευρό του μεγάλου της αδερφού. «Είναι τόσο γλυκά μαζί. Ο Άρτσι λατρεύει τη Λίλι. Είναι τόσο γλυκό αγόρι. Όταν δεν είναι κοντά, ρωτάει διαρκώς “Πού είναι η Λίλι;” “, πρόσθεσε η πηγή.

Αφού γεννήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Άρτσι γιόρτασε τα πρώτα του γενέθλια στις ΗΠΑ το 2020 εν μέσω της πανδημίας COVID-19. Για να γιορτάσουν το ορόσημο, οι γονείς του μοιράστηκαν ένα γλυκό βίντεο με τον γιο τους να διαβάζει ένα εικονογραφημένο βιβλίο στην αγκαλιά της Μέγκαν. Το κλιπ κοινοποιήθηκε σε συνεργασία με την καμπάνια «Save the Children #SaveWithStories» η οποία ξεκίνησε για να βοηθήσει τα παιδιά που επηρεάστηκαν αρνητικά από την πανδημία.

«Γιορτάζουν ως οικογένεια που επικεντρώνεται στον Άρτσι και στο να είναι μαζί», είπε μια πηγή στο PEOPLE εκείνη την εποχή. «Θα έχουν μια μεγάλη τούρτα και θα κάνουν ζουμ στην οικογένεια και τους φίλους. Ο καιρός είναι καλός οπότε ίσως κάνουν μια οικογενειακή βόλτα με τα σκυλιά.»

Οι θαυμαστές είδαν επίσης τους εορτασμούς στο ντοκιμαντέρ του Netflix του 2022, με τίτλο «Harry & Meghan» το οποίο παρουσίαζε τη μητέρα της Mέγκαν και τον εγγονό της να φορά ένα κίτρινο καπέλο για πάρτι.

Για τα δεύτερα γενέθλια του το 2021, το ζεύγος Σάσεξ μοιράστηκε μια νέα φωτογραφία του να κρατά μπαλόνια στον ιστότοπο του Ιδρύματος Archewell. Το ζευγάρι ζήτησε δωρεές για να δοθούν εμβόλια COVID-19 σε ευάλωτες οικογένειες σε όλο τον κόσμο. «Δεν μπορούμε να σκεφτούμε έναν πιο ηχηρό τρόπο για να τιμήσουμε τα γενέθλια του γιου μας», ανέφεραν τότε στο μήνυμά τους ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ.

Ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε σύντομα για τα παιδιά του κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στον Καναδά νωρίτερα φέτος, όπου μαζί με τη Μέγκαν έλεγξαν το Χειμερινό Εκπαιδευτικό camp των Invictus Games ενόψει της εκδήλωσης του 2025 στο Γουίστλερ και το Βανκούβερ.

Όταν ρωτήθηκε πώς είναι ως μπαμπάς σε μια συνέντευξη για το Good Morning America, ο Δούκας του Σάσεξ απάντησε: «Δεν μπορώ να σας πω. Αυτό είναι απόρρητο. Είναι άκρως απόρρητο!» «Όχι, τα παιδιά τα πάνε περίφημα», πρόσθεσε ο Χάρι. «Τα παιδιά μεγαλώνουν όπως όλα τα παιδιά, πολύ, πολύ γρήγορα. Έχουν και οι δύο απίστευτη αίσθηση του χιούμορ και μας κάνουν να γελάμε και να μας κρατούν προσγειωμένους κάθε μέρα, όπως τα περισσότερα παιδιά. Είμαι ευγνώμων που είμαι μπαμπάς»