Oι Chicago Bulls υποκλίθηκαν στην τέχνη του Χάρη Μπόικου για το πορτραίτο του Demar Derozan

Oι Chicago Bulls υποκλίθηκαν στην τέχνη του Χάρη Μπόικου για το πορτραίτο του Demar Derozan

Και κάπως έτσι, το έργο του VanBoik από το SakeTattooCrew βρίσκεται στο σαλόνι του παίκτη των Bulls

Γράφει η Έλενα Φάκου

Ο Van Boik a.k.a Χάρης Μπόικος, είναι tattoo artist τα τελευταία οκτώ χρόνια και ανήκει στο Sake Tattoo Crew. Βλέπει ποδόσφαιρο, παρακολουθεί μπάσκετ και αγαπάει το NBA. Στο παρελθόν έχει ζωγραφίσει πάνω σε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια του Greek Freak τον ίδιο και αυτά βρίσκονται πλέον στην κατοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Έχει κάνει το πορταίτο του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς το οποίο και του έχει χαρίσει, ενώ έχει χτυπήσει πολλά τατουάζ με αστέρες του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου σε κόσμο που τον προτιμάει για τα συγκεκριμένα σχέδια. Επίσης  βαράει  tattoo σε πολύ μεγάλους αθλητές που επισκέπτονται το μαγαζί και του ζητούν να τους αναλάβει.

 

“Το όνομα μου είναι Χάρης Μπόικος, ανήκω στην ομάδα του saketattoocrew και ασχολούμαι κυρίως με τον ρεαλισμό. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα και ασχολούμαι με το tattoo από το 2016.  Ζωγραφίζω από τριών χρονών σχεδόν ασταμάτητα κυρίως στα πρώτα χρόνια με ξυλομπογιές και μολύβια και τα τελευταία χρόνια σε μεγάλους καμβάδες με ακρυλικά” λέει στο dessou ο ίδιος.

Μετά τον Michael Jordan, τον Kobe Bryant, τον Lebron James και τον Stephen Curry, αποδέχθηκε το challenge που έβαλε στον εαυτό του να ζωγραφίσει σε καμβά τον super star των Chicago Bulls Demar Derozan καθώς όπως είπε, ήταν μια δύσκολη πρόκληση να αποτυπώσει στο έργο τα μαλλιά του, τις ουλές στο πρόσωπό του και τα τατουάζ που έχει στο σώμα του. Kαι τα κατάφερε. Εκτός από τα ρεαλιστικά τατουάζ στα οποία εξειδικεύεται και αγαπάει, έχει αρχίσει να μεταφέρει την τέχνη του και σε πίνακες και σκοπεύει στο μέλλον να ασχοληθεί ακόμη περισσότερο με τη ζωγραφική κι αν κρίνουμε από την απήχηση που είχε το πορτραίτο του Demar, αυτό θα πάει καλά.

“Πριν ενάμιση χρόνο είχα κάνει πάλι το ταξίδι προς το Σικάγο και επειδή είμαι οπαδός των Bulls και του NBA κανόνισα να δω έναν αγώνα. Γενικά εκτός ότι μου αρέσει πολύ ο Derozan σαν παίκτης,το να κάνω το πορτραίτο του ήταν πρόκληση για εμένα, γιατί εχει πολλά σημεία που ηταν challenge,όπως τα χαρακτηριστικά σημάδια στο πρόσωπο, τα μαλλιά, τα tattoo στο μπράτσο και φυσικά η φανέλα των Bulls.”

Όταν ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram τον πίνακα που ζωγράφισε και έκανε tag τον Demar Derozan, τον είδαν άνθρωποι της εταιρείας του παίκτη, επικοινώνησαν αμέσως μαζί του και ζήτησαν το έργο καθώς όπως του είπαν, ο Derozan τον ήθελε για το σπίτι του. Έτσι ξεκίνησε η διαδικασία της μεταφοράς του πίνακα στις Ηνωμένες Πολιτείες και προγραμματίστηκε η επίσκεψη του Van Boik στο γήπεδο των Chicago Bulls ώστε να γνωρίσει και από κοντά τον μπασκετμπολίστα και να του παραδώσει ουσιαστικά το έργο του.

