Νέο περιστατικό άγριου bullying: Μαθητής με αυτισμό ξυλοκοπήθηκε από ανήλικο σε εκδρομή!

Νέο περιστατικό άγριου bullying: Μαθητής με αυτισμό ξυλοκοπήθηκε από ανήλικο σε εκδρομή!

Ευτυχώς, η παρέμβαση των εκπαιδευτικών ήταν άμεση

Μαθητής με αυτισμό από σχολείο του Ηρακλείου Κρήτης, έπεσε θύμα bullying και υπέστη άγριο ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής εκδρομής από μαθητή Γυμνασίου.

Σύμφωνα με το <a href="https://www.cretalive.gr/kriti/agrio-peristatiko-bullying-sto-irakleio-xylodarmos-paidioy-me-aytismo-sti-diarkeia-ekdromis” target=”_blank” rel=”noopener”>cretalive.gr, υπήρξε μία λεκτική παρεξήγηση ανάμεσα σε έναν μαθητή με αυτισμό από ένα σχολείο και ακολούθησε ο ξυλοδαρμός του από τον μαθητή του άλλου σχολείου.

Ευτυχώς, η παρέμβαση των εκπαιδευτικών ήταν άμεση και οι μαθητές χωρίστηκαν. Ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Αντώνης Φουντουλάκης, ανέφερε πως λαμβάνονται όλα τα παιδαγωγικά μέτρα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ήδη, το σχολείο έχει αποβάλει τον μαθητή, ενώ χθες βρέθηκε στο Γυμνάσιο σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης για να μιλήσει με εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Στόχος είναι τα σχολεία να επανέλθουν στην εύρυθμη λειτουργία τους.

Σημειώνεται πως σε αυτές τις περιπτώσεις δύο συνήθως λύσεις προβλέπονται, ή ο μαθητής αποχωρεί οικειοθελώς από το σχολείο ή επιβάλλεται αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος. Για το δεύτερο, όμως, προηγείται μία διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί.