Ανδραβίδα: «Δήλωσε πρώτη την Ικάρων και πέθανε 29 χρόνων… Καταστραφήκαμε όλοι» – Τι δηλώνει ο πατέρας του αδικοχαμένου υποσμηναγού (VIDEO)

Πτώση F-4 Phantom στην Ανδραβίδα: Αυτός είναι ο πιλότος που βρέθηκε νεκρός, Μάριος -Μιχαήλ Τουρούτσικας (ΦΩΤΟ)

«Ήρθε χθες το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτισε κανονικά… «γιατί φεύγεις νωρίς του λέω», «φεύγω, γιατί το πρωί πετάω». Πέταξε και τέλος»

Στο πένθος βυθίστηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις μετά τη συντριβή του Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή νοτίως της Ανδραβίδας. Ο 29χρονος συγκυβερνήτης του αεροσκάφους, υποσμηναγός Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας ανασύρθηκε νεκρός ενώ οι έρευνες για τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη συνεχίζονται. Ο πατέρας του 29χρονου μίλησε στην ΕΡΤ για την τελευταία συνάντηση με τον γιο του που «βιαζόταν να φύγει γιατί πετούσε».

«Ήρθε το Σάββατο και Κυριακή μεσημέρι έφυγε. Μας χαιρέτισε κανονικά… “Γιατί φεύγεις νωρίς” του λέω. “Φεύγω, γιατί το πρωί πετάω”. Πέταξε και τέλος», είπε ο πατέρας του άτυχου υποσμηναγού. Οι γείτονες περιέγραψαν τον Μάριο ως σεμνό και με ιδιαίτερη αγάπη στην Πολεμική Αεροπορία, γεγονός που επιβεβαίωσε και ο πατέρας του. «Του έλεγα εγώ “κάνε το δικό μου επάγγελμα θα βρεις έτοιμη δουλειά να δουλέψεις δεν θα ταλαιπωρηθείς στη ζωή σου”. Τίποτα… Ελεγε “όχι πατέρα θα δηλώσω πρώτη την Ικάρων”… Τη δήλωσε πρώτη και πέθανε 29 χρόνων… Και καταστραφήκαμε όλοι».



Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στο μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπολου, κηρύχτηκε τριήμερο στρατιωτικό πένθος. Ολόκληρη η ανακοίνωση: Με εντολή του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Νικολάου Παναγιωτόπουλου κηρύσσεται τριήμερο στρατιωτικό πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις, από σήμερα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2023, μετά το τραγικό γεγονός που συνέβη το πρωί, με συνέπεια να χάσει τη ζωή του o Υποσμηναγός (Ι) Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας.

Σχετικώς με τη συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους F-4Ε Phantom II, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη, εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για την απώλεια του συγκυβερνήτη μετά τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής δραστηριότητος στην Ανδραβίδα. H σκέψη μας είναι με την οικογένεια του ιπταμένου Υπομηναγού, στην οποία εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».