Οι κρίπουλες των social media: Τους χωρίσαμε σε τέσσερις κατηγορίες και ελπίζουμε να μην ανήκετε σε καμια

Οι κρίπουλες των social media: Τους χωρίσαμε σε τέσσερις κατηγορίες και ελπίζουμε να μην ανήκετε σε καμια

Γιατί κανείς δεν αγάπησε το cringe. Το cringe είναι κακό.

1.Eκείνοι που δεν σε ακολουθούν αλλά τσεκάρουν τα stories σου

Σε περίπτωση που έχεις ανοιχτό το προφίλ σου, θα έχεις παρατηρήσει ότι κάποιοι από τους stalkers σου δεν είναι ταυτόχρονα και followers σου. Και αλίμονο, αν είναι, δεν υπάρχει τίποτα το περίεργο στο να βλέπουν τις ιστορίες σου. Γι αυτό άλλωστε και σε ακολούθησαν. Αν όμως δεν είναι, τότε πραγματικά είναι παράξενο, περίεργο και άβολο να εντοπίζεις άτομα που εμμονικά παρακολουθούν τα stories σου ενώ δεν σε ακολουθούν. Το ερώτημα είναι, αφού τους ενδιαφέρεις τόσο, γιατί δεν το κάνουν επίσημο; Είναι εκείνοι οι creepy τύποι ανθρώπων λοιπόν ανεξαρτήτως φίλου που ενώ δεν σου κάνουν την χάρη ή την τιμή να είναι επίσημα followers και να σου δείχνουν ότι  “ναι σε πάω και σε ακολουθώ” χώνονται ύπουλα στις ιστορίες σου σα να κρυφοκοιτάνε από την κλειδαρότρυπα και παρακολουθούν τα πάντα χωρίς να αλληλεπιδρούν ποτέ. Ε ψιτ, σας βλέπουμε, δεν είστε αόρατοι όσο κι αν αυτό θα επιθυμούσατε.

Οι κρίπουλες των social media: Τους χωρίσαμε σε τέσσερις κατηγορίες και ελπίζουμε να μην ανήκετε σε καμια

2. Εκείνοι που σε κάνουν ασταμάτητα follow και unfollow

Σε κάθε σχεδόν follow που κάνουμε, το ιδανικό είναι να δεχόμαστε και ένα follow back. Έτσι θα έπρεπε να λειτουργεί το πράγμα, αλλά δυστυχώς αυτό δεν συμβαίνει πάντοτε. Και εντάξει, το να μην συμβεί αν ακολουθήσουμε τον Cristiano Ronaldo είναι αναμενόμενο, αλλά αν ακολουθήσουμε κάποιον με τον οποίο έχουμε πιο ρεαλιστικές προσδοκίες, μας ξενερώνει. Αυτό όμως που γίνεται από μερικούς και είναι πραγματικά akward είναι όταν αυτός ο κάποιος που μας κάνει follow, να μας κάνει στη συνέχεια unfollow και μετά ξανά follow και δώστου πάλι unfollow με αποτέλεσμα να συνειδητοποιήσουμε ότι κάνει αυτή τη δουλειά συνέχεια βλέποντας το όνομά του ξανά και ξανά να μας ακολουθεί ενώ ίσως προηγουμένως να μην είχαμε καν συνειδητοποιήσει ότι μας είχε ακολουθήσει την πρώτη ή ακόμα και την δεύτερη φορά. Αυτό συμβαίνει κυρίως όταν δεν ανταποδίδουμε το follow με back και προσπαθεί να μας κάνει να τον ακολουθήσουμε με συνεχείς προσπάθειες. Προφανώς και σκοπός του είναι να τον προσέξουμε και να τον ακολουθήσουμε κι εμείς, αλλά οπωσδήποτε ο τρόπος του είναι εξαιρετικά αλλόκοτος.

