Αυτό είναι το οπαδικό σου προφίλ ανάλογα με το ζώδιό σου: Φίλαθλος, οπαδός ή …χούλιγκαν;

Αυτό είναι το οπαδικό σου προφίλ ανάλογα με το ζώδιό σου: Φίλαθλος, οπαδός ή ...χούλιγκαν;

Πες μου τι ζώδιο είσαι και θα σου πω αν ανάβεις καπνογόνο ή κερί στην εκκλησία για την ομάδα σου

Γράφει η Έλενα Φάκου

Κάποιοι λένε πως οι άνδρες δεν πολυασχολούνται ούτε πολυπιστεύουν στα ζώδια, κι αυτό μπορεί να ισχύει, όμως οι αστρολόγοι θεωρούν πως τα γενικότερα χαρακτηριστικά των ατόμων ανάλογα με την ημερομηνία που γεννήθηκαν διαμορφώνουν την προσωπικότητά τους και τη στάση τους απέναντι στα πράγματα. Άρα, ακόμη και το οπαδικό τους προφίλ συνδέεται με το ζώδιό τους, αφού αλλιώς βλέπει τα πράγματα ένας Αιγόκερως και  διαφορετικά ένας Λέων. Πάμε να δούμε λοιπόν το οπαδικό προφίλ των δώδεκα ζωδίων ανεξάρτητα από την ομάδα που υποστηρίζουν. Εδώ θα αναλύσουμε μόνο το πως σκέφτονται και αντιδρούν όταν παρακολουθούν το αγαπημένο τους σπορ.

Αυτό είναι το οπαδικό σου προφίλ ανάλογα με το ζώδιό σου: Φίλαθλος, οπαδός ή ...χούλιγκαν;

Κριός

Ο Κριός είναι ένας παθιασμένος οπαδός. Διακρίνεται από την έκρηξη. Είναι οξύθυμος και θα τσακωθεί για την ομάδα που υποστηρίζει. Μάλιστα θα επιμείνει στην άποψή του ακόμη κι αν είναι λάθος και δεν θα ζητήσει εύκολα συγγνώμη. Ωστόσο επειδή είναι κοινωνικός δεν θα χαλάσει τις φιλίες του για τα οπαδικά. Είναι ο τύπος που μπορεί να τσακωθεί στο καφενείο αλλά την επόμενη μέρα δεν θα τρέχει τίποτα.

Ταύρος

Ο Ταύρος είναι χαμηλών τόνων φίλαθλος. Πολλές φορές μπορεί να μην πει όλα όσα σκέφτεται αλλά υποστηρίζει τις ιδέες του με συνέπεια. Είναι τίμιος και θα αναγνωρίσει αν η ομάδα του πήρε ένα πέτσινο πέναλτι, ωστόσο θα πει πως αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Δεν θα μαλώσει για τις ομάδες, είναι αυτός που κάθεται ήσυχα στη γωνία του αμετακίνητος και λιγομίλητος παραμένοντας όμως αδιάλλακτος.

Δίδυμος

Με το Δίδυμο γενικά δε μπλέκεις. Είναι το ζώδιο που μπορεί να γίνει ακόμη και επιθετικό σε μια οπαδική συζήτηση. Ο Δίδυμος μπορεί να γίνει χούλιγκαν. Δεν αφήνει κουβέντα να πέσει κάτω και είναι διατεθειμένο και να τσακωθεί, αλλά και να γίνει βίαιο αν νιώσει πως η ομάδα του αδικείται. Μπορεί να στραφεί δε ακόμη και προς την ίδια του την ομάδα αν αισθανθεί πως οι παίκτες δεν έκαναν το καθήκον τους.

Καρκίνος

Ο Καρκίνος είναι ένας πολύ συναισθηματικός φίλαθλος. Αγαπάει το σύλλογο που υποστηρίζει αγνά και με ανιδιοτέλεια. Θα πάρει το διαρκείας του, θα καθίσει στη θύρα του, θα χαρεί με τις επιτυχίες και θα κλάψει με τις αποτυχίες της ομάδας του. Δεν θα φτάσει ποτέ στα άκρα για τα οπαδικά. Του αρέσει να συζητά ήρεμα. Θα κάνει παρέα με φιλάθλους άλλων ομάδων, ακόμη και με των αιώνιων αντιπάλων.

Αυτό είναι το οπαδικό σου προφίλ ανάλογα με το ζώδιό σου: Φίλαθλος, οπαδός ή ...χούλιγκαν;

Λέων

Αν μπεις μέσα σε μια οργανωμένη θύρα και φωνάξεις “Όποιος είναι Λέων να σηκώσει το χέρι” δε θα σταματήσεις να μετράς. Ο Λέων δεν είναι οπαδός, είναι φωτοβολίδα. Θέλει πάντοτε να νικάει, δεν αποδέχεται την ήττα και διακατέχεται από αίσθημα ανωτερότητας. Ένας Λέων δε συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από τη νίκη και πάντα δικαιολογεί την ήττα, κατηγορώντας οτιδήποτε άλλο πέρα από την ομάδα του.

