Tα σκανδαλώδη ερωτικά κόλπα που έμαθε η Κλεοπάτρα από τις 100 πόρνες της Αλεξάνδρειας

Tα σκανδαλώδη ερωτικά κόλπα που έμαθε η Κλεοπάτρα από τις 100 πόρνες της Αλεξάνδρειας

Η Κλεοπάτρα δεν ήταν μόνο η βασίλισσα της Αιγύπτου αλλά και η βασίλισσα του σεξ

Γράφει η Έλενα Φάκου

Ο θρύλος της βασίλισσας Κλεοπάτρας είναι ακόμη ζωντανός και με το μαύρο αυστηρό μακρύ καρέ με τις αφέλειες και το άψογο eyeliner ως σήματα κατατεθέν της εμφάνισής της θεωρείται μια από τις πιο όμορφες και σαγηνευτικές βασίλισσες της ιστορίας, αν όχι η πιο ακαταμάχητη. Λέγεται πως εκτός από πάρα πολύ όμορφη, γοητευτική και με υπέροχο σώμα ήταν επίσης πανέξυπνη, ηγετική και με καλούς τρόπους, ενώ αποπλανούσε τους εραστές της εκτός όλων των άλλων και με αρώματα τα οποία έφερνε από χώρες της ανατολής. Δεν είναι τυχαίο πως ακόμη και σήμερα, το “έλαιο της Κλεοπάτρας” ανάμεσα στις υπόλοιπες ιδιότητές του, έχει και αυτή του να ελκύει τους κατάλληλους άνδρες και να απωθεί τους ακατάλληλους, ενώ πολλά ακόμη καλλυντικά είναι εμπνευσμένα από τη ρουτίνα ομορφιάς της.

Το πιο δυνατό της όμως χαρτί ήταν πως ζήτησε και έμαθε όλα τα σεξουαλικά μυστικά και τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν 100 πόρνες της εποχής της στην Αίγυπτο της  οποίες χρησιμοποίησε ως δασκάλες της. Η Κλεοπάτρα ήξερε πως το σεξ είναι ηδονή αλλά και εξουσία.

Tα σκανδαλώδη ερωτικά κόλπα που έμαθε η Κλεοπάτρα από τις 100 πόρνες της Αλεξάνδρειας

Αποπλανούσε τους συντρόφους της με τις σεξουαλικές ικανότητες αλλά και τον δυναμικό της χαρακτήρα. Τα δυο αυτά στοιχεία την έκαναν πραγματικά ανίκητη. Ο θρύλος λέει πως είχε χτίσει έναν ναό μέσα στον οποίο οι σκλάβες της την περιποιούνταν, την έλουζαν, την έκαναν μπάνιο, της προσέφεραν μασάζ, την χτένιζαν και την αρωμάτιζαν σε καθημερινή βάση, ενώ δώδεκα άνδρες την τάιζαν με διάφορες αφροδισιακές τροφές. Μαζί τους επίσης εξασκούσε τις ερωτικές τεχνικές που την δίδασκαν οι πόρνες της Αλεξάνδρειας ώστε να τελειοποιεί καθημερινά τις δεξιότητές της στο σεξ. Λέγεται πως κατά τη διάρκεια μιας νύχτας μπορούσε να πάει μέχρι και με 100 άνδρες για να αφουγκραστεί τη σεξουαλικότητά τους και να μάθει καλύτερα τι αρέσει και τι όχι σε έναν άνδρα, ωστόσο η πληροφορία αυτή ελέγχεται.

Η Κλεοπάτρα μιλούσε 12 γλώσσες, καλύτερα όμως από όλες, μιλούσε τη γλώσσα του σώματος. Η Κλεοπάτρα χαρακτηρίζεται ως «Πρόστυχη βασίλισσα» από τον ποιητή Ποπέρτιο. Για τον Δάντη είναι μια λάγνα ύπαρξη, για τον Βοκάκιο «η πόρνη των βασιλέων της Ανατολής». Όπως και να έχει, η βασίλισσα Κλεοπάτρα, είναι η πρώτη σταρ της ανθρωπότητας. Και σίγουρα το πρώτο σύμβολο του σεξ. 

