“Zigzag”: Η σεξουαλική πρακτική που ασκούσε η Ιωσηφίνα στο Ναπολέοντα ήταν το πραγματικό του βατερλώ

"Zigzag": Η σεξουαλική πρακτική που ασκούσε η Ιωσηφίνα στο Ναπολέοντα ήταν το πραγματικό του βατερλώ

Kάτι πρέπει να του έκανε πολύ καλά για να λέει για εκείνη "Όλο τον κόσμο για την Ιωσηφίνα μου"

Γράφει η Έλενα Φάκου

Το πέος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη ακρωτηριάστηκε βάναυσα από τον γιατρό Φραντσέσκο Αντομάρτσι αμέσως μετά το θάνατό του μπροστά σε 17 μάρτυρες, πέρασε στην κατοχή του πατέρα Βινιάλι, ιερέα του Ναπολέοντα, κι από εκεί στην οικογένειά του, η οποία και το πούλησε σε μια δημοπρασία το 1924 στον Αμερικανό έμπορο σπάνιων βιβλίων Α. Σ. Ρόζενμπαχ με την περιγραφή «μουμιοποιημένος τένοντας». Τρία χρόνια μετά, ο Α. Σ. Ρόζενμπαχ το παραχώρησε στο Μουσείο Γαλλικής Τέχνης στη Νέα Υόρκη μέχρι και το 1977, όταν το αγόρασε και πάλι μέσω δημοπρασίας στην τιμή των 3000 δολαρίων ο διάσημος ουρολόγος Τζον Λάτιμερ, ο οποίος ήταν και συλλέκτης προσωπικών αντικειμένων ιστορικών προσώπων. Ο συγκεκριμένος γιατρός έκανε διάφορα τεστ γνησιότητας στο απόκτημά του όπως λέει η σημερινή του κάτοχος και κόρη του ιατρού, Εβαν Λάτιμερ, η οποία το ανακάλυψε μετά το θάνατό του το 2007, καθώς ο ίδιος για τριάντα χρόνια δεν είχε μιλήσει σε κανέναν γι αυτό του το απόκτημα. Η τωρινή του ιδιοκτήτρια αρνήθηκε να το πουλήσει και το έχει δείξει σε μόλις δέκα ανθρώπους, ένας από τους οποίους ήταν ο Μαρκ Έβανς ο οποίος το περιέγραψε λέγοντας: «Εχω δει πολλά πέη, ενός τσιουάουα ή μιας φάλαινας! Αυτό είναι τόσο μικρό και μαραμένο. Είναι τόσο παράξενο να βλέπεις ένα τόσο μαραμένο πέος να παραμένει στον κόσμο πολύ παραπάνω από ό,τι κατάφερε ο Ναπολέων…». Το πέος του Ναπολέοντα δεν έχει ποτέ φωτογραφηθεί ούτε βιντεοσκοπηθεί καθώς η  ιδιοκτήτρια του ακρωτηριασμένου λειψάνου ισχυρίζεται ότι: «Εστω και υπό αυτές τις αλλόκοτες συνθήκες, ας τηρήσουμε την ελάχιστη διακριτικότητα…». Παρόλο που αυτός ο μεγάλος άνδρας λοιπόν είχε ένα μικρό πέος, αυτό αποθεώθηκε από την σύζυγό του Ιωσηφίνα. 

"Zigzag": Η σεξουαλική πρακτική που ασκούσε η Ιωσηφίνα στο Ναπολέοντα ήταν το πραγματικό του βατερλώ

Η Ιωσηφίνα, ήταν η πρώτη σύζυγος του Ναπολέοντα και η σχέση τους όπως έγινε γνωστό μέσα από τις ερωτικές τους επιστολές ήταν παθιασμένη και έντονη με το σεξ να παίζει κυριαρχικό ρόλο ανάμεσα στο ζευγάρι. Πριν την γνωρίσει, ο Ναπολέων ήταν άπειρος και σύμφωνα με τον αστικό μύθο, οι σεξουαλικές του εμπειρίες ξεκίνησαν από επισκέψεις σε έναν οίκο ανοχής του Παρισίου όπου για να καταφέρει να ολοκληρώσει χρειάστηκε να πάει τέσσερις φορές. Όταν γνώρισε την έξι χρόνια μεγαλύτερή του Ιωσηφίνα, τον μύησε σε έναν κόσμο αποπλάνησης, ακραίου ερωτισμού, απόλαυσης και ατελείωτης λαγνείας, που τον έκανε να χάσει το μυαλό του και να γίνει έρμαιό της. Την πρώτη φορά που έκαναν σεξ το 1795, εκείνος ήταν 26 ετών και της έγραψε, τιτλοφορώντας το σημείωμα “επτά το πρωί” κι εξομολογήθηκε: «Ξύπνησα γεμάτος από εσένα. Η ανάμνηση της χθεσινής μεθυστικής βραδιάς δεν άφησε τις αισθήσεις μου να ησυχάσουν. Γλυκιά και απαράμιλλη Ζοζεφίν… Αντλώ από τα χείλη και την καρδιά σου μια φλόγα που με καίει. Σε τρεις ώρες θα σε δω. Μέχρι τότε,  [γλυκιά μου αγάπη], χιλιάδες φιλιά, αλλά μη με φιλήσεις, γιατί τα φιλιά σου βάζουν φωτιά στην ψυχή μου.» Παντρεύτηκαν δυο ημέρες πριν αναχωρήσει για να κατακτήσει την Ιταλία το Μάρτιο του 1796, καθιστώντας την Ιωσηφίνα, την πρώτη αυτοκράτειρα της Γαλλίας.

"Zigzag": Η σεξουαλική πρακτική που ασκούσε η Ιωσηφίνα στο Ναπολέοντα ήταν το πραγματικό του βατερλώ

 

"Zigzag": Η σεξουαλική πρακτική που ασκούσε η Ιωσηφίνα στο Ναπολέοντα ήταν το πραγματικό του βατερλώ

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.