Eurovision – Αμάντα Γεωργιάδη: Ο Α’ ημιτελικός, τα στοιχήματα και το απόλυτο φαβορί

Eurovision - Αμάντα Γεωργιάδη: Ο Α’ ημιτελικός, τα στοιχήματα και το απόλυτο φαβορί

Η ελληνική αποστολή και το «Die Together»

Τα βλέμματα των φίλων της Eurovision είναι φέτος στραμμένα στο Τορίνο καθώς από τις 10 ως και τις 14 Μαΐου θα διεξαχθεί ο 66ος ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού.

Απόψε στις 22:00 ξεκινά η πρώτη φάση του διαγωνισμού και παρά τα πολλά τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισαν αρκετές αποστολές, η σκηνή του Pala Olimpico είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις πρώτες 17 χώρες, ανάμεσά τους και την χώρα μας οι οποίες συμμετέχουν στον Α’ Ημιτελικό.

Η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία εκπροσωπεί την Ελλάδα εμφανίζεται στην 15η θέση με το τραγούδι «Die Together». Πρόκειται για μια συναισθηματική και δυναμική μπαλάντα, που αφηγείται μια αληθινή ιστορία αγάπης.

Λίγες ώρες πριν τον πρώτο ημιτελικό τα στοιχήματα έχουν πάρει «φωτιά». Ήδη η Ελλάδα με το «Die Together» έχουν αποσπάσει πολύ θετικές κριτικές και τα στοιχήματα «δίνουν» τη χώρα μας στη 2η θέση με εύκολη πρόκριση στον τελικό.

Η Ουκρανία που θεωρείται το απόλυτο φαβορί συμμετέχει απόψε στον Α’ ημιτελικό και θα εμφανιστεί στην έκτη θέση. Το συγκρότημα Kalush Orchestra θα ερμηνεύσει το τραγούδι Stefania, το οποίο είναι στα ουκρανικά και έχει στοιχεία της ουκρανικής μουσικής παράδοσης. Η εμφάνιση της Kalush Orchestra συνδυάζει breakdancing με τον ουκρανικό λαϊκό χορό.