Γλυκά Νερά: Ένας χρόνος από τη δολοφονία που συντάραξε το πανελλήνιο

Γλυκά Νερά: Ένας χρόνος από τη δολοφονία που συντάραξε το πανελλήνιο

Ήταν 11 Μαΐου του 2021 όταν η Καρολάϊν έχασε τη ζωή της από τα χέρια του ίδιου της του συζύγου

Ήταν ξημερώματα Τρίτης, 11 Μαΐου του 2021, όταν η αγωνιώδης φωνή ενός άνδρα, που ζητάει βοήθεια από την Άμεση Δράση, σηκώνει την αυλαία σε ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα που έγιναν ποτέ στην Ελλάδα.

Η φωνή που φωνάζει βοήθεια με λυγμούς και ακατάληπτα μουγκρητά ανήκει στον 34χρονο τότε πιλότο ελικοπτέρων Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος «υποδύεται» τον δεμένο, φιμωμένο και βασανισμένο σύζυγο και πατέρα.

Αυτόν που «αντιστάθηκε» και καλά όσο μπορούσε στους ληστές που μπήκαν στην μεζονέτα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά, όπου βρισκόταν μαζί με την νεαρή σύζυγο του Καρολάϊν και την μόλις 11 μηνών κόρη τους Λυδία.
Μόνο που οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την υπόθεση πολύ γρήγορα αρχίζουν να βάζουν στο κάδρο τους τον πονεμένο Μπάμπη.

Όσα τους είπε στις καταθέσεις του, διαψεύδονται σταδιακά, αφού οι ληστές που επικαλείται δεν έχουν αφήσει ούτε ένα δείγμα του DNA τους πουθενά, ούτε στο σπίτι, ούτε στην άτυχη Καρολάϊν.
Ως δικαιολογία τον ενημερώνουν ότι προέκυψε νέος ύποπτος τον οποίο πρέπει να αναγνωρίσει, ο Μπάμπης τους ακολουθεί και λίγα λεπτά αργότερα όταν έχουν φύγει από το νησί, του ανακοινώνουν συλλαμβάνεται ως ύποπτος για την δολοφονία της Καρολάϊν.

Είναι η στιγμή που θα του περάσουν χειροπέδες, ενώ λίγες ώρες αργότερα μέσα σε μια ψυχρή αίθουσα της ΓΑΔΑ, ο Αναγνωστόπουλος σπάει και παραδέχεται την ενοχή του.

Η Ελλάδα και όχι μόνο σοκάρεται από το θέατρο που έπαιξε ο πιλότος που δικάζεται αυτές τις ημέρες για το έγκλημα που συγκλόνισε μια ολόκληρη χώρα επί ένα και πλέον μήνα.