Μήπως είσαι «normcore» τύπος; Αν ναι, σίγουρα αρέσεις περισσότερο στις γυναίκες

Μήπως είσαι «normcore» τύπος; Αν ναι, σίγουρα αρέσεις περισσότερο στις γυναίκες

Τα κορίτσια εκεί έξω προτιμούν πλέον τα αγόρια που αδιαφορούν για τα social media

Γράφει η Έλενα Φάκου
Ζούμε στην εποχή που η επιτυχία είναι κάτι πολύ σχετικό. Υπάρχουν αρκετοί τύποι εκεί έξω που μετρούν τη δική τους σε followers και φλεξάρισμα, όμως προσωπικά είμαι της άποψης πως οι πραγματικά επιτυχημένοι και σημαντικοί άνθρωποι δεν συνδέονται απαραίτητα με τον αριθμό των ατόμων που τους ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ανέκαθεν υπήρχε η εντύπωση ότι οι δημοφιλείς άνθρωποι ήταν και επιτυχημένοι, αυτό όμως στις μέρες μας αμφισβητείται έντονα, καθώς υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα ανθρώπων πολύ ήπιων τόνων που έκαναν πολύ σημαντικά πράγματα διατηρώντας  χαμηλό προφίλ. Με λίγα λόγια, το να έχει κάποιος πολλούς αληθινούς ή ακόμα χειρότερα αγορασμένους ακολούθους στα κοινωνικά του δίκτυα, πριν μερικά χρόνια έγινε δείκτης επιτυχίας, όμως αυτό πια ξεθώριασε
Αν με ρωτάτε, οι πιο ενδιαφέροντες άνθρωποι που ξέρω, δεν είναι ούτε Tik Tokers, ούτε Instagrammers, ούτε ψηφιακοί δημιουργοί. Είναι ήρωες της καθημερινότητας που δουλεύουν, παράγουν, προσφέρουν και κρατούν και κάτι για τους εαυτούς τους, δεν κρεμάνε τα πάντα στο ψηφιακό μανταλάκι για να τα δουν άγνωστοι και να πατήσουν ένα μηχανικό reaction που μεταφράζεται σε πλασματική αξία.
Στο σήμερα, η φήμη εξακολουθεί να είναι μεγάλο αφροδισιακό, το οποίο συγκινεί τις γυναίκες.  Κάποιες όντως νιώθουν έλξη για έναν άνδρα που είναι γνωστός και διάσημος όμως όλο και περισσότερες θα τις συγκινήσει κάποιος που είναι πολύ καλός σε αυτό που κάνει αλλά εσωστρεφής και χωρίς μεγάλο κοινό να τον ακολουθεί και να τον χειροκροτάει. Εδώ ακριβώς έρχεται να κολλήσει λοιπόν ο τύπος του normcore, του άνδρα που είναι αντισταρ. Σαφώς και δεν αναφέρομαι σε προσωπικότητες με μεγάλη αναγνωρισιμότητα όπως a class celebrities, rock stars, πολιτικούς ή κορυφαίους αθλητές, αλλά για random τύπους της διπλανής πόρτας που δεν έχουν κάτι άλλο να επιδείξουν εκτός από έναν ενισχυμένο αριθμό ακολούθων στα social media τους επειδή δημιουργούν -ή και όχι- ψηφιακό περιεχόμενο.
Μήπως είσαι «normcore» τύπος; Αν ναι, σίγουρα αρέσεις περισσότερο στις γυναίκες

Aς εξηγήσουμε λοιπόν αναλυτικά τι σημαίνει να είναι κάποιος normcore: Πρόκειται για το άτομο που δεν ακολουθεί ούτε τις τάσεις, ούτε τη μόδα, αποφεύγει τα κλισέ και έχει εντελώς δικό του απλό, προσωπικό αλλά ενδιαφέρον στυλ, κατακτημένη προσωπικότητα και μοναδικότητα. Κοινώς, είναι ο τύπος που έχει περιεχόμενο χωρίς να το διατυμπανίζει. Είναι η off the grind περσόνα που έχει κάνει πολλά και έχει να δώσει ακόμα περισσότερα, αλλά διατηρεί την αυθεντικότητά της και κρατά την προσωπική ζωή πραγματικά ιδιωτική. Δεν συνδέεται απαραίτητα η προσωπική επιτυχία με το να κάνεις τη ζωή σου ψηφιακό φέιγ βολάν και να το πετάς στο κοινό σου για να αποδείξεις κάτι. Και μπορεί να περάσαμε μια πενταετία που ο κάθε τυχαίος με διάφορους τρόπους έφτιαχνε ένα ψηφιακό κοινό που τον ακολουθούσε επειδή διαφήμιζε προϊόντα που κάποιοι άλλοι τα δείχνουν σε τηλεμάρκετινγκ ή δειχνόταν με διάφορους τρόπους που συνδέονται κυρίως με το περιεχόμενο των στίχων των τράπερς, αλλά αυτό πλέον δεν πουλάει ειδικά αν μια γυναίκα είναι πάνω από 25 ετών.

