Γιατί τα φαινόμενα βίας μεταξύ ανηλίκων είναι σε έξαρση; Αυστηρότερες ποινές ζητούν οι γονείς (VIDEO)

Γιατί τα φαινόμενα βίας μεταξύ ανηλίκων είναι σε έξαρση; Αυστηρότερες ποινές ζητούν οι γονείς (VIDEO)

Μάστιγα τα φαινόμενα βίας μεταξύ ανηλίκων

Για τον σχολικό εκφοβισμό αλλά και τα περιστατικά βίας εντός των σχολείων, που το τελευταίο διάστημα έχουν πάρει μορφή επιδημίας μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σχολείου του Κορωπίου, Ιωάννης Γκιουλής.

Το τελευταίο διάστημα έρχονται συνεχώς στο φως περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων που απεικονίζουν την άγρια πραγματικότητα. Ανήλικοι εμπλέκονται σε περιστατικά βίας με συνομήλικούς τους συμμετέχοντας πολλές φορές σε ανηλεείς ξυλοδαρμούς, θύματα των οποίων πολλές φορές καταλήγουν στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένα.

Ο κ. Γκιουλής μίλησε γι΄αυτά τα φαινόμενα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

«Έχουμε θορυβηθεί πάρα πολύ. Τα περιστατικά είναι πολλά και καθημερινά σε όλα τα σχολεία της χώρας, όχι σε εμάς, απλά εμείς είχαμε την δυνατότητα μαζί με άλλους γονείς να εκθέσουμε το πρόβλημα για να πιέσουμε να γίνει κάτι από τη μεριά της πολιτείας. Ο φόβος κρύβει πολλά πράγματα. Για τα 3 χρόνια βίας σε παιδί δεν είχαμε λάβει γνώση, το μάθαμε πρόσφατα. Για εμάς αυτά ξεκινούν από την οικογένεια την ίδια όμως και η ίδια η οικογένεια έχει βαλθεί από τις συνεχιζόμενες κρίσεις. Με τα παιχνίδια βίας προέρχονται πολλά από αυτά που συμβαίνουν. Εμείς παίζαμε σε μία αλάνα με το χώμα», είπε αρχικά ενώ συμπλήρωσε:

«Αυτά ξεκινούν από το δημοτικό και διαρκούν 6 χρόνια τα περιστατικά απλά οι γονείς δεν εισακούονται. Ζητάμε την καθημερινή παρουσία ψυχολόγου απ΄ την αρχή του έτους για να μπορούν τα παιδιά μας να υποστηρίζονται, εφόσον υπάρχει το έλλειμμα από την οικογένεια».

«Είναι ένα πολυπαραγοντικό πρόβλημα. Ξεκινά από την οικογένεια, παίζει ρόλο και ο εγκλεισμός ως ένα σημείο, και αν στο σπίτι υπάρχει “κρυφή” ενδοοικογενειακή βία, δηλαδή παραίτηση, βούλιαγμα, απουσία, εθισμοί, σιωπή, καυγάδες, τα παιδιά βλέπουν ότι δεν υπάρχει κάποιος για εκείνα. Αν δεν έριχναν το ξύλο αυτά τα παιδιά δεν θα τα “έβλεπε” κάνεις», επεσήμανε η Κλινική Ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη.