Μητσοτάκης για Μπακασέτα: «Βγάζω το καπέλο μου όταν ο αρχηγός της Εθνικής Ποδοσφαίρου βγαίνει και λέει ανοιχτά ότι πάλεψε με την κατάθλιψη»

Μητσοτάκης για Μπακασέτα: «Βγάζω το καπέλο μου όταν ο αρχηγός της Εθνικής Ποδοσφαίρου βγαίνει και λέει ανοιχτά ότι πάλεψε με την κατάθλιψη»

«Πραγματικά βγάζω το καπέλο μου στον αρχηγός της Εθνικής Ποδοσφαίρου, Τάσο Μπακασέτα» σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης σε συζήτηση για θέματα ψυχικής υγείας

Σε συζήτηση που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Γιώργο Καπουτζίδη στο πλαίσιο συνεδρίου της LIFO με θέμα τη συμπερίληψη και την ισότητα στην κοινωνία, ο πρωθυπουργός έκανε μια ιδιαίτερη αναφορά στον αρχηγό της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, Τάσο Μπακασέτα.

Ο πρωθυπουργός μίλησε, μεταξύ άλλων, για θέματα ψυχικής υγείας, πώς αντιμετωπίζονται σήμερα από την κοινωνία και πόσο σημαντικό είναι συζητούνται πιο ανοιχτά.

Μιλώντας για τη μητέρα του, Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία όπως είπε «δεν κρύφτηκε ποτέ, μιλούσε ανοιχτά για τα προβλήματα της υγείας της, από τον καρκίνο που πέρασε μέχρι την αναπηρία της, μέχρι και θέματα ψυχικής υγείας», ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρόκειται για θέματα που «μπορούμε πια να τα συζητάμε πιο ανοιχτά και να διαπιστώνουμε ότι δεν είναι θέματα-ταμπού. Διότι ένα μεγάλο ταμπού και μία μεγάλη διάκριση αφορά τα ζητήματα της ψυχικής υγείας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχισε λέγοντας: «Πραγματικά βγάζω το καπέλο μου όταν ο αρχηγός της Εθνικής Ποδοσφαίρου, ο Τάσος Μπακασέτας, βγαίνει και λέει ανοιχτά: “εγώ πάλεψα με κατάθλιψη και το γεγονός ότι μπορεί να ήμουν σταρ και ποδοσφαιριστής δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε μια σκοτεινή πλευρά πίσω από αυτό, την πάλεψα, μιλώ ανοιχτά” και βοηθά και άλλους να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Χρειαζόμαστε περισσότερα τέτοια παραδείγματα, διότι υπάρχει η διάκριση και το στίγμα και στο θέμα της ψυχικής υγείας».