Πέθανε ο Τζίμης: Ο πρώτος tattoo artist της χώρας

Πέθανε ο Τζίμης: Ο πρώτος tattoo artist της χώρας

Το κατάστημά του ήταν από τα παλιότερα της Ευρώπης και το πρώτο στη Μεσόγειο.

Έφυγε από τη ζωή ο Τζίμης, ο πρώτος tattoo artist της χώρας.

Ο Τζίμης καταγόταν από τη Μυτιλήνη. Στα 60’s βρέθηκε στο Τορόντο και τη Νέα Υόρκη, ενώ την πενταετία ’73-’78 έκανε τατουάζ σε ναύτες στην Αθήνα.

Το κατάστημά του ήταν από τα παλιότερα της Ευρώπης και το πρώτο στη Μεσόγειο.

Την δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή η οικογένειά του με ανάρτηση στην σελίδα του Jimmy’s Tattoo Studio.

Ο Τζίμης άνοιξε, στα τέλη του 1977 και αρχές του 1978 στην Πλάκα, το πρώτο τατουατζίδικο στην Ελλάδα. Το δεύτερο στούντιο άνοιξε στο Άμστερνταμ και μετά ακολούθησαν Αμβούργο, Κοπεγχάγη, Αγγλία. Δέκα άτομα έκαναν αυτή τη δουλειά στην Ευρώπη και άλλα δέκα στην Αμερική. Περισσότεροι πελάτες ήταν οι ναυτικοί και κάποιοι που είχαν βγει από τη φυλακή. Δειλά-δειλά μετά ’80, τότε που ξεκίνησε πλάι του και ο γιος του ο Παύλος, άρχισε να προσέρχεται το ελληνικό κοινό. Πολλοί διάσημοι πήγαν στου Τζίμη που μέχρι το 2005 ήταν σημείο αναφοράς για την Αθήνα.

Ο Τζίμης σταμάτησε να χτυπάει τατουάζ στα μέσα της δεκαετίας του ’90, αλλά το μαγαζί έμεινε στα χέρια των παιδιών του. Ο Παύλος και η Άννα συνέχισαν την οικογενειακή παράδοση. Έλληνες και ξένοι, γνωστοί και άσημοι, έχουν εμπιστευτεί τον Τζίμη και στη συνέχεια τα παιδιά του. Το Jimmy’s Τattoo εξακολουθεί να στεγάζεται στην Πλάκα, Αδριανού 72, στον 1ο όροφο.