Χουλιάρας: «Η εκδήλωση ενός σεισμού άνω των 6,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη είναι 43,6%»

Χουλιάρας: «Η εκδήλωση ενός σεισμού άνω των 6,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη είναι 43,6%»

Ο πρόσφατος σεισμός των 4,9 Ρίχτερ στα Δαρδανέλια οδήγησε κάποιους επιστήμονες στην εκτίμηση ότι είναι προάγγελος ενός πολύ μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη

Μεγάλη συζήτηση και έντονος προβληματισμός υπάρχει αυτή τη στιγμή για ενδεχόμενο ισχυρό σεισμό άνω των 7 Ρίχτερ υπάρχει αυτή τη στιγμή για την Κωνσταντινούπολη. Ο πρόσφατος σεισμός των 4,9 Ρίχτερ στα Δαρδανέλια οδήγησε κάποιους επιστήμονες στην εκτίμηση ότι είναι προάγγελος ενός πολύ μεγάλου σεισμού στην Κωνσταντινούπολη.

Από την πλευρά του ο γνωστός σεισμολόγος και διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρ Γεράσιμος Χουλιάρας ανέφερε ότι το ποσοστό για την εκδήλωση ενός σεισμού άνω των 6,5 Ρίχτερ στην Κωνσταντινούπολη είναι 43,6%.

Σε ανάρτησή του ο κ. Χουλιάρας επισήμανε ότι η μέθοδος που εφαρμόζει στην πρόγνωση σεισμών δείχνει «φτωχά» αποτελέσματα για πολύ ισχυρό σεισμό. Συγκεκριμένα ο γνωστός σεισμολόγος έγραψε: «Η εφαρμογή στη πρόγνωση σεισμών της σύγχρονης μέθοδου Nowcasting δείχνει φτωχά αποτελέσματα για ισχυρό σεισμό άνω των 6,5 Ριχτερ στην Κωνσταντινούπολη αυτή τη στιγμή. Όπως φαίνεται απο την σημερινή ανάλυση μου μόνο 43,6% πιθανότητες έχει ένα τέτοιο γεγονός».