Μεγάλο σούπερ μάρκετ ανοίγει στο Άγιο Όρος!

Μεγάλο σούπερ μάρκετ ανοίγει στο Άγιο Όρος!

Θα έχει μόνο άνδρες υπαλλήλους

Σούπερ μάρκετ ανοίγει στο Άγιο Όρος για πρώτη φορά.

Οι Καρυές στο Άγιο Όρος, ή «αι Καρυαί», όπως είναι η επίσημη ονομασία της μακροβιότερης πλην μικρότερης πληθυσμιακά βαλκανικής πρωτεύουσας, θα είναι ο επόμενος σταθμός της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Το μισθωμένο κατάστημα, περί τα 400 τ.μ. θα φιλοξενηθεί στο πάλαι ποτέ κελί του Αγίου Νικολάου (το λεγόμενο Σαμαράδικο) που ανήκει στην Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας, όπου έχει κατασκευαστεί νέο κτίριο πολλαπλών χρήσεων.

Το σούπερ μάρκετ θα ανοίξει στις Καρυές του Αγίου Όρους και θα έχει μόνο άνδρες υπαλλήλους, ενώ μεγάλο μέρος των προϊόντων του θα αποτελείται από τοπικά προϊόντα. Μέσω κατασκευαστικής εταιρείας με την οποία συνεργάζεται στη Βόρεια Ελλάδα, η αλυσίδα δέχθηκε αίτημα να ανοίξει σούπερ μάρκετ στις Καρυές, από το διοικητικό κέντρο της μοναστικής πολιτείας, σύμφωνα με το dogma.gr ενώ το κτίριο διαθέτει επίσης κοιτώνες φιλοξενίας, εστιατόριο-καφέ, φυσικοθεραπευτήριο, κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη και κατάστημα με οπτικά.

Στις Καρυές βρίσκεται το κτίριο της Διοίκησης του Αγίου Όρους που υπάγεται στο υπουργείο Εξωτερικών, το κτίριο της Αστυνομίας, ιατρείο, Ταχυδρομείο, τράπεζα, φούρνοι, εταιρεία ταχυμεταφορών, ραφείο, βιβλιοπωλείο, παντοπωλεία, διάφορα καταστήματα από εκκλησιαστικά είδη μέχρι οικοδομικά υλικά και εργαστήρια.