Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Επικό throwback – Όταν πανηγύριζε με τη δεύτερη σύζυγό του την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος (ΦΩΤΟ)

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Επικό throwback - Όταν πανηγύριζε με τη δεύτερη σύζυγό του την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος (ΦΩΤΟ)

Τη φωτογραφία δημοσίευσε ο Άρης Λουπάσης

Με αφορμή τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο δημοσιογράφος και συλλέκτης, Άρης Λουπάσης, δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία όπου φαίνεται ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Ο διάσημος ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος του Πειραιά το 1986. Η θητεία του ως δημοτικός σύμβουλος κράτησε μέχρι το 1990. Μάλιστα το 1986 κατείχε τη θέση του Αντιδημάρχου στη Δημοτική Αρχή Ανδρέα Ανδριανόπουλου.

Γράφει ο Άρης Λουπάσης στην ανάρτησή του:

«Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ πανηγυρίζει μαζί με την τότε σύζυγό του Νανά Ειλικρινή και τον κόσμο την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος του Πειραιά στις τοπικές αυτοδιοικητικές εκλογές που διεξάγονται στις 12 Οκτωβρίου του 1986. Λίγες μέρες αργότερα ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Αλίκη στο πλάι της Αλίκης Βουγιουκλάκη ερμηνεύοντας έξοχα τον Ντομένικο Σοριάνο στο αριστούργημα του Εντουάρντο Ντε Φιλίπο “Φιλουμένα Μαρτουράνο».

Δημήτρης Παπαμιχαήλ: Επικό throwback - Όταν πανηγύριζε με τη δεύτερη σύζυγό του την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος (ΦΩΤΟ)

Ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ από τα εφηβικά του χρόνια είχε αποφασίσει ότι ήθελε να ασχοληθεί με το θέατρο. Οι γονείς του ήθελαν να σπουδάσει υφαντουργία καθώς είχε κερδίσει μια υποτροφία στην Αγγλία. Ωστόσο, το 1952 έδωσε κρυφά εισαγωγικές εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και τελικά πέρασε. Αυτή του η κίνηση όμως προκάλεσε την αντίδραση του πατέρα του, ο οποίος τελικά συμφώνησε. Αξιοθαύμαστο γεγονός αποτελεί ότι ο Παπαμιχαήλ, έφτανε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου με τα πόδια από τον Πειραιά.

Στη Σχολή του Εθνικού, γνώρισε και την Αλίκη Βουγιουκλάκη, μελλοντική σύζυγο και συνεργάτη του. Αποφοίτησε από το Εθνικό με βαθμό «Άριστα».