Aυτά είναι τα πέντε μεγαλύτερα ζόρια που τραβάνε οι άνδρες με την πάρτη τους

Aυτά είναι τα πέντε μεγαλύτερα ζόρια που τραβάνε οι άνδρες με την πάρτη τους

Και συνήθως ούτε το δείχνουν, ούτε το λένε γιατί δεν θέλουν οι άλλοι να τους θεωρήσουν ανασφαλείς

Γράφει η Έλενα Φάκου

Και τα δύο φύλα έχουν ανασφάλειες για τον εαυτό τους, το σώμα τους και τα επιτεύγματά τους καθώς τα πρότυπα εκεί έξω ασκούν ιδιαίτερη πίεση για την τελειότητα στην εμφάνιση αλλά και την κοινωνική, οικονομική και επαγγελματική επιτυχία. Μερικές από αυτές βέβαια αφορούν αποκλειστικά τους άνδρες και κάποιες άλλες μόνο τις γυναίκες, ωστόσο υπάρχουν και πάρα πολλές που είναι κοινές. Η άποψη που κυριαρχεί είναι πως οι άνδρες επηρεάζονται λιγότερο από τις ανασφάλειες, αυτό όμως δεν ισχύει. Απλώς οι άνδρες είναι περισσότερο εσωστρεφείς στην πλειοψηφία τους από τις γυναίκες και δεν εξωτερικεύουν τους προβληματισμούς τους για το σώμα και τα επιτεύγματά τους σε σύγκριση με τις γυναίκες που εξωτερικεύουν ευκολότερα όσα τις απασχολούν. Αυτό όμως τους κάνει να παλεύουν μόνοι τους με τους προσωπικούς τους δαίμονες και να μην μοιράζονται όσα τους βαραίνουν. Τα τελευταία χρόνια ευτυχώς αυτό έχει αρχίσει να αλλάζει σιγά σιγά αφού όλο και πιο συχνά ζητούν βοήθεια από ειδικούς και συζητάνε τα προβλήματά τους ή βελτιώνουν την εμφάνισή τους. Πάμε να δούμε όμως ποιές είναι οι πέντε μεγαλύτερες ανδρικές ανασφάλειες όσον αφορά στην εμφάνιση και στην προσωπικότητά τους:

Aυτά είναι τα πέντε μεγαλύτερα ζόρια που τραβάνε οι άνδρες με την πάρτη τους

Η Τριχόπτωση

O μεγαλύτερος φόβος και εχθρός των ανδρών είναι η φαλάκρα. Και μπορεί μερικοί από τους πιο γοητευτικούς άνδρες εκεί έξω να είναι καραφλοί, αλλά δεν έχουν όλοι την επιτυχία του Jason Statham. Αρκετοί άνδρες χάνουν τα μαλλιά τους σε νεαρή ηλικία, ενώ κάποιοι άλλοι τα αποχωρίζονται κατά τη δεκαετία των 40 ή και 50 που η αραίωση σιγά σιγά μετατρέπεται σε διάφορων τύπων φαλάκρα. Αρκετοί άνδρες πλέον προχωρούν σε εμφύτευση μαλλιών σε ειδικά κέντρα μεταμόσχευσης σε αντίθεση με τις παλαιότερες μεθόδους που έκαναν διάφορα τρικ για να γεμίσουν τα κενά στο κεφάλι τους, όπως το να αφήνουν μακριά τα υπάρχοντα πλαϊνά μαλλιά  και να τα μεταφέρουν στην άλλη άκρη του κεφαλιού τους-πως να ξεχάσει κανείς τις γραφικές αλλά πολύ χαριτωμένες μικρές τσατσάρες που είχαν οι άνδρες των παλαιότερων γενεών στο τσεπάκι του πουκαμίσου τους  για να χτενίζουν αυτές τις τρίχες που χαριτολογώντας τις αποκαλούμε και ως “πλαγιοδάνειο”. Κάποιοι άλλοι πάλι, τα ξυρίζουν όλα και επενδύουν στο καλό χιούμορ για να ισορροπήσουν την έλλειψη εκατομμυρίων τριχοθυλακίων στο κεφάλι τους. Και πραγματικά λειτουργεί όσο και η εμφύτευση μαλλιών.

