Προβληματίζει η νέα ΦΩΤΟ που δείχνει τον Έλον Μασκ να φιλάει ρομπότ – Κατασκευάζει τη νέα σύζυγο του;

Προβληματίζει η νέα ΦΩΤΟ που δείχνει τον Έλον Μασκ να φιλάει ρομπότ – Κατασκευάζει τη νέα σύζυγο του;

Τι σχεδιάζει

Το τελευταίο 24ωρο, μερικές φωτογραφίες που δείχνουν τον Έλον Μασκ να αγκαλιάζεται και να φιλιέται με θηλυκά ρομπότ έχουν γίνει viral στο διαδίκτυο και δικαιολογημένα.

Ο Έλον Μασκ προκάλεσε ακόμη μια φορά αίσθηση με τις φωτογραφίες που τον δείχνουν σε τρυφερές περιπτύξεις με θηλυκά προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης, κοινώς ρομπότ, τα οποία ανήκουν στο είδος «Catnilla», λειτουργούν με ηλιακή ενέργεια και οι δημιουργοί τους υποστηρίζουν ότι μπορούν να εμφανίσουν συναισθήματα τόσο χαράς όσο και λύπης.

Ο διευθύνων σύμβουλος μιας κατασκευαστικής εταιρείας Ντέιβιντ Μάρβεν, δημιούργησε αυτές τις εικόνες με τον Έλον Μασκ να έρχεται σε επαφή με τα συγκεκριμένα ρομπότ και τις δημοσίευσε στα social media γράφοντας στη λεζάντα: «Ο Ελον Μασκ ανακοινώνει τη μελλοντική του σύζυγο, ποιά είναι αυτή;» κάτι που προφανώς δημιούργησε το μεγάλο σάλο.

Προβληματίζει η νέα ΦΩΤΟ που δείχνει τον Έλον Μασκ να φιλάει ρομπότ – Κατασκευάζει τη νέα σύζυγο του; Προβληματίζει η νέα ΦΩΤΟ που δείχνει τον Έλον Μασκ να φιλάει ρομπότ – Κατασκευάζει τη νέα σύζυγο του;

Ο Ντέιβιντ Μάρβεν θέλησε έτσι να δείξει πως η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης εγκυμονεί κινδύνους εάν δεν χρησιμοποιηθεί σωστά.

Αφορμή για να κάνει αυτό που έκανε είναι όταν πριν από λίγους μήνες είδε τον Έλον Μασκ να παρουσιάζει το ρομπότ τεχνητής νοημοσύνης το οποίο κατασκεύασε μία από τις εταιρείες του και τότε πέρασε από το μυαλό του μια σκηνή με τον ιδιοκτήτη της Tesla να ερωτοτροπεί με ένα τέτοιο, κάτι το οποίο και δημιούργησε και ανέβασε στα social media ώστε να περάσει το μήνυμα.

Πηγή:newsbreak