Συγκινεί ο Γιάννης Παπαμιχαήλ για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Θα είσαι για πάντα ένα φαινόμενο που όμοιο του δε θα υπάρξει ποτέ»» (ΦΩΤΟ)

Συγκινεί ο Γιάννης Παπαμιχαήλ για την Αλίκη Βουγιουκλάκη: «Θα είσαι για πάντα ένα φαινόμενο που όμοιο του δε θα υπάρξει ποτέ»» (ΦΩΤΟ)

Η συγκινητική ανάρτηση για τα 26 χρόνια από τον θάνατό της

Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια η Αλίκη Βουγιουκλάκη άφησε την τελευταία της πνοή, σκορπώντας θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο και τους θαυμαστές της.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη πέθανε στις 23 Ιουλίου 1996 σε ηλικία 62 ετών, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, από καρκίνο στο ήπαρ (επίσημη αιτία θανάτου ήταν το ηπατικό κώμα, στο οποίο είχε περιπέσει τις τελευταίες ώρες).

Ακολούθησε διήμερο λαϊκό προσκύνημα της σορού της στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών. Στις 24 Ιουλίου 1996, εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών και η ταφή της πραγματοποιήθηκε την επομένη στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, παρουσία πολλών συναδέλφων της και πλήθους κόσμου, που έδωσε στην κηδεία τη μορφή λαϊκού προσκυνήματος.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τον θάνατο της Αλίκης Βουγιουκλάκη, ο Γιάννης Παπαμιχαήλ ανήρτησε μία κοινή φωτογραφία του με τους γονείς του

«Λείπετε και οι δυο σας κανείς δεν σας ξέχασε, οι νέες γενιές μεγαλώνουν μαζί σας και συνεχίζουν να ονειρεύονται ένα ομορφότερο κόσμο. Αλίκη σαν σήμερα 26 χρόνια μετά το φευγιό σου, θα είσαι για πάντα ένα φαινόμενο που όμοιο του δε θα υπάρξει ποτέ», έγραψε ο Γιάννης Παπαμιχαήλ.