Η Γυναικομαστία

Άλλο ένα εμφανισιακό χαρακτηριστικό που κομπλάρει τους άνδρες είναι η συσσώρευση λίπους στους μαστούς τους, η οποία συνήθως προκύπτει από την ανισορροπία των ορμονών και είναι γνωστή ως “γυναικομαστία”. Μπορεί όσο πιο μεγάλο και πλούσιο είναι το στήθος μιας γυναίκας τόσο το καλύτερο, αυτό όμως δεν ισχύει καθόλου για τους άνδρες, που αντιθέτως γι αυτούς θεωρείται ελκυστικό το επίπεδο και γυμνασμένο στέρνο. Έτσι όταν ένας άνδρας έχει γυναικομαστία δεν αισθάνεται ωραία με το σώμα του ειδικά όταν είναι εκτεθειμένο σε κοινή θέα ή στις προσωπικές του στιγμές με τη σύντροφό του. Το πρόβλημα αυτό αντιμετωπίζεται με τη βοήθεια πλαστικού χειρουργού ο οποίος επεμβαίνει στην περιοχή, απορροφά το λίπος και αποκαθιστά την εικόνα των ανδρικών μαστών χαρίζοντας την αυτοπεποίθηση. Να τονίσουμε ότι γυναικομαστία, υπάρχει και σε άνδρες με περιττό βάρος αλλά και σε άνδρες χωρίς παραπάνω κιλά, είναι κάτι που μπορεί να συναντήσει κανείς σε κάθε σωματότυπο, αλλά σίγουρα, είναι πιο συνηθισμένο σε άνδρες που έχουν παραπανίσια κιλά ή τα έχασαν και έτσι το δέρμα στο στήθος τους κρέμασε με αποτέλεσμα να παρουσιάζει αυτή την εικόνα.

Aυτά είναι τα πέντε μεγαλύτερα ζόρια που τραβάνε οι άνδρες με την πάρτη τους

Το Ύψος 

Τα κοινωνικά στάνταρντς θέλουν τους άνδρες ψηλούς και αρκετές γυναίκες έλκονται επίσης από τους ψηλούς άνδρες επειδή όπως λένε τους εμπνέουν ασφάλεια. Το ύψος σε σχέση με τις προηγούμενες δυο ανασφάλειες στις οποίες αναφερθήκαμε είναι και η πιο σκληρή για όσους την αντιμετωπίζουν επειδή δεν αλλάζει. Ένας κοντός άνδρας δεν μπορεί να αυξήσει το μπόι του ούτε τεχνητά, ούτε φυσικά επομένως το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να το αποδεχθεί και να ζήσει με αυτό. Δεν είναι καθόλου τυχαίο μάλλον το γεγονός ότι οι κοντοί άνδρες είναι ανατομικά προικισμένοι, οξυδερκείς και ταλαντούχοι. Προφανώς και τόσο η φύση έχει προνοήσει και οι ίδιοι έχουν προσπαθήσει να ισορροπήσουν το συγκεκριμένο “μειονέκτημά” τους με πολλά άλλα πλεονεκτήματα τα οποία τους κάνουν ιδιαίτερα επιτυχημένους στη ζωή και στις γυναίκες. Μπορεί τα κοινωνικά πρότυπα να θέλουν τους ψηλούς άνδρες περισσότερο αρρενωπούς και ωραίους από τους κοντούς, όμως στην πραγματική ζωή οι κοντοί κάνουν την ανατροπή και τους βλέπουμε να κατέχουν  συνήθως καλύτερες θέσεις και ωραιότερες γυναίκες.

