Πάτρα: Διοικητής νοσοκομείου έκανε νυχτερινή έφοδο με τις πιτζάμες για να «πιάσει» εργαζόμενους που απουσίαζαν

Candida Auris: Τέσσερις νεκροί από τον φονικό μύκητα στην Πάτρα

Κάποιοι εργαζόμενοι κρίνουν σοβαρό το γεγονός της παρακολούθησής τους

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στην Πάτρα, όπου ο διοικητής του Νοσοκομείου «Αγιος Ανδρέας», έκανε έφοδο με τις πιτζάμες στο νοσηλευτικό ίδρυμα για να «πιάσει επ’ αυτοφώρω» εργαζόμενους που απουσίαζαν από την εργασία τους στα εξωτερικά ιατρεία.

Αυτό αποκαλύπτει η εφημερίδα Πελοπόννησος, καταγράφοντας τα όσα έχουν συμβεί.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» της Πάτρας είχαν υποψιαστεί ότι στέλεχος της διοίκησης με κάποιον τρόπο παρακολουθεί ακόμη και τα βράδια τις κινήσεις τους. Μέχρι που έγινε έφοδος πριν μερικές ημέρες, και τότε δεν υπήρχε παρά μόνο μία εξήγηση. «Οτι, προφανώς, με κάποιο λογισμικό έχει συνδέσει τις κάμερες ασφαλείας με το κινητό του τηλέφωνο» κι έτσι έχει… 24ωρη «γνώση» όσων συμβαίνουν.

«Φαίνεται πως εκείνο το βράδυ παρατήρησε ότι απουσίαζαν άτομα από τα εξωτερικά ιατρεία και αποφάσισε να κάνει το «ντου»! Ηταν, δε, τόσο βιαστικός, που εμφανίστηκε… με τις πιτζάμες, φορώντας μόνο ένα μπουφάν από πάνω. Ηταν ολοφάνερο πως είχε δει ότι απουσίαζαν άτομα και έσπευσε για να ελέγξει. Και φυσικά για να προλάβει, μήπως στο μεταξύ επέστρεφαν, δεν σπατάλησε χρόνο να ντυθεί και μας ήρθε με τις πιτζάμες» δηλώνει στην «Πελοπόννησο», γνωστός συνδικαλιστής.

Το θέμα έχει λάβει διαστάσεις και οι εργαζόμενοι το αντιμετωπίζουν με διαφορετικό τρόπο ο καθένας. Κάποιοι το βλέπουν χιουμοριστικά και άλλοι κρίνουν το συμβάν ως σοβαρό, καθώς κάποιος τους παρακολουθεί.

«Δηλαδή, ούτε τουαλέτα δεν μπορεί να πάει κάποιος; Δεν γνωρίζει ότι η όποια απουσία θα είναι σίγουρα δικαιολογημένη, αφού το καθημερινό βάρος είναι τεράστιο, οπότε ειδικά από αυτό το ‘’πόστο’’ δεν δικαιολογείται η όποια αδικαιολόγητη απουσία»; αναρωτιούνται.

Οι εργαζόμενοι έχουν ενημερώσει τους συνδικαλιστές τους προκειμένου να υπάρξει επίσημη καταγγελία και να διερευνήσουν αν κάτι τέτοιο προβλέπεται από το καταστατικό λειτουργίας.