TikTok: Αυτή είναι η νέα τάση που δοκιμάζει τα πνευμόνια σου – Είναι εμπνευσμένη από τις Ειδικές Δυνάμεις (VIDEO)

TikTok: Αυτή είναι η νέα τάση που δοκιμάζει τα πνευμόνια σου – Είναι εμπνευσμένη από τις Ειδικές Δυνάμεις (VIDEO)

Το τεστ του TikTok περιλαμβάνει μια απλή διαδικασία που μπορεί να επιχειρήσει ο καθένας

Ένα τεστ αναπνοής έχει «κατακτήσει» το TikTok και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των χρηστών της πλατφόρμας.

Αυτό το «στρατιωτικού επιπέδου τεστ πνευμόνων» μιμείται τις τεχνικές που χρησιμοποιούν οι επίλεκτοι SEALs του Πολεμικού Ναυτικού για να αξιολογήσουν τις ικανότητές τους να συγκρατούν την αναπνοή τους. Ενώ οι SEALs είναι γνωστοί για την αξιοσημείωτη ικανότητά τους να κρατούν την αναπνοή τους κατά τη διάρκεια υποβρύχιων ασκήσεων υψηλής πίεσης, το τεστ που κάνει το γύρο του TikTok είναι λιγότερο επίπονο, αλλά εξακολουθεί να συναρπάζει.

@darkdiscoveriesplus

cold you do it ? #fyp #screammovie #test #breathing #lungs #challange #military #fypシ

♬ Acid Rain – Lorn

Το τεστ του TikTok περιλαμβάνει μια απλή διαδικασία που μπορεί να επιχειρήσει ο καθένας. Αποτελείται από βαθιά εισπνοή για περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα, την οποία ορισμένοι συμμετέχοντες έχουν σημειώσει ως το πιο δύσκολο μέρος. Στη συνέχεια, πρέπει να κρατήσει κανείς την αναπνοή του για διάρκεια 40 έως 50 δευτερολέπτων.

Βίντεο που παρουσιάζουν άτομα που επιχειρούν αυτή τη δοκιμασία έχουν κατακλύσει το TikTok, με ποικίλα αποτελέσματα. Κάποιοι τα κατάφεραν με ευκολία, ενώ άλλοι ανέφεραν με χιούμορ εμπειρίες όπως να νιώθουν ζαλάδα και ορισμένοι να ισχυρίζονται ότι είδαν τη γιαγιά τους στα μισά της διαδρομής.

Η γοητεία αυτού του τεστ πηγάζει από την ιδέα ότι αν μπορείτε να κρατήσετε την αναπνοή σας για περίπου 40 δευτερόλεπτα χωρίς να αντιμετωπίσετε ανεπιθύμητες ενέργειες. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το απλοποιημένο τεστ απέχει πολύ από την αυστηρή εκπαίδευση και τις υποβρύχιες ασκήσεις που κάνουν οι Navy SEALs για να αναπτύξουν την πνευμονική τους ικανότητα και την ψυχική τους ανθεκτικότητα.

Είναι ενδιαφέρον ότι το τεστ έχει ιστορική ομοιότητα με ένα τεστ που χρησιμοποιούσε η Βασιλική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και μέχρι το 1939. Ωστόσο, καθώς η επιστήμη προόδευε, οι ειδικοί άρχισαν να αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα αυτής της δοκιμασίας ως μέτρο της φυσικής κατάστασης. Κάποιοι υποστήριξαν ότι μετρούσε κυρίως την ικανότητα ενός ατόμου να αντέχει τη δυσφορία και όχι τις προσαρμοστικές ικανότητες του σώματός του να χρησιμοποιεί το οξυγόνο πιο αποτελεσματικά.