“Μου πήρε 6 μήνες να το ολοκληρώσω αλλά στη πραγματικότητα τον δούλευα 2 με 3 ώρες την ημέρα. Αρχικά κάνω τα βασικά χρώματα σε όλο τον πίνακα και στη συνέχεια κάθε φορά που μπαίνω προσθέτω και άλλη λεπτομέρεια.”

“Με την ολοκλήρωση του πίνακα και ενώ το ανέβασα στα social media μου, εκδήλωσε το ενδιαφέρον για να τον αποκτήσει η εταιρία του για λογαριασμό του ιδίου, καθώς ήθελε να το βάλει σπίτι του. Από εκεί και πέρα ήμασταν συνέχεια σε επικοινωνία για το ποτέ θα ξαναπάω στο Σικάγο για να του τον παραδώσω ο ίδιος στο γήπεδο των Chicago Bulls ! Γενικότερα ήταν περίπλοκη διαδικασία επειδή ήθελε ειδικά χαρτιά για να βγει ο πίνακας από τη χώρα και λόγω του μεγέθους του ήταν δύσκολο όσον αφορά στο ποια εταιρία θα το αναλάβει. Ο πίνακας έφτασε με μεταφορική και πριν δυο εβδομάδες που πήγα και εγώ, ήρθαμε σε επικοινωνία για την ακριβή ημερομηνία που θα συναντηθούμε. Εν τέλει κανονίσαμε η παράδοση-παραλαβή να γίνει στον αγώνα με τους Miami Heat στις 20/11. Γενικότερα από όταν πήγαμε στο loading deck του γηπέδου για να βγάλουμε το έργο από το φορτηγό μέχρι να περάσουμε όλους τους εσωτερικούς χώρους του γηπέδου και να φτάσουμε έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας όλοι φαινόταν πολύ ενθουσιασμένοι με τον πίνακα!”

“Εκεί περίμενα σχεδόν 5 λεπτά και μέσα σε αυτή τη διάρκεια πέρασαν αρκετοί παίκτες που εκδήλωσαν το θαυμασμό τους και τον ενθουσιασμό τους όπως ο  Zach LaVine, ο Jevon Carter και o Dalen Terry  που έκανε και πλάκα ότι τον βλέπει πρώτη φορά τόσο μεγάλο από κοντά και τον τρομάζει. Στη συνέχεια βγήκε ο Demar ο οποίος ήταν παρά πολύ ταπεινός, χαμογελαστός και φανερά ενθουσιασμένος! Συζητήσαμε λίγα λεπτά για το έργο και στη συνέχεια φωτογραφηθήκαμε μαζί μπροστά του. Μου έκανε εντύπωση το ότι με το που εμφανίστηκε να φωτογραφηθούμε μαζί με τον πίνακα, ήρθαν πάνω από 10 άτομα υπεύθυνοι των Bulls, έβγαζαν φωτογραφίες και μου έκαναν ερωτήσεις. Στη συνέχεια μας προσκάλεσαν να παρακολουθήσουμε τον αγώνα όλοι μαζί. Γενικότερα ήταν φανταστική εμπειρία σε ένα γήπεδο που έχουν κάνει φοβερά πράγματα ο Michael Jordan και η ομάδα του την δεκαετία του 90 με τα 6 πρωταθλήματα.” 

Ένα είναι σίγουρο: Ο Demar Derozan, έχει στο σαλόνι του ένα έργο με ελληνική υπογραφή, αυτή του Χάρη Μπόικου κι αν θες να έχεις κι εσύ κάτι δικό του πάνω σου, μπορείς απλά να τον ζητήσεις πηγαίνοντας στο καλύτερο tattoo studio της χώρας, το Sake tattoo crew. 

 

Oι Chicago Bulls υποκλίθηκαν στην τέχνη του Χάρη Μπόικου για το πορτραίτο του Demar Derozan

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.