Σάλος με την δήλωση Οικονόμου για το ρεύμα: «Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα»

Σάλος με την δήλωση Οικονόμου για το ρεύμα: «Δεν είμαστε στην εποχή του τζάμπα»

Προκλήθηκαν αντιδράσεις

Σάλος έχει προκληθεί από δήλωση του βουλευτή της ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος σχολίασε την αναφορά για 5.000 διακοπές ρεύματος σε πολίτες που αδυνατούσαν να πληρώσουν.

«Δεν είμαστε στην εποχή του τσάμπα, ούτε του δωρεάν γιατί πρέπει να πληρώνει καθένας τις υποχρεώσεις του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Οικονόμου, με τον παρουσιαστή Δημήτρη Κοτταρίδη να σπεύδει να επισημάνει ότι «ποτέ δεν ήταν τσάμπα η ΔΕΗ, ο κόσμος πάντα πλήρωνε. Δεν υπήρξε τέτοια εποχή».

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε: «Με προσοχή η ΔΕΗ κατά την άποψή μου και οι οι πάροχοι πρέπει να προσεγγίσουν αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη και είναι σε αδυναμία. Για μένα είναι πρωτεύον να προστατέψουμε αυτούς τους ανθρώπους και νομίζω η ΔΕΗ έχει αυτό το πρόγραμμα που έχει χρηματοδοτήσει και κυβέρνηση που έχει επιδοτηθεί με 800 εκατ. από τα κέρδη και τα διαθέσιμα και έχουν πέσει το μήνα Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο αλλά υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν καλυφθεί».

Η τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ προκάλεσε εκτός από την έντονη ενόχληση των παρουσιαστών της εκπομπής, και την αντίδραση και των άλλων προσκεκλημένων όπως του Θανάση Θεοχαρόπουλου διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Κωνσταντίνου Χήτα βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

«Στο τζάμπα έχει γαλουχηθεί μια κοινωνία η οποία πρέπει αυτή τη στιγμή να καταλάβει. Εσείς πιστεύετε ότι ο συνταξιούχος δεν μπορεί να πληρώσει; Από τα 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχους, δεν μπορούν να πληρώσουν; Οι 20 χιλιάδες που δεν πληρώσανε πιστεύετε ότι είναι συνταξιούχοι; Να δούμε το προφίλ αυτών», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κος Οικονόμου και τόνισε ότι οι πάροχοι θα πρέπει να προσεγγίσουν αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη.