«Καμπανάκι» Λέκκα για Κωνσταντινούπολη: «Θέμα χρόνου ένας ισχυρός σεισμός» (VIDEO)

«Καμπανάκι» Λέκκα για Κωνσταντινούπολη: «Θέμα χρόνου ένας ισχυρός σεισμός» (VIDEO)

Βέβαιος για έναν μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη, εμφανίστηκε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας

Για τον σεισμό στην Ιαπωνία και όχι μόνο, μίλησε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών,Ευθύμιος Λέκκας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλούν οι εκτιμήσεις του για τηνΤουρκία. «Για την Κωνσταντινούπολη ναι περιμένουμε κάποιο μεγάλο γεγονός. Είναι συγκλίνουσες απόψεις όλων των επιστημόνων της χώρας. Είναι λοιπόν, θέμα χρόνου», είπε χαρακτηριστικά.

«Όσο καθυστερεί, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο σεισμός, δηλαδή τόσο πιο πολλή ενέργεια συγκεντρώνεται. Και βέβαια η πόλη έχει μεγάλη τρωτότητα», συμπλήρωσε.

«Έχει 20 εκατομμύρια πληθυσμό και πλέον το ένα τρίτο των κτιρίων είναι πολύ παλιά κτίρια. Το ένα τρίτο είναι νέα κτίρια σαν αυτά της Αντιόχειας και των Αδάνων. Συνολικά το 8 δεν το ξεπερνάει. Είναι γύρω στα 7,7 ή 7,8 αν σπάσει όλο το ρήγμα», είπε για την Κωνσταντινούπολη ο Ευθύμιος Λέκκας.

«Όταν είναι 20 εκατομμύρια συσσωρευμένα σε ένα στενό σχετικά χώρο, οπωσδήποτε θα υπάρξουν και θύματα. Βέβαια εξαρτάται και το σενάριο του σεισμού, Δηλαδή αν και τι ώρα θα γίνει και το πώς θα γίνει», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Δείτε το βίντεο: