H Christina Aguilera εξήγησε γιατί όλες οι γυναίκες καλό είναι να καταπίνουν σπέρμα

H Christina Aguilera εξήγησε γιατί όλες οι γυναίκες καλό είναι να καταπίνουν σπέρμα

Ισχύει όμως η θεωρία της ή την έβγαλε απλά από το μυαλό της;

Γράφει η Έλενα Φάκου

Για κάποιο λόγο οι άνδρες βρίσκουν πολύ διεγερτικό οι γυναίκες να καταπίνουν το σπέρμα τους, παρά να το βλέπουν να “χαραμίζεται” πεταμένο σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος ή του χώρου σαν εντελώς αναλώσιμο γενετικό υλικό. Οι γυναίκες από την άλλη, δεν είναι φανατικές αυτής της τακτικής για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, ωστόσο αρκετές το κάνουν, ειδικά αν βρίσκονται σε μια σχέση την οποία εμπιστεύονται, γιατί όπως και να το κάνουμε τίθενται και κάποιοι κανόνες υγιεινής. Αν ρωτήσει πάντως κάποιος δέκα γυναίκες για το αν πραγματικά απολαμβάνουν τη συγκεκριμένη πράξη, η πλειοψηφία θα απαντήσει αρνητικά. Ανάμεσα σε αυτές δεν είναι σίγουρα η Christina Aguilera η οποία τοποθετήθηκε δημόσια για το πόσο καλό βρίσκει το να καταπίνει σπέρμα όταν κάνει στοματικό σεξ, αφού αυτό περιέχει πολλή και καλή πρωτεΐνη. Τη συγκεκριμένη δήλωση, την έκανε στο Podcast “The Call Her Daddy” κατά το λανσάρισμα της νέας εταιρείας της που ονομάζεται “Playground” και ειδικεύεται σε προϊόντα σεξουαλικής ευεξίας. Aπλό promo ή πραγματική στάση ζωής;

Συγκεκριμένα, αναφερόμενη στην διαδικασία του στοματικού σεξ, σημείωσε πως πιστεύει ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να πούμε: αφού έχεις κάνει τη σκληρή δουλειά…Νομίζω ότι η κατάποση είναι πραγματικά, ξέρετε, ένα καλό πράγμα… και επίσης έχει πολλές πρωτεΐνες.

H Christina Aguilera εξήγησε γιατί όλες οι γυναίκες καλό είναι να καταπίνουν σπέρμα

Η Christina Aguilera δεν είναι η πρώτη celebrity που αναφέρει ότι η κατάποση σπέρματος είναι κάτι που μπορεί να ενισχύσει την ευχαρίστηση και των δύο μερών ούτε η πρώτη που ισχυρίζεται ότι το σπέρμα έχει διατροφική ή κάποιου άλλου είδους αξία. Όσο η Kourtney Kardashian και ο Travis Barker προσπαθούσαν να κάνουν παιδί ( συγχαρητήρια παρεπιπτόντως καθώς μόλις έγιναν γονείς ) είχαν επισκεφθεί ένα sex guru που τους είχε προτείνει εκείνη να καταπίνει το σπέρμα του drummer καθώς με αυτό τον τρόπο το σώμα της οικειοποιείται το dna του. Kανείς επιστήμονας δεν επιβεβαίωσε αυτή τη θεραπεία, ο Travis Barker πάντως την είχε βρει καταπληκτική ιδέα όπως δήλωσε τότε.

H Christina Aguilera εξήγησε γιατί όλες οι γυναίκες καλό είναι να καταπίνουν σπέρμα

Φαίνεται ότι κάθε λίγα χρόνια υπάρχει ένα ανανεωμένο ενδιαφέρον για τη θρεπτική αξία του σπέρματος, συνήθως αναζωπυρωμένο από μια τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένα κλιπ που έγινε viral ή έναν πρόστυχο, click-baity ειδησεογραφικό τίτλο, σημειώνει ο Joshua Gonzalez, MD, πιστοποιημένος ουρολόγος και σύμβουλος σεξουαλικής υγείας της Astroglide.Ως κουλτούρα, φαίνεται επίσης να έχουμε ένα σχεδόν εμμονικό ενδιαφέρον για το σπέρμα από το τι κάνει μέχρι το πώς είναι η γεύση του” προσθέτει και δεν έχει καθόλου άδικο.

