Υπόθεση Θεοδωρικάκου: Τα ντοκουμέντα που «καίνε» την ΕΛ.ΑΣ – Ο ρόλος του επόπτη και οι ΦΩΤΟ με τα ναρκωτικά

Υπόθεση Θεοδωρικάκου: Τα ντοκουμέντα που «καίνε» την ΕΛ.ΑΣ - Ο ρόλος του επόπτη και οι ΦΩΤΟ με τα ναρκωτικά

Τι φέρεται να έστειλε ο επόπτης της ΔΙΑΣ

Φωτογραφίες που φέρεται να απέστειλε ο επόπτης της Ομάδας ΔΙΑΣ που έκανε τον έλεγχο στην παρέα του γιου του Τάκη Θεοδωρικάκου και στις οποίες φαίνονται οι ναρκωτικές ουσίες που κατασχέθηκαν έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Λίγες ώρες μετά το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομία, το οποίο «αθωώνει» τον γιο του Θεοδωρικάκου και την παρέα του, το Mega και ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, φέρνουν αποκαλύψεις που δείχνουν να ανατρέπουν τα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το Mega, ο επόπτης έστειλε στον διοικητή της Άμεσης Δράσης στις 21 Νοεμβρίου του 2021, την ώρα του ελέγχου, μια φωτογραφία με τα ευρήματα, ενώ στη συνέχεια έστειλε και τις φωτογραφίες των τεσσάρων νεαρών που ελέγχονταν εκείνη την ώρα.




 

Γιατί κλήθηκε και επόπτης

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, οι εν λόγω φωτογραφίες είναι πιο σημαντικές πέρα από τις μαρτυρίες των εμπλεκόμενων προσώπων, γιατί -σύμφωνα πάντα με τον κ. Λαμπρόπουλο- μην ξεχνάμε ότι είχαμε τις αναφορές ότι έγινε πίεση και στους προανακριτικούς υπαλλήλους του υπουργείου.

Ο αστυνομικός συντάκτης του Mega αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «σημασία δεν έχει τι καταθέτουν οι αστυνομικοί γιατί δεν μπορούν να αυτοενοχοποιηθούν, γιατί θα ομολογήσουν μια παράνομη πράξη, ότι διέγραψαν δικογραφία και πέταξαν ναρκωτικές ουσίες».

Ουσιαστικά στο βίντεο βλέπουμε τον υπαστυνόμο, ο οποίος κατέθεσε ότι κατά τη διάρκεια του ελέγχου δεν βρήκε τίποτα, να στέλνει φωτογραφίες με όλα όσα έχει κατασχέσει, καθώς και τις φωτογραφίες ανθρώπων που ελέγχονται.

Παράλληλα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στέκεται και στο γεγονός ότι χρειάστηκε να κληθεί επόπτης της Ομάδας ΔΙΑΣ στο περιστατικό, καθώς όπως αναφέρει και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ ήταν πέντε αστυνομικοί και όχι τέσσερις, όπως συνήθως (σσ. 2 άτομα επιβαίνουν στις μοτοσυκλέτες).

«Γιατί καλείται αφού η έρευνα δεν δείχνει οτιδήποτε;» αναρωτιέται ο Λαμπρόπουλος.