Η Εύα Καϊλή μέσα από τη φυλακή: «Καταρρέω, τι τους φταίει η μικρή;» (VIDEO)

Καϊλή: Οταν αποκαλούσε «τεμπέληδες» όσους παίρνουν επιδόματα (VIDEO)

Της αρνήθηκαν να βλέπει την κόρη της

Σε κακή κατάσταση βρίσκεται η Εύα Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν στο Βέλγιο, καθώς οι αρχές της απαγόρευσαν να βλέπει το παιδί της ακόμη και μέσω Skype, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Η πρώην ευρωβουλευτής ζήτησε να συναντά τη μικρή κάποιες μέρες μέσα στην φυλακή ή να την βλέπει μέσω Skype όσο βρίσκεται με τον παππού της, ωστόσο, οι βελγικές αρχές απάντησαν αρνητικά.

Η άρνηση έφερε το ξέσπασμα της Εύας Καϊλή μέσα από το κελί της αποκλειστικά στο Star.

«Βασανίζομαι. Είναι άδικο αυτό. Δεν αντέχω. Καταρρέω. Τι τους φταίει η μικρή και την κρατάνε μακριά μου», δήλωσε η Εύα Καϊλη.

Πώς ερμηνεύεται όμως η ιδιαίτερα αυστηρή στάση των βελγικών αρχών απέναντι στην πρώην ευρωβουλευτή;

Σύμφωνα με τον Σπύρο Λάμπρου, η πλευρά της Εύας Καϊλη υποστηρίζει ότι χρησιμοποιούν το παιδί ως μέσο πίεσης για να «σπάσει» η πρώην ευρωβουλευτής. Όπως τονίζουν, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δόθηκε στους συνηγόρους της το σκεπτικό της απόρριψης. Θεωρούν πως οι Αρχές ζητούν ομολογία από την Καϊλη για να της επιτρέψουν να δει τη μικρή.

Από την άλλη μεριά, νομικοί στις Βρυξέλλες λένε ότι είναι αυστηρός ο εσωτερικός κανονισμός στις φυλακές. Περίπου 20.000 παιδιά έχουν γονείς στις φυλακές και απαιτούνται δύο ψυχολόγοι κι ένας σωφρονιστικός υπάλληλος να είναι παρόντες. Τώρα αρκετοί είναι σε άδεια, και επιστρέφουν τη Δευτέρα.