Η Kiana Reeves, πιστοποιημένη από την AASECT ως  σεξουαλική εκπαιδεύτρια και επικεφαλής του περιεχομένου της Foria, αποδίδει τα κύματα ενδιαφέροντος για τα οφέλη της εκσπερμάτωσης στην υγεία στην τρέχουσα εποχή μας που καθοδηγείται από στόχους”. Φαίνεται ότι όλοι αναζητούν έναν συγκεκριμένοκαλό λόγογια να κάνουν πράγματα σαν να πρέπει να υπάρχει ένα άμεσο, απτό, μετρήσιμο όφελος που μπορούμε να αναφέρουμε για να δικαιολογήσουμε μια επιλογή, σημειώνει. Αυτό ισχύει ακόμη και όταν πρόκειται για σεξ. Μπορεί λοιπόν οι άνθρωποι να θέλουν να ξέρουν τους αριθμούς σχετικά με ταοφέλη ευεξίαςτης κατανάλωσης σπέρματος για να το δικαιολογήσουν στον εαυτό τους ή να πείσουν τον εαυτό τους να το κάνει, ακόμη και όταν δεν θέλουν να το κάνουν” προσθέτει.

H άποψη ότι το σπέρμα έχει πρωτεΐνες έχει γίνει επίσης ένα είδος αστείου έτσι, ακόμη και αν άνθρωποι όπως η Christina Aguilera δεν πιστεύουν ολόψυχα ότι είναι αλήθεια, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια συνέντευξη όπως αυτή για να γελάσει κανείς ή για να διασκεδάσει την αμηχανία γύρω από τη συζήτηση για το σεξ. Πάντως όσο κι αν θέλετε να πιστέψετε ότι το σπέρμα περιέχει πρωτεΐνη, μην αρχίσετε να παραλείπετε τα πρωτεϊνικά ροφήματα μετά την προπόνηση.Από ιατρικής άποψης, δεν υπάρχει πραγματικά κανένα διατροφικό ή άλλο όφελος για την υγεία από την κατάποση σπέρματος, λέει ο Dr. Gonzalez. Ας το ξεκαθαρίσουμε μια και καλή.

H Christina Aguilera εξήγησε γιατί όλες οι γυναίκες καλό είναι να καταπίνουν σπέρμα
Τελικά το σπέρμα έχει ή δεν έχει πρωτεΐνη; Και σε τί ποσότητα;  Η ποσότητα της πρωτεΐνης στο σπέρμα είναι ασήμαντη, λέει ο Dr. Gonzalez.  Η κατάποση μιας εκσπερμάτισης δεν θα συμβάλει σχεδόν καθόλου στην συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη πρωτεϊνών. Μια μελέτη στο Journal of Andrology κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 100 ml σπέρματος περιέχουν 5 γραμμάρια 5. 000 mg) πρωτεΐνης. Ωστόσο,μια φυσιολογική εκσπερμάτιση είναι συνήθως 2-5 ml, λέει ο Dr. Gonzalez. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν περίπου 250mg 0,25g) πρωτεΐνης σε 5ml περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού σπέρματος)”. Για να κάνετε τη σύγκριση οι ενήλικες πρέπει να καταναλώνουν περίπου 45 γραμμάρια πρωτεΐνης την ημέρα στο πλαίσιο μιας δίαιτας 2. 000 θερμίδων, άρα η κατάποση μιας τυπικής ποσότητας εκσπερμάτισης είναι σαν να προσθέτει κανείς μια σταγόνα στον ωκεανό.
Τι γίνεται με άλλα διατροφικά στοιχεία που εμπεριέχει το σπέρμα; Το ίδιο κουταλάκι του γλυκού σπέρματος περιέχει επίσης μόνο μια μικρή ποσότητα (5-20) θερμίδων, η οποία αποτελείται από αυτό που ο Dr. Gonzalez.  αποκαλείμπουφέ συστατικών“.  Τα κύρια συστατικά του σπέρματος, σύμφωνα με τον Justin Houman, MD, πιστοποιημένο ουρολόγο στο Λος Άντζελες  είναι τα εξής:

Σπερματοζωάρια: τα αναπαραγωγικά κύτταρα που παράγονται από το ανδρικό αναπαραγωγικό σύστημα.
Νερό: αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος του όγκου του σπέρματος.
Διάφορες πρωτεΐνες: συμπεριλαμβανομένων ενζύμων, αναστολέων ενζύμων και άλλων πρωτεϊνών που εμπλέκονται στη λειτουργία του σπέρματος και στις αναπαραγωγικές διαδικασίες.
Φρουκτόζη: ένας τύπος σακχάρου που παρέχει ενέργεια για τα κύτταρα του σπέρματος.
Ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C): το οποίο είναι ένα αντιοξειδωτικό που συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων του σπέρματος από οξειδωτικές βλάβες.
Μέταλλα: όπως ψευδάργυρος, ασβέστιο και μαγνήσιο, τα οποία είναι σημαντικά για την παραγωγή και τη λειτουργία του σπέρματος.

H Christina Aguilera εξήγησε γιατί όλες οι γυναίκες καλό είναι να καταπίνουν σπέρμα

Δεδομένων των αποθεμάτων βιταμίνης C του σπέρματος  έχει επίσης αναφερθεί ως μαγικό ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Αλλά ο Dr. Gonzalez καταρρίπτει τους μύθους που διαδίδονται ότι το σπέρμα περιέχει τόση βιταμίνη C όσο ένα πορτοκάλι.Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο ισχυρισμός του πορτοκαλιού είναι αληθινός, σημειώνει. Ο Dr. Houman συμφωνεί, προσθέτοντας: “Η ποσότητα της βιταμίνης C στο σπέρμα είναι σχετικά μικρή και δεν θεωρείται σημαντική διατροφική πηγή αυτής της βιταμίνης. Η ακριβής ποσότητα της βιταμίνης C στο σπέρμα μπορεί να ποικίλλει, αλλά συνήθως υπάρχει σε ίχνη. “

Το μόνο θρεπτικό συστατικό που όντως περιέχει το σπέρμα και μπορούμε να του το πιστώσουμε είναι το ιχνοστοιχείο ψευδάργυρος. Ο Dr. Gonzalez λέει ότι μπορείτε να πάρετε περίπου το 3% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης του ιχνοστοιχείου σε ένα κουταλάκι του γλυκού σπέρματος  αλλά στην πραγματικότητα, είναι καλύτερα να τρώτε τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, όπως κοτόπουλο, φιστίκια, μοσχάρι ή χούμους.

Το συμπέρασμα είναι ότι κανένα από τα συστατικά αυτού τουμπουφέ συστατικών” που περιέχει το γενετικό υλικό των ανδρών δεν είναι αρκετό για να καταστήσει το σπέρμα καλή πηγή οποιουδήποτε συγκεκριμένου θρεπτικού συστατικού συμπεριλαμβανομένης της πρωτεΐνης.

Με λίγα λόγια, λυπάμαι Christina Aguilera αλλά πρέπει να βρεις ένα άλλο επιχείρημα για να προμοτάρεις την κατάποση σπέρματος. 
Αν ψάχνετε πραγματικά τρόπο να προσλάβετε πρωτεΐνη και όχι μια δικαιολογία για να αγαπήσετε εσείς ή το ταίρι σας την κατάποση του σπέρματος οι καλύτερες πηγές είναι τα αυγά, τα αμύγδαλα, το ελληνικό γιαούρτι, το τυρί cottage, το στήθος κοτόπουλου ή/και γαλοπούλας, το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, τα ψάρια, οι φακές και η κινόα. Σε αυτή τη λίστα οπωσδήποτε δεν περιλαμβάνεται το σπέρμα. Από κει και πέρα αν θέλετε να το καταπίνετε ή να βλέπετε να το καταπίνουν επειδή απλά σας αρέσει, αυτό είναι μια άλλη και εντελώς δική σας προσωπική ιστορία.
H Christina Aguilera εξήγησε γιατί όλες οι γυναίκες καλό είναι να καταπίνουν σπέρμα

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.