3. Εκείνοι που σου στέλνουν μηνύματα ενώ δεν σε ακολουθούν

Αυτή η κατηγορία συγγενεύει με την πρώτη, με εκείνους τους εμμονικούς δηλαδή που βλέπουν τα stories χωρίς να ακολουθούν. Εδώ όμως γίνεται ακόμα πιο προσωπικό το θέμα, καθώς το απλό view γίνεται text ή ακόμα χειρότερα φωτογραφία και μάλιστα με συνήθως άβολο περιεχόμενο. Μπορεί εκεί που κάθεσαι και μια στο τόσο τσεκάρεις τα αιτήματα των μηνυμάτων σου λοιπόν, να δεις εξωφρενικά dm από αγνώστους οι οποίοι μάλιστα όταν τσεκάρεις αν σε ακολουθούν δεν το κάνουν κιόλας. Η ακόμα πιο τρομακτική εκδοχή τους, είναι όταν δεν έχουν στείλει μονάχα ένα, αλλά περισσότερα μηνύματα τα οποία μάλιστα αναφέρονται σε πράγματα που έχεις κάνει και δεν είναι γενικές μπουρδολογίες, πράγμα που δείχνει ότι σε παρακολουθούν συστηματικά. Γιατί στο μυαλό τους άραγε να στέκει η πρακτική του να στέλνουν μήνυμα σε κάποιον που δεν ξέρουν, δεν ακολουθούν και δεν αλληλεπιδρούν στα post του κι εκείνος αντί να ανατριχιάσει από το cringe της υπόθεσης να περιμένουν να τους απαντήσει κιόλας; Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Οι κρίπουλες των social media: Τους χωρίσαμε σε τέσσερις κατηγορίες και ελπίζουμε να μην ανήκετε σε καμια

4. Εκείνοι που σε ακολουθούν αλλά ποτέ δεν έχουν αλληλεπιδράσει ποτέ με κάτι που έχεις ανεβάσει

Αυτή πάλι η επίσης αψυχολόγητη κατηγορία ανθρώπων μπορεί να μην είναι τόσο creepy όσο οι προηγούμενες αλλά και πάλι είναι meaningless. Ειδικά όταν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι σου έχουν κάνει οι ίδιοι friend request ή follow και τους έχεις αποδεχθεί, προφανώς και κάτι το ενδιαφέρον βρίσκουν σε σένα και σε ακολουθούν. Όταν λοιπόν βλέπουν τα stories σου ή τις αναρτήσεις στο feed σου και ποτέ τους δεν έχουν κάνει ένα σχόλιο ή ένα like τότε πραγματικά αναρωτιέσαι γιατί σε ακολουθούν; Μήπως είναι απλώς κάποιοι περίεργοι που θέλουν να παρακολουθούν τη ζωή σου αλλά να μην αλληλεπιδρούν ποτέ; Και δεν εννοούμε ότι θέλουμε fans ή groupies, αλλά αν κάποιος ακολουθεί κάποιον άλλον με δική του πρωτοβουλία τότε είναι κάπως παράξενο να μην αντιδρά σε μεγάλο βάθος χρόνου σε τίποτα από αυτά που βλέπει. O total silent follower είναι και αυτός creepy με τον δικό του τρόπο και το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι ελπίζουμε τόσο να μην ανήκετε σε μια από τις τέσσερις αυτές κατηγορίες, όσο και να μην έχετε τέτοιους ακολούθους. Είναι κάτι που δεν αρέσει σε κανέναν.

Οι κρίπουλες των social media: Τους χωρίσαμε σε τέσσερις κατηγορίες και ελπίζουμε να μην ανήκετε σε καμια

Mademoiselle Dessou

Η Έλενα Φάκου θα μπορούσε να είναι μία ηρωίδα μυθιστορήματος του Μπουκόφσκι ή ταινίας του Ταραντίνο. Στην πραγματικότητα είναι μία φεμινίστρια που ψωνίζει πολλά παπούτσια, έχει αδυναμία στις γάτες της και η σούπερ δύναμη της είναι ότι μπορεί να εξαφανίζεται. Μεγάλωσε κάνοντας σκέιτμπορντ και διαβάζοντας κόμικς ενώ ενηλικιώθηκε μαθαίνοντας σούζα και χορεύοντας Tribal Techno. Kατάλάβε τι θέλει να κάνει στη ζωή της στα πέντε της χρόνια όταν ζήτησε για δώρο μία γραφομηχανή. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τη συνέχεια.