Tα σκανδαλώδη ερωτικά κόλπα που έμαθε η Κλεοπάτρα από τις 100 πόρνες της Αλεξάνδρειας

Στη ζωή της αγάπησε μονάχα δυο άνδρες και οι δυο ήταν αυτοκράτορες: Ο πρώτος ήταν ο παντρεμένος Ιούλιος Καίσαρας  με τον οποίο πήγε στη Ρώμη αδιαφορώντας πλήρως για το γεγονός ότι εκεί βρισκόταν και η σύζυγός του και ο δεύτερος ο επίσης παντρεμένος Μάρκος Αντώνιος  με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά και που είχε μετατραπεί κυριολεκτικά σε ένα υποχείριό της. Και οι δυο πέθαναν για χάρη της, με τον Ιούλιο Καίσαρα να δολοφονείται από τον Βρούτο, ενώ ο Μάρκος Αντώνιος, αυτοκτόνησε με το σπαθί του και πέθανε στην αγκαλιά της μετά την πανωλεθρία του στην τελευταία μάχη. Ο τρίτος αυτοκράτορας τον οποίο και δεν κατάφερε να ξελογιάσει, ήταν ο Οκταβιανός, προφανώς όχι επειδή δεν του άρεσε, αλλά επειδή είχε δει τη μοίρα των δυο προηγουμένων και η λογική του κατάφερε να ξεπεράσει την ερωτική του επιθυμία για κείνη.

Ακριβώς αυτός ήταν και ο λόγος που έδωσε τέλος στη ζωή της για να μην βρεθεί αιχμάλωτη. Για το πως πέθανε η Κλεοπάτρα, υπάρχουν πολλές εκδοχές με την επικρατέστερη να είναι αυτή που λέει πως η 40χρονη βασίλισσα αυτοκτόνησε πίνοντας ένα μείγμα δηλητηρίων ώστε να παραμείνει όμορφη και μετά θάνατον. Μια άλλη η οποία αμφισβητείται έντονα είναι πως αφού ξάπλωσε στο μεγαλοπρεπέστατο κρεβάτι της, τοποθέτησε στο γυμνό στήθος της ένα δηλητηριώδες φίδι το οποίο ονομάζεται ασπίδα και από το φαρμάκι του βρήκε σκληρό θάνατο.

Tα σκανδαλώδη ερωτικά κόλπα που έμαθε η Κλεοπάτρα από τις 100 πόρνες της Αλεξάνδρειας

Εκτός όμως από τους δυο άνδρες που καθόρισαν τη ζωή της η Κλεοπάτρα είχε αμέτρητους εραστές οι οποίοι ήταν δημόσια αλλά και ιδιωτικά επιλεγμένοι ένας προς έναν από την ίδια και ο σκοπός ήταν αποκλειστικά να την ικανοποιούν σεξουαλικά. Ότι μάθαινε από τους εραστές της και τις ερωτικές της συμβούλους το χρησιμοποιούσε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της απέναντι στους Ρωμαίους κατακτητές. Να σημειωθεί πως στην Αίγυπτο το σεξ ήταν και ο πυρήνας της θρησκείας. Οι ιερές σεξουαλικές τελετές για τον καθαρισμό των ανδρών και τη γονιμότητα ήταν μια επικρατούσα συνήθεια στην Αιγυπτιακή κουλτούρα καθώς οι Αιγύπτιοι ήταν ένας ελεύθερος, προοδευτικός και υπερσεξουαλικός λαός. Η Κλεοπάτρα να θυμίσουμε πως είχε ελληνική καταγωγή από τη Μακεδονία καθώς ήταν απόγονος της Δυναστείας των Πτολεμαίων.

 

Tα σκανδαλώδη ερωτικά κόλπα που έμαθε η Κλεοπάτρα από τις 100 πόρνες της Αλεξάνδρειας

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.