Μαρία Σολωμού: Θα είναι η καθηγήτρια θεατρικής έκφρασης του «Fame Story»

Μαρία Σολωμού: Η αδιανόητη αλλαγή που έκανε στην εμφάνισή της - Της πάει... τρελά! (ΦΩΤΟ)

Επικοινωνιακή, γοητευτική, αφοπλιστικά ειλικρινής και χαρισματική στο να αγγίζει το συναίσθημα του θεατή

Η Μαρία Σολωμού μπαίνει στο «Fame Story» ως καθηγήτρια του μαθήματος θεατρικής έκφρασης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του καναλιού: «Έχει υποδυθεί δεκάδες, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, ηρωίδες, που αγαπήθηκαν πολύ στο θέατρο, την τηλεόραση, αλλά και τον κινηματογράφο. Επικοινωνιακή, γοητευτική, αφοπλιστικά ειλικρινής και χαρισματική στο να αγγίζει το συναίσθημα του θεατή, η Μαρία Σολωμού στην Ακαδημία του Fame Story θα μας συστήσει για πρώτη φορά τηλεοπτικά μια άλλη πλευρά του εαυτού της. Αυτή που μέχρι σήμερα είχαν γνωρίσει μόνο οι μαθητές της στη δραματική σχολή που διδάσκει. Η Μαρία μέσα από το μάθημά της θα αναλάβει να μυήσει τους σπουδαστές της ακαδημίας στην ερμηνεία του τραγουδιού, όχι φωνητικά αλλά μέσα από το πρίσμα της υποκριτικής.

Αν στο τραγούδι η φωνή είναι η βάση, τότε η ερμηνεία είναι το στοιχείο που o καλλιτέχνης κάνει την υπέρβαση. Η καθηγήτρια Θεατρικής Έκφρασης Μαρία Σολωμού, με την αστείρευτη ενέργεια της, θα εφαρμόζει τεχνικές και μεθόδους από την υποκριτική τέχνη, τη λογοτεχνία αλλά και τη σωματική έκφραση σε ένα δημιουργικό μάθημα, διαφορετικό από όλα τ’ άλλα. Σκοπός είναι να καλλιεργηθεί στους διαγωνιζόμενους η ερμηνευτική τους ικανότητα και βέβαια να αναπτυχθούν οι μηχανισμοί ώστε να μεταφέρεται το συναίσθημα με κάθε νότα αλλά και κίνηση».

Δείτε το τρέιλερ:

Σε πρόσφατες δηλώσεις της στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» αναφέρθηκε στον ρόλο της στον διαγωνισμό τραγουδιού.

«Έχω ένα θέμα, το αμολάω σαν νέο, λίγο πριν γίνει. Επειδή διδάσκω σχεδόν 17 χρόνια στη σχολή, όταν το άκουσα είπα “κοίτα να δεις”,γιατί στο πρώτο έτος δεν τους δίνω κείμενα αλλά τραγούδια για να απελευθερωθεί το κορμί τους, να μην νιώθουν ντροπή», είπε χαρακτηριστικά, ενώ αποκάλυψε τι θα κάνει στο Fame Story.

«Θα τους κάνω μία φορά την εβδομάδα ερμηνεία τραγουδιού, σκηνική παρουσία, υποκριτική τραγουδιού. Είναι πολύ περίεργη ισορροπία στο υπερπαίζω και υπερκάνω», ανέφερε και πρόσθεσε: «Πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή. Εγώ λίγα πράγματα ξέρω, αλλά ξέρω ότι το νέο Fame Story θα έχει πολλές ανατροπές. Θα παίξουν ρόλο οι καθηγητές».

Στη συνέχεια, αποκάλυψε τι είναι αυτό που την ενοχλεί στους μαθητές της. «Η σκηνική έπαρση. Η έπαρση γενικά, που νομίζει ότι το ‘χει. Δεν ξέρω τι μπορεί να φαντάζονται τα νέα παιδιά. Εγώ όσα παιδιά έχω αντιμετωπίσει με φοβερό ταλέντο, δεν έχουν κάνει τίποτα, ενώ τα παιδιά που δεν ήξεραν να αρθρώσουν κάνανε φοβερή δουλειά. Το μόνο που μπορεί να με θυμώσει είναι η σκάντζα, η κοπάνα, η ασυνέπεια και να μην είναι σεβαστικοί», εξήγησε.

Τέλος, δήλωσε για το «Fame Story»: «Είμαι πολύ χαρούμενη που θα είμαι σε αυτό. Αν κάποιος από τους κριτές πει κάτι για την ερμηνεία των παιδιών, για την οποία έχω ιδρώσει, δεν ξέρετε τι θα γίνει».

Οι υπόλοιποι καθηγητές θα είναι οι Ηρώ ως διευθύντρια της ακαδημίας, ο Χάρης Κούσιος ως καθηγητής χορού, η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη ως image maker, ο Φίλιππος Ιωάννου ως social media trainer, ο Άλεξ Παναγής ως υπεύθυνος τμήματος φωνητικής, ο Νικόλας Ραπτάκης και η Στεφανία Ρίζου ως vocal coaches, ενώ μια φορά την εβδομάδα, ο Νίνο θα εμφανίζεται στο Fame Story για να συζητά με τους διαγωνιζόμενους τις εξελίξεις και να τους καθοδηγεί.