Επιτρέπεται να ταξιδέψεις με sex toys στη βαλίτσα σου σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού;

Επιτρέπεται να ταξιδέψεις με sex toys στη βαλίτσα σου σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού;

Kαι ναι και όχι: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για να πάρεις τα ερωτικά παιχνίδια σου μαζί

Γράφει η Έλενα Φάκου

Καθώς πλησιάζουν οι διακοπές των Χριστουγέννων και αρκετοί ετοιμάζουν βαλίτσες για ταξιδιωτικούς προορισμούς τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό με αεροπλάνο, όπου γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος αποσκευών, σκεφτήκαμε πως θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζετε τι ακριβώς ισχύει σχετικά με τη μεταφορά σεξουαλικών παιχνιδιών στη βαλίτσα σας. Γιατί ναι, κάποι@ από εσάς σίγουρα θα έχετε σκεφτεί “μπορώ να έχω στη βαλίτσα μου ενώ παίρνω μια πτήση τα sex toys ή απαγορεύεται;” Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Υπάρχουν όμως μερικά “αλλά” τα οποία θα αναφέρουμε ευθύς αμέσως. Επίσης, για να αποφύγετε οποιαδήποτε πιθανή αμηχανία κατά τη διάρκεια του ελέγχου ασφαλείας, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να βεβαιωθείτε ότι τα προσωπικά σας αντικείμενα θα μεταφερθούν μαζί σας με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια και διακριτικότητα, ώστε να μην βρεθείτε σε αμηχανία ή να νιώσετε άβολα κατά τον έλεγχο των αποσκευών σας. 

Επιτρέπεται να ταξιδέψεις με sex toys στη βαλίτσα σου σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού;

Aς ξεκινήσουμε από μια χώρα η οποία έχει βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά είναι πολύ δημοφιλής προορισμός για τα Χριστούγεννα: Την Μεγάλη Βρετανία.  Αν και η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν έχει συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με τα ταξίδια με σεξουαλικά παιχνίδια, διαθέτει μια πολιτική σχετικά με τιςηλεκτρονικές συσκευές” γενικότερα, όπου περιγράφεται λεπτομερώς τι μπορεί να μεταφερθεί τόσο στις χειραποσκευές όσο και στις παραδοτέες αποσκευές. Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν την επιβίβαση μπαταριών ή αντικειμένων που λειτουργούν με μπαταρίες, οπότε βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει πριν πετάξετε ποια ερωτικά παιχνίδια έχετε επιλέξει να πάρετε μαζί σας  και προτιμήστε αυτά που λειτουργούν με usb ώστε να μην κατασχεθούν τα ερωτικά σας παιχνίδια κατά τον έλεγχο των αποσκευών σας.

Κάτι το οποίο θα πρέπει να σκεφτείτε επίσης είναι να μην τα βάλετε χύμα μέσα στη βαλίτσα σας αλλά ελαφρώς συσκευασμένα ενώ επίσης καλή ιδέα είναι να επιλέξετε κάποια πιο μικρά ερωτικά βοηθήματα από αντίστοιχα τεράστια καθώς ένα μικρότερο και συσκευασμένο σεξουαλικό παιχνίδι θα τραβήξει λιγότερο την προσοχή από ένα τεράστιο δονητή πεταμένο χωρίς πουγκί μέσα στη βαλίτσα σας την ώρα που η βαλίτσα περνάει από το μόνιτορ του ελεγκτή. Αν λειτουργεί με μπαταρία, σας προτείνουμε να αφαιρέσετε τις μπαταρίες πριν από τη συσκευασία ή να εξαντλήσετε την μπαταρία προηγουμένως, αν είναι επαναφορτιζόμενη, ώστε να αποφύγετε τυχόν αμήχανους θορύβους που προκύπτουν από τα σεξουαλικά παιχνίδια, λέει ο συνιδρυτής της Roam Alex Griffiths. Το χαρακτηριστικό βουητό σημαίνει ανεπιθύμητα βλέμματα, και δεν το χρειάζεστε αυτό στο αεροδρόμιο. Και να μην ταξιδεύετε στην Αγγλία προσθέτουμε εμείς καθώς όπως είπαμε παραπάνω, τα αντικείμενα που λειτουργούν με μπαταρίες δεν μπαίνουν στη συγκεκριμένη χώρα.

Επιτρέπεται να ταξιδέψεις με sex toys στη βαλίτσα σου σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού;

Συσκευάστε το ερωτικό σας παιχνίδι με ασφάκεια και άνεση ανάμεσα σε μαλακά στρώματα ρούχων για να αποφύγετε την πιθανότητα να πατήσετε κατά λάθος κάποιο κουμπί στην τσάντα σας, προτείνειGriffiths. Είναι επίσης καλή ιδέα να το έχετε σε ένα νεσεσέρ με φερμουάρ ή ένα πουγκί, σε περίπτωση που χρειαστεί να το ελέγξει κάποιος φύλακας ασφαλείας τα μόνα χέρια που θα πρέπει να αγγίζουν το πολύτιμο φορτίο σας είναι τα δικά σας ή τ@ συντρόφου σας. Αν λοιπόν σας ζητηθεί να το δουν, ανοίγετε απλώς διακριτικά τη συσκευασία του και το δείχνετε σε αυτόν που πρέπει, ακουμπώντας το μόνο εσείς, καθώς είναι θέμα υγιεινής και για εσάς αλλά και για εκείνον, εκτός αν χρησιμοποιηθούν ειδικά γάντια. 

Αν πρόκειται να πάτε στο εξωτερικό, είναι σημαντικό να γνωρίζετε αν τα μέρη που επισκέπτεστε έχουν περιορισμούς για τα σεξουαλικά παιχνίδια. Ορισμένες χώρες ταξινομούν τα ερωτικά παιχνίδια ως πορνογραφικό υλικό και συνεπώς απαγορεύονται, οπότε κάντε την έρευνά σας πριν πάτε, λέει ο Griffiths. Λάβετε υπόψη ότι για παράδειγμα οι Μαλδίβες, η Σαουδική Αραβία, η Μαλαισία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), η Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ και η Ινδία αλλά και διάφορες άλλες χώρες απαγορεύουν την εισαγωγή ερωτικών βοηθημάτων και θα αντιμετωπίσετε σοβαρό πρόβλημα αν το επιχειρήσετε.

Επιτρέπεται να ταξιδέψεις με sex toys στη βαλίτσα σου σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού;
Να θυμάστε λοιπόν πως είναι  δικαίωμά σας να παίρνετε τα ερωτικά παιχνίδια σας μαζί σας στο ταξίδι (εκτός από τις χώρες στις οποίες απαγορεύονται), οπότε αφήστε τις αναστολές σας στην άκρη, ακολουθήστε μερικούς πολύ απλούς κανόνες και κάντε γιορτές μαζί τους.
Επιτρέπεται να ταξιδέψεις με sex toys στη βαλίτσα σου σε πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού;

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.