Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι Παππάς-Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες

Ειδικό Δικαστήριο: Ομόφωνα ένοχοι Παππάς-Καλογρίτσας για τις τηλεοπτικές άδειες

Απορρίφθηκε η πρόταση του εισαγγελέα

Ένοχοι κρίθηκαν από το Ειδικό Δικαστήριο κρίθηκαν Νίκος Παππάς και Χρήστος Καλογρίτσας.

Με την απόφασή του απορρίπτει την πρόταση του εισαγγελέα που είχε ταχθεί υπέρ της απαλλαγής και των δύο.

Ο κ. Παππάς βαρύνεται με το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος (πλημμέλημα), αναφορικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το έτος 2016 και ο κ. Καλογρίτσας για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην παράβαση καθήκοντος (πλημμέλημα) του πρώην υπουργού Επικρατείας. Στον τελευταίο θα αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Ο εισαγγελέας της έδρας Δημήτρης Ασπρογέρακας πρότεινε την επιβολή της ποινής φυλάκισης ενός έτους στον κ. Παππά και έξι μηνών στον Χρήστο Καλογρίτσα.

Ο Νίκος Παππάς μέσω των συνηγόρων του δήλωσε πως δεν θα αιτηθεί ελαφρυντικών γιατί δεν νιώθει ένοχος. «Η υπεράσπιση του Νίκου Παππά δεν ζητεί αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων. Κι αυτό, γιατί η υποβολή του αιτήματος σημαίνει έμμεση αναγνώριση της νομικής και ουσιαστικής ορθότητας της καταδικαστικής απόφασης και συνακολούθως της ενοχής του αιτούντος ελαφρυντικά. Ο Νίκος Παππάς δεν είναι και δε νιώθει ένοχος για παράβαση καθήκοντος, αλλά τουναντίον ακράδαντα πιστεύω ότι έπραξε στο ακέραιο το καθήκον του προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου και της ελεύθερης ενημέρωσης των πολιτών», αναφέρει η δήλωση.