Παρθένος

Ο λογικός και συνετός Παρθένος είναι ο φίλαθλος που μπορεί να κάνει διάλογο με σωστά επιχειρήματα. Θέλει να κερδίζει δίκαια, αποδέχεται την ήττα και στόχος του είναι να μαθαίνει από αυτή. Δεν χαρίζεται, όμως, είναι δίκαιος. Δε θα τα βάλει με το διαιτητή ή με την παράγκα, έχει αντίληψη να κρίνει σωστά το παιχνίδι και να εξάγει ένα αποτέλεσμα χωρίς να φοράει χρωματιστά οπαδικά γυαλιά.

Ζυγός

Αυτός που ενδιαφέρεται λιγότερο και από τα δώδεκα ζώδια για τα σπορ είναι ο Ζυγός. Αν παρακολουθεί ποδόσφαιρο, είναι ο λιγότερο φανατικός από όλους και σίγουρα δεν θα αναλωθεί σε οπαδικές συζητήσεις. Πιστεύει ότι τα αθλήματα πρέπει να υπάρχουν για να ανάγουν την ευγενή άμιλλα και οι άνθρωποι πρέπει να αθλούνται για να εξισορροπούν το σώμα και το πνεύμα τους. Είναι ο φίλαθλος φιλόσοφος.

Σκορπιός

Ο Σκορπιός έχει μια σχέση ερωτική με την ομάδα του. Είναι εραστής οπαδός. Θα πάει νωρίς στο γήπεδο, θα φορέσει τη φανέλα του αγαπημένου του παίκτη, θα κρεμάσει το κασκόλ στο δωμάτιό του, θα πάει να δει αδιάφορα ματς, θα εμπλακεί σε έντονες καταστάσεις με τους αντιπάλους, θα πάει γήπεδο για να εκτονωθεί και θα πληγωθεί όταν κάτι πάει στραβά σ’ ένα σημαντικό ματς ή στην πορεία της ομάδας.

Τοξότης

Ο Τοξότης διακρίνεται από το χιούμορ του. Είναι ειρωνικός με τους αντιπάλους και ξέρει να αυτοσαρκάζεται. Επειδή είναι έξυπνος θα πει την κατάλληλη ατάκα την κατάλληλη στιγμή και θα γλιτώσει τον καυγά. Ασχολείται με την ομάδα που υποστηρίζει χωρίς όμως να φτάνει στα άκρα. Ωστόσο, είναι αυτός που θα πάει στο ταξίδι για να παρακολουθήσει έναν εκτός έδρας αγώνα για το ταξίδι και όχι τόσο για την ομάδα.

Αυτό είναι το οπαδικό σου προφίλ ανάλογα με το ζώδιό σου: Φίλαθλος, οπαδός ή ...χούλιγκαν;

Αιγόκερως

Για τους λάτρεις της στατιστικής ο Αιγόκερως είναι ο κατάλληλος φίλαθλος. Θυμάται τα πάντα κι αν τυχόν δε θυμάται κάτι το ψάχνει. Πάει  διαβασμένος στο ματς. Θα σου πει τα στατιστικά, θα αναλύσει τα παιχνίδια, θα θυμηθεί τα πάντα και θα τα χρησιμοποιήσει ως επιχειρήματα σε έναν οπαδικό διάλογο, γιατί όπως ισχυρίζεται η γνώση είναι δύναμη και οι αριθμοί δεν κάνουν ποτέ λάθος. Είναι ο οπαδός κομπιούτερ.

Υδροχόος

Ο Υδροχόος είναι αυθεντικός οπαδός. Παραδοσιακός. Δε θα το παίξει ούτε ψαγμένος, ούτε πολιτισμένος. Αντιδρά αυθόρμητα. Αν τον βρίσουν θα απαντήσει, αν μπλέξει σε καυγά έμπλεξε. Τι να κάνουμε, αυτό είναι το ποδόσφαιρο, θα σου πει. Έχει την οπαδική του ρουτίνα, μπαίνει στα site του, διαβάζει καμια αθλητική εφημερίδα, θα πάρει και κανένα τηλέφωνο σε εκπομπή επικοινωνίας, έχει πρόγραμμα.

Ιχθύς

Ο Ιχθύς είναι εριστικός οπαδός. Εκνευρίζει τους αντιπάλους και το απολαμβάνει. Γι αυτό και μπλέκει συχνά σε μπελάδες, επειδή κυρίως τους προκαλεί. Κατά τα άλλα παρακολουθεί τα πράγματα, έχει αντίληψη, έχει την τάση να τα φουσκώνει λίγο υπέρ του και βρίσκει πάντα μια καλή δικαιολογία για όταν τα πράγματα δεν πάνε τόσο καλά όσο θα έπρεπε, η οποία δεν είναι και απαραίτητα αληθινή.

Αυτό είναι το οπαδικό σου προφίλ ανάλογα με το ζώδιό σου: Φίλαθλος, οπαδός ή ...χούλιγκαν;

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.