Αντιεμβολιαστής καλούσε από τα social media σε βία εναντίον ομοφυλόφιλων – Ανέβαζε live βίντεο μίσους

Αντιεμβολιαστής καλούσε από τα social media σε βία εναντίον ομοφυλόφιλων – Ανέβαζε live βίντεο μίσους

Χειροπέδες σε 43χρονο που υποκινούσε σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις και μίσος σε βάρος ατόμων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλο

Στη σύλληψη ενός 43χρονου, ο οποίος υποκινούσε σε πράξεις που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις και μίσος σε βάρος ατόμων λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, προχώρησε η αστυνομία.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου η αστυνομία, συνελήφθη σε περιοχή της Αττικής, ένας 43χρονος άνδρας σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και «παράβαση του νόμου περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις».

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος διατηρούσε προφίλ στα social media, από όπου «ανέβαζε» συστηματικά βίντεο με ρατσιστικό κίνητρο, υποκινώντας δημόσια σε βία, διακρίσεις και μίσος σε βάρος ατόμων λόγω ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Παράλληλα, προέβαινε και σε διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με τα εμβόλια.

Δείτε ΕΔΩ ένα από τα βίντεο μίσους που ανάρτησε ο ομοφοβικός δράστης

Ο 43χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς το βράδυ της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου, έκανε ζωντανή μετάδοση στα social media με παρόμοιο υβριστικό περιεχόμενο.

Ήδη οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.