Βογιατζάκη: «Το “Είσαι το ταίρι μου” ήρθε και απενεχοποίησε όλες τις χοντρές του πλανήτη και εμένα μαζί με αυτές»

Βογιατζάκη: «Το "Είσαι το ταίρι μου" ήρθε και απενεχοποίησε όλες τις χοντρές του πλανήτη και εμένα μαζί με αυτές»

Τι είπε η Σοφία Βογιατζάκη για τα κιλά της

Η Σοφία Βογιατζάκη μίλησε στο περιοδικό «Λοιπόν» και τη Μαρία Σοφιανού, όπου αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο bullying που δέχτηκε στο παρελθόν για τα κιλά της. Παράλληλα εξήγησε γιατί η σειρά «Είσαι το ταίρι μου» την έκανε να δει αλλιώς τα πράγματα.

-Το θέμα των κιλών σου σε δυσκόλεψε στην επαγγελματική σου πορεία; Έχεις δεχτεί ρατσιστικά σχόλια;

Όταν ήμουν στη σχολή, ήμουν εξήντα κιλά και σε πληροφορώ ότι μου έλεγαν ότι είμαι χοντρή, ότι πρέπει να κάνω δίαιτα, γιατί στο ελληνικό θέατρο δεν πρόκειται να βρω δουλειά με τέτοιο σώμα. Τελειώνω λοιπόν την σχολή, κάνω κάτι σεμινάρια και μετά έρχεται το «Είσαι το ταίρι μου» όπου απενοχοποιεί όλες τις χοντρές του πλανήτη και εμένα μαζί με αυτές. Εκεί λοιπόν είπα ότι δεν πειράζει, ας πεθάνει κάποια και χοντρή, δεν γίνεται όλες να είμαστε μοντέλα. Ύστερα το ένα έφερε το άλλο και νιώθω ότι τα κιλά δεν μου έφεραν κανένα εμπόδιο στην επαγγελματική μου πορεία.

-Ωστόσο έχεις προσπαθήσει πολλές φορές να χάσει κιλά..

Ναι, για το καλό της υγείας μου. Δεν είμαι πια είκοσι πέντε χρονών, μπορούν τα κιλά να μου δημιουργήσουν θέματα στην υγεία μου. Ανά περιόδους με πονάνε τα γόνατα, η μέση μου. Γι’ αυτούς τους λόγους προσπαθώ να διώξω κιλά. Αλλιώς μια χαρά έχω περάσει με τα κιλά μου σε αυτή τη ζωή και επαγγελματικά και προσωπικά.

-Ρατσιστικά σχόλια έχεις δεχτεί για τα κιλά σου;

H αλήθεια είναι πως και να έχω δεχτεί, δεν το έχω αντιληφθεί, γιατί δεν το βιώνω έτσι μέσα μου. Περισσότερο ως χιούμορ το έχω εκλάβει, παρά ως ρατσισμό. Όταν έχει ειπωθεί κάποιο τέτοιο σχόλιο γελάω, το παίρνω ως πλάκα και το προσπερνάω. Δεν έχω καμία ανασφάλεια για τα κιλά σε σχέση με την εμφάνισή μου.

-Υπάρχουν συνεργασίες που σε δυσκόλεψαν και δεν θα ήθελες να επαναλάβεις;

Υπάρχουν δύο συνεργασίες που με δυσκόλεψαν πάρα πολύ και είπα ότι με αυτούς τους δύο δεν θα δουλέψω ποτέ ξανά. Είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα. Δεν θέλω να πω ονόματα, αλλά πέρασα πολύ δύσκολα. Ζητούσα αντικαταστάσεις, αλλά δεν έγινε δεκτό το αίτημα, οπότε έκανα υπομονή μέχρι να τελειώσει η σεζόν.

-Το έχεις πει σε εκείνους;

Βέβαια τους το έχω πει. Το ξέρουν ανοιχτά και οι δύο. Δεν το κράτησα μέσα μου. Ούτε να σε ξέρω, ούτε να με ξέρεις, ούτε να σε ξανά δω, ούτε να με ξανά δεις. Το θέμα δεν ήταν προσωπικό. Δημιουργήθηκε θέμα στην παράσταση, ήταν κακοί συνεργάτες. Δεν με νοιάζει να κάνω φίλους στη δουλειά, αλλά να βγαίνει ένα σωστό αποτέλεσμα και να μην κάνει ο καθένας ό,τι του κατέβει ανά πάσα στιγμή και με φασιστικό τρόπο μάλιστα. Ποτέ ξανά.

-Ξεκίνησαν οι δικές για τους συναδέλφους σου που έχουν καταγγελθεί. Πιστεύεις ότι θα πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα;

Αυτός ακριβώς πιστεύω. Καλώς βγήκανε και μιλήσαν τα θύματα, πολύ καλά έκαναν για την ακρίβεια. Ωστόσο μετά έβγαινε ο καθένας και έλεγε το μακρύ του και το κοντό του, οπότε χάθηκε η φωνή των θυμάτων. Εννοώ ότι χάθηκε η φωνή των ανθρώπων που βγήκαν να μιλήσουν για το πρόβλημα. Επίσης εμείς δεν είμαστε δικαστήρια. Εγώ απέφευγα να πηγαίνω σε εκπομπές γιατί ήξερα ότι θα μου γίνει ερώτηση για αυτό το θέμα. Τι να βγω και να πω; Ο ένας ξαφνικά άρχισε και κατασπάραζε τον άλλον. Δεν μπορείς να έχεις διαφορετική γνώμη και άποψη. Πρέπει να είσαι ή με τους μεν ή με τους δε. Οπότε όλο αυτό που ξεκίνησε με το metoo, το να μην φοβούνται δηλαδή οι άνθρωποι να μιλάνε κατέληξε στο ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, του να φοβούνται όλοι να μιλήσουν γιατί θα τους κατασπαράξουν. Πολύ καλά έκανε λοιπόν και ξεκίνησε όλο αυτό, αλλά στην πορεία έγινε πολύ λάθος χειρισμός. Και στην τελική δεν θέλω να πω τη γνώμη μου. Ποιον αφορά η γνώμη μου; Και γιατί πρέπει όλοι οι ηθοποιοί να λέμε ξαφνικά τη γνώμη μας; Δεν είναι αυτή η δουλειά μας.