Άναυδοι οι χρήστες του διαδικτύου: Ο τρόπος οδήγησης που έγινε viral (VIDEO)

Άναυδοι οι χρήστες του διαδικτύου: Ο τρόπος οδήγησης που έγινε viral (VIDEO)

Αυτός ο ιδιόμορφος τρόπος μετακίνησης έχει προκαλέσει έναν καταιγισμό εξηγήσεων και θεωριών σε όλο το διαδίκτυο

Ένα βίντεο που καταγράφει ένα αυτοκίνητο να γλιστρά φαινομενικά «πλάγια» στη λεωφόρο Ρούσβελτ στην Πενσυλβάνια έχει γοητεύσει τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε όλο τον κόσμο.

Το υλικό, που καταγράφηκε από έναν έκπληκτο αυτοκινητιστή που ακολουθούσε από πίσω, παρουσιάζει ένα μαύρο όχημα να κινείται πλευρικά με τρόπο που αψηφά τη συμβατική δυναμική της οδήγησης. Αυτός ο ιδιόμορφος τρόπος μετακίνησης έχει προκαλέσει έναν καταιγισμό εξηγήσεων και θεωριών σε όλο το διαδίκτυο, ιδιαίτερα μεταξύ των χρηστών της πλατφόρμας X.

Το φαινόμενο που απεικονίζεται στο viral βίντεο, όπως διευκρινίζεται από λάτρεις της αυτοκίνησης και ειδικούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποδίδεται σε μια κατάσταση γνωστή ως dog-tracking ή crab-walking. Σε αντίθεση με τις αρχικές εικασίες περί εσκεμμένου ελιγμού, αυτή η πλάγια κίνηση προκύπτει από μια σημαντική κακή ευθυγράμμιση του πίσω άξονα του οχήματος. Αυτή η κακή ευθυγράμμιση, διευκρινίζουν οι ειδικοί, προέρχεται συνήθως από το σασί του αυτοκινήτου που έχει λυγίσει ή έχει υποστεί άλλη βλάβη, η οποία με τη σειρά της επηρεάζει την ευθυγράμμιση των αξόνων.

Το dog-tracking ή crab-walking δεν είναι ασυνήθιστο ζήτημα σε οχήματα που έχουν υποστεί σοβαρή καταπόνηση ή πρόσκρουση, με αποτέλεσμα την κάμψη της δομής του οχήματος. Η κακή ευθυγράμμιση προκαλεί το πίσω μέρος του οχήματος να κινείται εκτός κέντρου από το μπροστινό μέρος, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση ότι το όχημα κινείται πλάγια ενώ προχωράει προς τα εμπρός. Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί συχνά σε οχήματα που έχουν εμπλακεί σε ατυχήματα ή έχουν υποστεί ζημιά στο πλαίσιο ή στο σύστημα ανάρτησης.