Κριστιάνο Ρονάλντο: Εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού για την οποία κατηγορείται

Κριστιάνο Ρονάλντο: Εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού για την οποία κατηγορείται

Το Εφετείο αποφάσισε

Οριστικό τέλος σε μια ιστορία που ταλαιπώρησε για αρκετά χρόνια τον Κριστιάνο Ρονάλντο, έβαλε η αμερικανική δικαιοσύνη.

Όπως είναι γνωστό ο Πορτογάλος άσος είχε κατηγορηθεί για το βιασμό της Κάθριν Μαγιόργκα το μακρινό 2009.

Το φερόμενο θύμα δεν είχε καταγγείλει τον Ρονάλντο άμεσα, αλλά το έκανε αργότερα με τις δύο πλευρές να φτάνουν σε εξωδικαστική συμφωνία με την πλευρά του ποδοσφαιριστή να πληρώνει 375.000 δολάρια προκειμένου να μην βγει το οτιδήποτε στη δημοσιότητα.

Ωστόσο το 2017 ήρθαν τα «Football Leaks» (ένα Πορτογάλος χάκερ ονόματι Ρούι Πίντο κρύβεται από τις αποκαλύψεις που προκάλεσαν σάλο) για να δώσουν στη δημοσιότητα την ηλεκτρονική αλληλογραφία του ποδοσφαιριστή με τους δικηγόρους του και να προκαλέσουν τις νέες αξιώσεις από την πλευρά της Μαγιόργκα.

Ο εισαγγελέας του Λας Βέγκας (εκεί όπου φέρεται να έχει τελεστεί ο βιασμός) έκρινε ότι είχε περάσει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπήρχαν στη διάθεση του δεν ήταν δυνατόν οι ένορκοι να θεωρήσουν ένοχο τον ποδοσφαιριστή.

Ωστόσο η πλευρά της Μαγιόργκα, που διεκδικούσε 25 εκατομμύρια δολάρια (για συνωμοσία, συκοφαντική δυσφήμιση, παραβίαση συμβολαίου, εξαναγκασμό και απάτη!) και κατέθεσε νέο αίτημα το οποίο επίσης απορρίφθηκε από το Ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Λας Βέγκας.

Η τελευταία νομική κίνηση του φερόμενου θύματος ήταν ο άσκηση έφεσης κατά των απορριπτικών αποφάσεων, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο και χειρότερο.

Το Εφετείο απέρριψε την πρόταση με επιφύλαξη, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι δεν έχει πλέον κανένα δικαίωμα να ζητήσει να εξεταστεί από κάποιο διοκαστήριο η υοπόθεση και παράλληλα επέβαλλε πρόστιμό ύψους 335.000 δολαρίων στον δικηγόρο της, θεωρώντας ότι παρανόμως χρησιμοποίησε στοιχεία από το χακάρισμα των emails του Ρονάλντο και των δικηγόρων του.