Απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα: Γιατί οι περισσότεροι άνδρες δεν βγάζουν τις κάλτσες τους όταν κάνουν σεξ;

Απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα: Γιατί οι περισσότεροι άνδρες δεν βγάζουν τις κάλτσες τους όταν κάνουν σεξ;

H εικόνα ενός γυμνού άνδρα μόνο με τις κάλτσες είναι εξίσου αστεία με αυτή ενός άνδρα που φοράει κάλτσες με πέδιλα.

Γράφει η Έλενα Φάκου

Η σχέση ενός άνδρα με τις κάλτσες του είναι αποδεδειγμένα πάρα πολύ στενή, καθώς τις αποχωρίζεται σπάνια και μάλιστα τείνει να τις κρατά φορεμένες ακόμη και όταν έχει βγάλει όλα τα υπόλοιπα ρούχα του, όπως όταν έχει ξεντυθεί για να κάνει σεξ. Οι περισσότερες γυναίκες έχουν βρεθεί απέναντι στο θέαμα ενός άνδρα ο οποίος έχει φροντίσει να βγάλει όλα του τα ρούχα πριν κάνει σεξ αλλά δεν έχει αφαιρέσει τις κάλτσες του κι εκείνη τη στιγμή μπορεί να μην έχουν πει τίποτα, όμως από μέσα τους έχουν λιγάκι γελάσει ή ξενερώσει.

Και επίσης η πλειοψηφία των γυναικών έχει βρεθεί μπροστά από έναν άνδρα, ο οποίος έχει αφαιρέσει με μεγάλη υπερηφάνεια τις κάλτσες του πριν κάνει σεξ και είτε το έχει πει “βλέπεις έβγαλα και τις κάλτσες, έτσι;“, είτε το έχει κάνει αρκετά επιδεικτικά για να το προσέξουν. Όλα αυτά τα βιωματικά στοιχεία, έχουν αποδείξει με βεβαιότητα πως πραγματικά οι άνδρες δεν θα έβγαζαν ποτέ τις κάλτσες τους πριν το σεξ, αν δεν είχαν κάπου στην άκρη του μυαλού τους την πληροφορία πως  το θέαμα ενός γυμνού άνδρα μόνο με τις κάλτσες του ήταν εξίσου αστείο με εκείνο ενός άνδρα ο οποίος τις φοράει με πέδιλα – και το οποίο υπόψιν, κοροϊδευουν και οι ίδιοι όταν τύχει και το δουν.

Τι συμβαίνει τελικά με αυτή τη σχέση αγάπης ανάμεσα στους άνδρες και στις κάλτσες τους; Είπαμε να το ψάξουμε λοιπόν λίγο παραπάνω:

Κάποιοι από τους ετεροφυλόφιλους ενήλικες άνδρες που ρωτήθηκαν, απάντησαν πως αισθάνονται όμορφα φορώντας τις καλτσούλες τους επειδή νιώθουν κάτι σαν θαλπωρή στα πόδια τους τα οποία δεν τους πολυαρέσει να είναι εκτεθειμένα στα κρύα σεντόνια. Επίσης σημείωσαν ότι δεν τους φαίνεται και τόσο  γελοίο τελικά το θέαμα του εαυτού τους γυμνού φορώντας μονάχα ένα ζευγάρι παρδαλές, μονόχρωμες ή διαφορετικές κάλτσες-όχι τουλάχιστον όσο φαίνεται στις γυναίκες, τις οποίες πάντως γνωρίζουν ότι ενοχλεί αισθητικά.

Απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα: Γιατί οι περισσότεροι άνδρες δεν βγάζουν τις κάλτσες τους όταν κάνουν σεξ;

Μάλιστα πρόσθεσαν πως το να βγάλουν τις κάλτσες τους πριν το σεξ αποτελεί στοιχείο ότι γουστάρουν πολύ την παρτενέρ τους και θέλουν να κάνουν καλή εντύπωση, ακριβώς όπως προσέχουν να βάλουν και το “καλό” εσώρουχό τους τις πρώτες φορές που θα κάνουν μαζί της σεξ.

