Famagusta: Η πρώτη ΦΩΤΟ από τα γυρίσματα της νέας σειράς του MEGA

Famagusta: Η πρώτη ΦΩΤΟ από τα γυρίσματα της νέας σειράς του MEGA

Δημιουργοί της σειράς του MEGA είναι ο Ανδρέας Γεωργίου, ο Κούλλης Νικολάου και η Βάνα Δημητρίου

Η νέα σειρά του MEGA, «Famagusta», θίγει το θέμα των αγνοούμενων μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο είναι στα σκαριά.

Δημιουργοί της σειράς είναι ο Ανδρέας Γεωργίου, ο Κούλλης Νικολάου και η Βάνα Δημητρίου, οι οποίοι έχουν συνεργαστεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ η σειρά αναμένεται να βγει στον τηλεοπτικό αέρα με τη νέα σεζόν. Η πρώτη φωτογραφία από το σετ είναι γεγονός.

Η Άννα Βλαβιανού δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram ένα στιγμιότυπο που δείχνει τον Γιάννη Μπέζο, την Κοραλία Καράντη και τον Ανδρέα Γεωργίου να γελούν, διαβάζοντας το σενάριο.

Η ιστορία του «Famagusta» ξεκινά στις 14 Αυγούστου του 1974, όταν ο χρόνος παγώνει για πάντα στην Αμμόχωστο. Με την Κοίμηση της Θεοτόκου η πόλη θάβει περισσότερους από 3.000 Ελληνοκύπριους. Ο «Μαύρος Αύγουστος» μετατρέπει μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη πόλη, ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα της Μεσογείου σε «πόλη- φάντασμα».

Η Τουρκία με τη δεύτερη επιχείρηση, «Αττίλας ΙΙ», καταλαμβάνει το 36,2% του νησιού, ενώ εκτοπίζει 120.000 Κύπριους. Ακόμη 20.000 παρέμειναν εγκλωβισμένοι.

«FAMAGUSTA» είναι η φράγκικη ονομασία της Αμμόχωστου, της πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας της Κύπρου. Πρόκειται για παραφθορά της ελληνικής ονομασίας Αμμόχωστος (χωμένη στην άμμο) που απαντάται από τον 4ο μ.Χ. αιώνα.

50 χρόνια τώρα η Αμμόχωστος λειτουργεί σαν μια ανοιχτή πληγή που κρύβει μέσα της χιλιάδες ανθρώπινες ιστορίες ενός τόπου που αναγκάστηκε να μετοικήσει, αλλά που οι άνθρωποί του άφησαν πίσω τους την ψυχή τους.