Κάπως έτσι, ακόμη και τα υπερεκτεθειμένα ζευγάρια όπως ήταν οι Brangelina και είναι οι Bennifer, έχουν αρχίσει να αμφισβητούνται πλέον και τη θέση τoυς να παίρνουν άλλα πρότυπα τα οποία απέχουν αρκετά από αυτό το στερεότυπο του power couple. Όλο και περισσότερες γυναίκες του παγκόσμιου star system επιλέγουν συντρόφους που δεν έχουν καμια σχέση με αυτό το χώρο και lifestyle, είναι εκτός και κάνουν κάτι άλλο στη ζωή τους, είναι cool, έξυπνοι και επιτυχημένοι αλλά έξω από αυτό το στερεότυπο. Και δεν τους στερεί καθόλου από το sexiness τους το γεγονός ότι δεν τους ακολουθεί ένας στρατός ανθρώπων στο instagram. Μη σας πω ότι είναι και ακόμα πιο ερεθιστικό.

Μήπως είσαι «normcore» τύπος; Αν ναι, σίγουρα αρέσεις περισσότερο στις γυναίκες

Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι αυτό είναι μια επανάσταση στο μέχρι τώρα κλισέ που ήθελε τα τελευταία χρόνια τις σχέσεις να είναι εκτεθειμένες στην κοινή θέα προς κατανάλωση και σηματοδοτεί την επιστροφή στο παλιό προστατευμένο ιδιωτικό μοντέλο σχέσεων που σηματοδοτούσε το προσωπικό και όχι το δημόσιο “μαζί” δυο ανθρώπων. Προσοχή στο κενό: Δεν εννοούμε να κρύβουμε τις σχέσεις μας ή τους συντρόφους μας, εννοούμε να μην υπέρ εκτιθέμεθα και τελικά να εκτιθέμεθα σε ένα κοινό που το μόνο που θέλει είναι να καταναλώνει.

Πως όμως από την υπερ διαδραστικότητα και την παντοδυναμία ενός προφίλ με εκατομμύρια followers φτάσαμε να θεωρούμε την πολύ διακριτική παρουσία στα social media ένα πραγματικά περιζήτητο και ερωτεύσιμο χαρακτηριστικό σε έναν άνδρα-σύντροφο-άνθρωπο;

Η ψυχοθεραπεύτρια Rachel Wright από τη Νέα Υόρκη, δήλωσε στο i-D ότι αυτό μπορεί να οφείλεται στον αντίκτυπο που είχαν τα social media σε όλες τις σχέσεις μας. «Δεν νομίζω ότι θα σταματήσουμε ποτέ να έχουμε power couples, αλλά πιστεύω ότι ένα από τα αποτελέσματα του Covid ήταν οι βαθιές προσωπικές σκέψεις που κάναμε για το πώς περνάμε το χρόνο μας και για τις σχέσεις στη ζωή μας», είπε χαρακτηριστικά. Εγώ απλά πιστεύω πως απλώς η λαγνεία της υπερέκθεσης πέρασε και έδωσε τη θέση της στην πάντα συναρπαστική μαγεία της ιδιωτικότητας.

Όσο εντυπωσιακή κι αν σου φαίνεται η ζωή ενός ανθρώπου όταν την βλέπεις, ακόμα πιο πολύ θα σε ιντριγκάρει μια ζωή που δεν βλέπεις, άρα δεν ξέρεις, άρα δεν μπορείς να γίνεις μέρος της με τον τρόπο σου. Το ότι ένας normcore σύντροφος είναι μια διαφορετική πρόταση απέναντι στους τύπους που δείχνουν πόσο μετράνε μέσα από αριθμούς ( εκατοστά, χρήματα και ακολούθους ) είναι γεγονός. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πλέονοι γυναίκες – αλλά και οι άντρες- μπορούν να αξιολογήσουν και μια άλλη επιλογή που είναι διαθέσιμη εκεί έξω και κερδίζει συνεχώς έδαφος. Kαι μπορεί να τους ταιριάζει καλύτερα.

Μήπως είσαι «normcore» τύπος; Αν ναι, σίγουρα αρέσεις περισσότερο στις γυναίκες

Αν λοιπόν δεν πολυασχολείσαι με το προφίλ σου στα social media, αν δεν σε ακολουθούν παρά μόνο κάποιοι άνθρωποι που γνωρίζεις προσωπικά και θέλεις να τους έχεις στην ψηφιακή ζωή σου, αν δεν ανεβάζεις αδιάκοπα περιεχόμενο χωρίς ουσία, ή αν ακόμα ακόμα δεν έχεις καν λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τότε είσαι normcore και τα κορίτσια το θέλουν αυτό περισσότερο από το να είσαι ένας τύπος που ασχολείται από το πρωί μέχρι το βράδυ με το κινητό του και φωτογραφίζει ή βιντεοσκοπεί τα πάντα για να τα ποστάρει στο διαδίκτυο χωρίς να έχει πραγματικά ούτε κάτι να πει, ούτε κάτι να δείξει. Οι γυναίκες πλέον φαίνεται πως κάνουν στροφή στην ποιότητα. Η φούσκα των influencers έχει σκάσει προ πολλού και η φάση τους περνάει κρίση, γιατί πολύ απλά ο κόσμος κατάλαβε πως influencer δεν αυτοβαφτίζεσαι, επιδραστικός γίνεσαι με τη στάση της πραγματικής ζωής σου και όχι με το junk περιεχόμενο στα προφίλ σου στα social media. Οι ψηφιακές περσόνες περνούν μεγάλη αμφισβήτηση. Οι αληθινές προσωπικότητες είναι πλέον και πάλι οι ελκυστικές.

Μήπως είσαι «normcore» τύπος; Αν ναι, σίγουρα αρέσεις περισσότερο στις γυναίκες

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.