Όσο δε για τους παντρεμένους, εκείνοι είπαν πως καλά καλά δε βγάζουν τα ρούχα τους, τις κάλτσες τους θα έβγαζαν; Περιττή πολυτέλεια.

Ουσιαστικά η εικόνα ενός άντρα μόνο με τις κάλτσες του κατά τη σεξουαλική επαφή είναι εντελώς διαφορετική στα μάτια ενός αρσενικού και στα μάτια ενός θηλυκού. Άρα ξεκινάμε από μια λάθος αφετηρία. Η γυναίκα βλέπει κάτι αστείο ενώ ο άνδρας απεναντίας δε βλέπει κάτι αστείο, αλλά κάτι αδιάφορο ή ακόμα και κάτι χαριτωμένο. Προφανώς και η αντίθετη κατάσταση, δηλαδή το ότι στα ανδρικά μάτια, μια γυναίκα με κάλτσες, καλσόν ή ακόμα καλύτερα ζαρτιέρες με κάλτσες είναι κάτι σέξι, νομίζουν πως το ίδιο συμβαίνει και στα γυναικεία μάτια όταν εξακολουθούν να φορούν οι ίδιοι τα αστεία ή ταλαιπωρημένα με καμια τρύπα καλτσάκια τους.  Όμως αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει.

Αν και οι μελέτες έχουν δείξει ότι τα κρύα πόδια είναι ανασταλτικός παράγοντας για το γυναικείο οργασμό, οι άνδρες παραπονιούνται ότι είναι και για τον δικό τους, κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται από τις επιστημονικές έρευνες. Μάλιστα ο ουρολόγος Joshua Gonzalez, MD. στο ερώτημα εάν υπάρχει ιατρική εξήγηση σχετικά με το γιατί οι άνδρες θέλουν να φορούν τις κάλτσες τους όταν κάνουν σεξ, απάντησε ότι “δεν υπάρχει απάντηση και ότι η χρήση τους δεν επηρεάζει τίποτε απολύτως”.

Απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα: Γιατί οι περισσότεροι άνδρες δεν βγάζουν τις κάλτσες τους όταν κάνουν σεξ;

Ακόμη κι αν κάποιος φοράει αυτές τις ειδικές κάλτσες που είναι σχεδιασμένες για να αποφεύγονται οι θρομβώσεις στα αεροπλάνα και πάλι είναι πραγματικά μάταιο: Όχι, δεν θα αιματωθεί περισσότερο το πέος του, άρα δεν θα έχει καλύτερη στύση, ούτε καλύτερες επιδόσεις. Ουσιαστικά ο συγκεκριμένος γιατρός είπε πως δεν υπάρχει καμια λογική ή ιατρική εξήγηση για αυτή τη συνήθεια καθώς οργανικά δε βοηθάει σε τίποτα. Είναι απλά θέμα συνήθειας, βαρεμάρας ή αδιαφορίας, πείτε το όπως θέλετε.

Επομένως οι άντρες δεν βγάζουν τις κάλτσες τους απλά επειδή δεν θέλουν να τις βγάλουν.

Είναι ένα παράξενο κοινό τους γνώρισμα το οποίο όσο κι αν δεν αρέσει στις γυναίκες δεν λένε να το αλλάξουν, τουλάχιστον σε μόνιμη βάση, ενώ και πάλι σε συλλογικό επίπεδο τις βγάζουν όταν θέλουν να δείξουν ότι είναι πραγματικά πολύ έτοιμοι να κάνουν θυσίες για μια γυναίκα. Θα μπορούσε να πει κανείς πως το “κοίτα μωρό μου χωρίς κάλτσες” είναι η συνέχεια του “κοίτα μαμά χωρίς χέρια” που έλεγαν όταν μικροί έκαναν ποδήλατο, επιβεβαιώνοντας και τη γνωστή ατάκα που θέλει το σεξ να είναι σαν το ποδήλατο.

Απαντάμε στο αιώνιο ερώτημα: Γιατί οι περισσότεροι άνδρες δεν βγάζουν τις κάλτσες τους όταν κάνουν σεξ;

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.