Το μέγεθος και η λειτουργικότητα του πέους

Τα γεννητικά όργανα του άνδρα καλώς ή κακώς ορίζονται και από το μέγεθος αλλά και από τη λειτουργικότητά τους σε αντίθεση με των γυναικών που δεν τα χαρακτηρίζει τίποτα από τα δυο. Όσον αφορά στο ιδανικό μέγεθος η συζήτηση είναι τεράστια και ατελείωτη, ενώ για τη λειτουργικότητα είναι λίγο πιο συγκεκριμένη, όμως και τα δυο αυτά χαρακτηριστικά παίζουν τεράστιο ρόλο στην ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση του άνδρα που μπαίνει αφ’ενός σε διαδικασία σύγκρισης με τους υπόλοιπους και αφ’ετέρου σε διαδικασία απόδειξης των προσόντων τους στις γυναίκες. Για το μέγεθος δεν μπορούν να γίνουν και πολλά, ωστόσο υπάρχουν κάποιες εφήμερες ή πιο μόνιμες λύσεις που μπορεί να μάθει κανείς αν επισκεφθεί έναν ουρολόγο-ανδρολόγο ενώ για τη λειτουργικότητα οι επιλογές είναι περισσότερες και επίσης χρειάζεται η συμβουλή του συγκεκριμένου ειδικού. Σε κάθε περίπτωση όμως και τα δυο επηρεάζουν πολύ την ψυχολογία του άνδρα σε βαθμό που μπορούμε να πούμε ότι τον καθορίζουν. Όσο καλύτερη είναι η σεξουαλική του ζωή και όσο πιο ικανοποιημένος είναι ένας άνδρας από την εικόνα των γεννητικών του οργάνων τόσο καλύτερη είναι και η γενικότερη ψυχική του υγεία, η αυτοεκτίμηση και η αυτοαποδοχή. Ένας άνδρας με μεγάλο και λειτουργικό πέος δεν αισθάνεται ανεπαρκής και αυτό αντικατοπτρίζεται σε όλους τους τομείς της ζωής του.

Aυτά είναι τα πέντε μεγαλύτερα ζόρια που τραβάνε οι άνδρες με την πάρτη τους

Η καριέρα 

Κάθε άνδρας που σέβεται τον εαυτό του επιθυμεί να είναι επιτυχημένος στον τομέα του, να έχει ένα καλό όνομα στην αγορά και να κερδίζει αρκετά χρήματα ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του και στη συνέχεια να συνεισφέρει όσο του αναλογεί στην οικογένειά του. Οι άνδρες με μια σπουδαία καριέρα στο αντικείμενο που επέλεξαν προκαλούν θαυμασμό στις γυναίκες και τους προτιμούν από τους αποτυχημένους. Κακά τα ψέματα ένας επιτυχημένος άνδρας είναι προτιμότερος από έναν λούζερ και αυτό το ξέρουν οι ίδιοι καλύτερα από τους άλλους γι αυτό και ανησυχούν για την επαγγελματική τους πορεία και το στάτους τους. Η επιτυχία είναι αφροδισιακό. Επίσης, αν ένας άνδρας δουλεύει σκληρά χωρίς να ανταμοίβεται όσο του αξίζει, αν δεν βλέπει τους κόπους του να αποφέρουν  καρπούς, του στοιχίζει πολύ συναισθηματικά, αισθάνεται ανασφάλεια, αδικία και ανεπάρκεια και αυτό που πηγάζει από μέσα του επηρεάζει τις κοινωνικές και ερωτικές του σχέσεις. Όλοι ανησυχούν για το πόσο καλά κάνουν τη δουλειά τους και πόσο καλά αμοίβονται γι αυτήν, ενώ αρκετοί ενδιαφέρονται και για την παρακαταθήκη που θα αφήσουν πίσω τους. Σε κάθε περίπτωση οι άνδρες αγχώνονται για την καριέρα τους όσο κι αν προσπαθούν να πουν ψέματα στους εαυτούς τους γι αυτό. Και η επιτυχία τους δεν έχει να κάνει με την έμφυλη οικονομική ισότητα, ούτε με το ότι είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τα πάντα κάτι που δεν ισχύει,  αλλά με τη δική τους προσωπική ανάγκη να νιώθουν επαρκείς και αποτελεσματικοί.

Aυτά είναι τα πέντε μεγαλύτερα ζόρια που τραβάνε οι άνδρες με την πάρτη τους

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aυτά είναι τα πέντε μεγαλύτερα ζόρια που τραβάνε οι άνδρες με την πάρτη τους

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.