Αστρονομικά ποσά: Τεράστια αλλαγή στα τηλεοπτικά δικαιώματα που δημιουργεί νέα δεδομένα

Αστρονομικά ποσά: Τεράστια αλλαγή στα τηλεοπτικά δικαιώματα που δημιουργεί νέα δεδομένα

Η… κλεψύδρα της Ligue 1 αδειάζει, με τη γαλλική λίγκα να ψάχνει επίμονα την τηλεοπτική της στέγη για την επόμενη πενταετία (2024-29)

Η… κλεψύδρα της Ligue 1 αδειάζει, με τη γαλλική λίγκα να ψάχνει επίμονα την τηλεοπτική της στέγη για την επόμενη πενταετία (2024-29). Κι όπως μετέδωσε το RMC, ίσως να τη βρει τη λύση μέσα από μια συμφωνία-έκπληξη.

Ο λόγος για την Apple, η οποία, ενώ αρχικά δεν έδειξε ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του γαλλικού πρωταθλήματος, έχει αλλάξει πλέον τακτική. Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, οι δύο πλευρές έχουν επικοινωνία τις τελευταίες ημέρες και το έντονο ενδιαφέρον του αμερικανικού κολοσσού είναι δεδομένο.

Το ποσό μάλιστα που αξιώνει η Ligue 1 είναι… εκκωφαντικό αφού αγγίζει τα 800 εκατομμύρια ευρώ για συμβόλαιο πέντε ετών. Η τρέχουσα συμφωνία της γαλλικής λίγκας με το BeIN Sports ανερχόταν περίπου στα 90 εκατομμύρια ετησίως.

Η Apple TV ήδη κατέχει τα δικαιώματα της αμερικάνικης MLS και όπως φαίνεται είναι πιθανόν η Ligue 1 να αποτελέσει το πρώτο της… ευρωπαϊκό άνοιγμα.

Κάτι που, ευλόγως, θα αλλάξει άρδην τα δεδομένα…