Χαμός με Άδωνι και αρτοποιό: «Δεν σας πνίγει κανένα δίκιο – Μην φωνάζετε γιατί σας έχουμε στηρίξει» (VIDEO)

Χαμός με Άδωνι και αρτοποιό: «Δεν σας πνίγει κανένα δίκιο - Μην φωνάζετε γιατί σας έχουμε στηρίξει» (VIDEO)

Στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Τηλεφωνική παρέμβαση στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ήρθε σε έντονη λεκτική αντιπαράθεση με αρτοποιό.

Ο αρτοποιός Μιχάλης Σέκας που ήταν καλεσμένος στην πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ δεν μάσησε τα λόγια του. Περιέγραψε με απτό τρόπο το αδιέξοδο που έχουν περιέλθει επαγγελματίες και καταναλωτές με την τιμή του αλευριού να έχει αυξηθεί κατά 100% και την τιμή του ψωμιού να είναι στα ύψη.

Ο Μιχάλης Σέκας, κάλεσε την κυβέρνηση να χτυπήσει το πρόβλημα στην «καρδιά», στους εισαγωγείς των σιτηρών και να προχωρήσει σε επιδότηση καθώς η κατάσταση βγαίνει εκτός ελέγχου.

Στην πρόταση των αρτοποιών να επιδοτηθούν οι εισαγωγείς για να φτάνει φθηνότερη η πρώτη ύλη σε αυτούς, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Να τους δώσουμε λεφτά δηλαδή; να επιδοτήσουμε το ρεύμα, το σιτάρι και πόσα ακόμα αγαθά ακόμα. Αντιλαμβάνεστε ότι για να γίνει αυτό χρειάζονται άπειρα χρήματα; Έχουμε άπειρα χρήματα;».

«Εσάς αυτή η κυβέρνηση δεν σας έχει στηρίξει; Αυτή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν σας έχει στηρίξει, που φωνάζετε τόση ώρα;», πρόσθεσε, σε υψηλούς τόνους.

  • Αρτοποιός: «Φωνάζω; Φωνάζω γιατί με πνίγει το δίκιο μου».
  • Γεωργιάδης: «Δεν σας πνίγει κανένα δίκιο. Είπατε ότι δεν κάνουμε ελέγχους στους μεγάλους… Αυτό είναι μεγάλο ψέμα. Αρα δεν σας πνίγει κανένα δίκιο και σας έχουμε στηρίξει, η ομοσπονδία τέσσερις φορές. Εδώ έχουμε πόλεμο…».
    Α: «Όπως επιδοτήσατε το ρεύμα να επιδοτήσετε και το στάρι».
    Γ: «Η επιδότηση του ρεύματος θα φτάσει στον φούρνο…»
  • Α: «Θα… φτάσει. Για ποιον λόγο ξέφυγε η κατάσταση κ. Γεωργιάδη;».

Σε εκείνο το σημείο ο Άρης Πορτοσάλτε είπε: «Θα ξανακάνουμε σύνδεση όμως όταν θα φτάσει…».